Visa RSS-flöde

littleego

Making it to 55

Betygsätt det här inlägget
En dryg månad har nu gått sedan jag startade med LCHF för andra gången. Tajmingen kunde inte vara bättre: Julhelgen, nyårskalaset, efterslentrians-goffandet var avslutat. Jobbet började igen. Vågen visade på 68. Ok, nu kör vi!

Det har varit relativt lätt hittills! Var inte lika jobbigt att socker-detoxa denna gång eftersom jag inte missbrukat socker lika mycket som jag hade för vana att göra innan förra LCHF-bouten (det var ett helvete, men det är en annan historia).

Dock har jag satt upp högre mål för mig själv denna vända. Både vad gäller vikt, hälsotillstånd, styrka och kondition. Detta är en rejäl omgång!

Vägde mig igår och vågen visade 61,5 kg! Det är ju fantastiskt på en dryg månad. Till och med lite läskigt bra! (För bra för att vara sant?) Även kläderna sitter helt annorlunda; 50-talskjolarna som suttit åt något så infernaliskt i midjan sitter helt plötsligt helt bekvämt, om inte lite löst! Bältet måste jag snart göra nya hål i. Och de nya tränings-tightsen som jag köpte i min "vanliga" storlek gapar i ryggen.

Ändå har jag inte gått hungrig (tricket är att brie eller lufttorkad skinka tillgängligt på jobbet, om man nu skulle bli akut hungrig/sugen) och jag har haft fantastisk ork. Man blir så pigg av att släppa kilona!

Denna vecka har jag dock gått in i en vägg: har i tre dagar nu haft huvudvärken från helvetet till och från. Körde ett apjobbigt box-pass på Friskis på lunchen i tisdags (för övrigt sjuuuugt bra träning för kontorister som behöver stärka axlar och rygg), och på eftermiddagen runt fyra kom den, den molande migränen inklusive illamående. Den släppte inte förrän runt tio på kvällen och efter två huvudvärkstabletter.

Igår kom den också strax efter lunch, men poppade två 500 mg Alvedon på en gång och den gick nästan över.

Idag VAKNADE jag med huvudvärk! Poppade två alvedon så fort jag kom till jobbet och hur börjar det passera. Sökte mig givetvis direkt till google för att se om det fanns tips. Vanligt är ju att man får huvudvärk första veckan eller så, men efter 5-6 veckor..?? Vatten dricker jag mycket av, jag tror inte jag är så kaffeberoende...

Någon tipsade om att det skulle kunna vara vitamin- och/eller mineralbrist, så ska köpa multivitaminer efter jobbet idag. Håll tummarna för att det hjälper; det gör jag!

Planerar framöver att skriva kortare inlägg om min resa ner till 55 kg (check-point är 58, och känner jag mig nöjd där, så tänker jag stanna där) så det kommer inte bli lika långa inlägg framöver ;)

tjoflöjt!
//littleego
Kategorier
Dagbok

Kommentarer