Visa RSS-flöde

Momma & LCHF

Pensionär som lever med LCHF som livsstil. Inte den hårdaste varianten men rätt rent i alla fall!
Vill gärna gå ner ca 8 kg. Kanske med lite striktare mat.

  1. Framåt march!

    av , 2012-02-13 klockan 18:56 (Momma & LCHF)
    Vi har mildare väder så inget att klaga på! Nu ska gumman gå ut på en stavgångslänk!
    Kategorier
    Okategoriserat
  2. Upp och ner

    av , 2012-02-09 klockan 14:50 (Momma & LCHF)
    Det är mycket som går upp och ner! Vädret, humöret och inte minst vikten, Orken... Ja listan kan bli hur lång som helst.
    Jag är seg i dag. Får inte ändan ur vagnen, så att säga. Har suttit och knaprat på datorn mest hela dagen. Inget jobb av värde, precis.
    Måste skärpa mig nu och fixa mat. Sedan måste jag företa mig någon typ av motion. Det är nödvändigt! Var på vattengym. i går men i dag...
    Kategorier
    Okategoriserat
  3. Fin dag!

    av , 2012-02-08 klockan 10:19 (Momma & LCHF)
    Vi har endast -6 i dag!!! I dag ska jag på vattengym och det ser jag fram emot Orkade inte trampa på motionscykeln i går så får ta det nu! Kondisen måste upp!
    Har ätit ca 100 gram köttfärs och brieost samt druckit kaffe.
    Ska annars ägna dagen åt studier
    Bra dag till er alla!
    Kategorier
    Okategoriserat
  4. President

    av , 2012-02-05 klockan 20:36 (Momma & LCHF)
    Från den 1 mars 2012 och i 6 år framåt, heter Finlands president Sauli Niinistö ! Bara så att ni vet
    Kategorier
    Okategoriserat
  5. Fröknäcke igen!

    av , 2012-02-05 klockan 17:50 (Momma & LCHF)
    Tänkte att det är lättare att hitta receptet så här!

    Fröknäckebröd
    Två ugnsplåtar , ca 60 bitar. Ugn med varmluft 150gr (175 utan fläkt)
    ½ liter vatten
    1 dl hela linfrön
    1 dl krossade linfrön
    2 dl pumpakärnor
    2 dl solrosfrö
    ½ dl Fibrex
    1 msk havrefiber eller havrekli
    1 msk pofiber
    1½ msk FiberHusk
    1 tsk salt
    ---
    Börja med vattnet och rör sedan ner alla ingredienserna. Lite tunt i början men det sväller...
    Slå ½ mängden på var plåt. (bakplåtspapper under!). Jämna ut till en tunn skiva som täcker hela plåtytan.
    Med degsporre,kniv el. liknande skär rutor så stora du vill ha bitarna. T.ex. 5x6 rutor.
    Sätt in i ugnen ca 20 - 30 min. Akta så det inte bränns ! Tag ner värmen till 80 - 100 grader och låt brödet torka.
    När det är ordentligt torrt, tag ut och bryt det i bitar. Förvaras torrt.
    --
    Tips: Jag brukar doppa händerna i kallt vatten och med ordentligt våta händer jämna/klappa ut degen på pappret.
    När ytan känns torr, tar jag ut bröden och vänder hela pappret med fart, upp och ner på nytt papper. Sätter in att torka färdigt. Det här för att det torkar mycket snabbare så.
    ---
    Om det delas i 60 bitar innehåller varje bit ca:
    44 kcal, 3,5 gr fett, 1,8 gr prot., 0,75 gr kolh.
    Kategorier
    Okategoriserat
Sidan 1 av 2 1 2 SistaSista