agnetasch

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 1,753 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: glass på 7eleven?? #49023
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Någon speciell glassmaskin lämplig för osockrad glass verkar inte att finnas.

    Prova att använda receptet på Kokosparfait med hallon:
    http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=3308.0
    Kokosoljan i smeten fyller samma funktion som socker eller sprit; sänker fryspunkten o glassen blir inte kristallig.

    som svar på: Börjar åter igen med lchf , I´m back #50496
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Låter som en bra affärsidé 🙂

    som svar på: Ägg #50594
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Just NU ja 😉

    som svar på: Ägg #50593
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Livsmedelsverket säger att ägg innehåller 0,4g kolhydrater/100g. Det litar jag på. Ett genomsnittsägg väger 55g = 0,22g kolhydrater.
    VARFÖR skulle du leva på ägg o bacon?

    som svar på: Om ni fick välja, frukt eller fett? #50558
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Jag är lite nyfiken på hur DU tänker som ställer en sådan fråga på ett LCHF-forum 😉
    Finns det en chans att DU skulle välja LCHF?

    som svar på: Börjar åter igen med lchf , I´m back #50497
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Jag kommer ihåg dig! Välkommen tillbaka 😀

    PS Hoppas vi får många nya recept nu!

    som svar på: Färsk potatis #49477
    Avataragnetasch
    Deltagare

    125g färskpotatis = 20g kolhydrater. Inga fler kh den dagen ;D

    Avataragnetasch
    Deltagare

    Så kul att det funkade! Att det blir mäktigt är väl en fördel, då vräker man nog inte i sig 😉
    Kan du inte lägga receptet i en egen tråd så hittar man det lättare; ”Lillnettans..vadå?..kokosparfait?”

    som svar på: Gott nötsnacks, ok enligt lchf? #49390
    Avataragnetasch
    Deltagare
    Quote:
    men stämmer inte det som står på baksidan? näringsinnehållet? man måste väl kunna lita på baksidan på erkända märken iallafall?

    Man börjar ju undra. Är dom ärliga eller anger dom lågt kh-innehåll för att få sälja mer (till förhoppningsfulla LCHF:are) Jag litar mer på SLV:s siffror, dom säljer inga nötter.
    På NÖT-TOPPEN, med värden hämtade från SLV, kan man läsa att pekannötter innehåller 8,8g kolhydrater/100g:
    http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=2555.msg28324#msg28324
    Mängden 4g kh på Risentas nötter kan vara per serving o alltså en dålig översättning.

    ”Är det något som ser för bra ut för att vara sant är det nog inte det heller” :-

    som svar på: Färsk potatis #49478
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Tittar man på Finelis jämförelse mellan färsk o ”gammal” potatis så innehåller färskpotatis 16,1g kh/100g o gammal potatis 15,5g kh. Det är alltså mer kolhydrater i färskpotatisen. Men det är samma mängd stärkelse i båda.

    som svar på: Litet glädjerus innan vägning imon!!!! #47327
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Rusar alla killar iväg nu o provar sina gamla byxor? Och hoppas att dom inte kommer i dom 😉

    Avataragnetasch
    Deltagare
    Quote:
    Ska göra ett litet experiment nästa gång med kokosfett och se om det förbättrar konsistensen även utan glassmaskin.

    Spännande!

    som svar på: Hjälp :( Min mat blir oljig ! #48837
    Avataragnetasch
    Deltagare

    Ja det är verkligen skillnad på olika mejeriers creme fraiche! Jag tycker bäst om Arlas.

    Avataragnetasch
    Deltagare

    Det verkar vara dåligt med glassmaskiner som som kan göra bra sockerfri glass. Då får man gå andra vägen o titta på vad man ska ha i själva glassmeten.
    Läst om socker: ”Upplöst socker sänker fryspunkten o ger rätt konsistens till glass”;
    Mycket socker = mjukt
    Lite socker = hårt
    Inget socker = kristallisering
    Men socker vill vi ju inte ha. Vi behöver alltså ha något i glassmeten som sänker fryspunkten men som helst inte är socker.
    Sprit kanske? Man kan följa Edward Bloms tips o hälla i lite sprit. Vodka t.ex fryser först vid -20° Men det kanske inte är alla som vill servera spritglass till barnen hela sommaren ;D
    Då KANSKE jag har lösningen. Olja! Rapsolja har samma fryspunkt som vodka, -20° medan kokosolja/kokosfett har så låg fryspunkt som -25°
    Edward rekommenderar ½ dl sprit till en sats glass (hur stor den nu är) då borde ½ dl kokosolja ge samma resultat.
    Det verkar nästan vara för bra för att vara sant. Är det någon som har glassmaskin o kokosolja hemma som vågar testa?

    som svar på: Mätt på fett? #48750
    Avataragnetasch
    Deltagare
    Quote:
    Däremot brukar jag hävda att protein är det näringsämne som mättar bäst i förhållande till energiinnehåll, och jag tror inte att jag hittar på det själv. 🙂

    Hmm, ska vi verkligen köpa det där rakt av? Fram med bevis, du är på ett FETT-forum ;D

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 1,753 totalt)