Visa RSS-flöde

littleego

 1. Steady as she goes

  Vikten fortsätter att rulla, om än långsamt, neråt. Jag vet att man inte ska väga sig alltför ofta, men jag gör det ändå i syfte att få ett slags medelvärde (jag pendlar ju en hel del i vikt pga vattennivåer, och dylikt). Nu är mitt medelvärde 62,5 kg. Det betyder att jag är 2,5 kg ifrån checkpoint 1.

  Vad sjuttsingen är då checkpoint 1?

  När jag beslutade att köra LCHF för att tappa mina envisa kilon (som jag i stort sett "alltid" haft) bestämde jag mig för att ha checkpoints, dvs delmål. Dessa är timade också; dvs: till sommaren ska jag nå 60 kg och väl där ska jag utvärdera hur jag mår och om jag ska fortsätta med min strikta LCHF-diet, eller om jag ska göra några korrigeringar i min kosthållning/träning.

  Dessutom befarar jag att hamnat på en platå här vid 62,5. Innan rasade kilona, nu rullar jag som sagt, långsamt neråt...

  Hittills äter jag rätt strikt LCHF, dock har det blivit en del vin (torrt, rött eller bubbel!) på sistone av massa olika skäl: nytt jobb (måste ju firas!!), kompisens bands releasefest (party!), tung dag på jobbet (måste ju få slappna av lite) etc etc.

  Jag räknar inte kolhydrater i dagsläget då jag som standard inte äter råvaror som innehåller mer än 5% kolhydrater och tänker att det borde räcka som riktmärke. Men kanske vore det en tanke att testa att faktiskt hålla lite koll på kolhydraterna.

  Dessutom har jag träningsmål också. Jag vill kunna springa/jogga en mil (utan att ta promenadintervaller) innan slutet av året. Jag avskyr att springa, så det är en rejäl utmaning. Jag vet också att jag (som den kontorist jag är) behöver bygga upp mer styrka i axlar och rygg. Mitt mål där är att kunna göra minst en pull-up/chin-up innan slutet av året. Det kanske låter mesigt, men idag är jag så långt ifrån det att det ändå känns oöverstigligt.

  Det är mina funderingar såhär långt. Hur går det för er? Har ni träningsmål? Räknar ni kolhydrater? Hur lyckades ni komma förbi platån (har läst Kostdoktorns tips redan) om ni vart där?
  Kategorier
  Dagbok
 2. Är vatten boven?

  Ok, ni minns huvudvärken som jag beskrev? Och ni minns hur nöjd jag var över att ha rasat så mycket i vikt? Well, en ska inte ropa hej...

  Imorse visade vågen 64,5. wOOt?!
  Det innebär ju för bubblan en viktpendling på 3 kg! På ett par dagar! Detta får mig alltså att inse att det troligtvis var vattnet som var boven. Dvs, jag var uttorkad och därav huvudvärken, men också därav den o-troliga viktminskningen. Buhu.

  Nåja. Det är väl viktigt att komma ihåg att det är en totala viktminskningen som är viktig. 3,5 kilo på en månad är inte så himla pjåkigt det heller. Och långsam viktnedgång sägs ju vara bestående viktnedgång, eller?

  Har ni varit med om något liknande??!
  Kategorier
  Dagbok
 3. Making it to 55

  En dryg månad har nu gått sedan jag startade med LCHF för andra gången. Tajmingen kunde inte vara bättre: Julhelgen, nyårskalaset, efterslentrians-goffandet var avslutat. Jobbet började igen. Vågen visade på 68. Ok, nu kör vi!

  Det har varit relativt lätt hittills! Var inte lika jobbigt att socker-detoxa denna gång eftersom jag inte missbrukat socker lika mycket som jag hade för vana att göra innan förra LCHF-bouten (det var ett helvete, men det är en annan historia).

  Dock har jag satt upp högre mål för mig själv denna vända. Både vad gäller vikt, hälsotillstånd, styrka och kondition. Detta är en rejäl omgång!

  Vägde mig igår och vågen visade 61,5 kg! Det är ju fantastiskt på en dryg månad. Till och med lite läskigt bra! (För bra för att vara sant?) Även kläderna sitter helt annorlunda; 50-talskjolarna som suttit åt något så infernaliskt i midjan sitter helt plötsligt helt bekvämt, om inte lite löst! Bältet måste jag snart göra nya hål i. Och de nya tränings-tightsen som jag köpte i min "vanliga" storlek gapar i ryggen.

  Ändå har jag inte gått hungrig (tricket är att brie eller lufttorkad skinka tillgängligt på jobbet, om man nu skulle bli akut hungrig/sugen) och jag har haft fantastisk ork. Man blir så pigg av att släppa kilona!

  Denna vecka har jag dock gått in i en vägg: har i tre dagar nu haft huvudvärken från helvetet till och från. Körde ett apjobbigt box-pass på Friskis på lunchen i tisdags (för övrigt sjuuuugt bra träning för kontorister som behöver stärka axlar och rygg), och på eftermiddagen runt fyra kom den, den molande migränen inklusive illamående. Den släppte inte förrän runt tio på kvällen och efter två huvudvärkstabletter.

  Igår kom den också strax efter lunch, men poppade två 500 mg Alvedon på en gång och den gick nästan över.

  Idag VAKNADE jag med huvudvärk! Poppade två alvedon så fort jag kom till jobbet och hur börjar det passera. Sökte mig givetvis direkt till google för att se om det fanns tips. Vanligt är ju att man får huvudvärk första veckan eller så, men efter 5-6 veckor..?? Vatten dricker jag mycket av, jag tror inte jag är så kaffeberoende...

  Någon tipsade om att det skulle kunna vara vitamin- och/eller mineralbrist, så ska köpa multivitaminer efter jobbet idag. Håll tummarna för att det hjälper; det gör jag!

  Planerar framöver att skriva kortare inlägg om min resa ner till 55 kg (check-point är 58, och känner jag mig nöjd där, så tänker jag stanna där) så det kommer inte bli lika långa inlägg framöver ;)

  tjoflöjt!
  //littleego
  Kategorier
  Dagbok