Aily

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 588 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: LCHF fungerar inte, längre… #91944
  AvatarAily
  Deltagare

  Med mycket övervikt och måttlig träning kan det räcka med 0,5g protein per kg övervikt. Du får känna dig fram, hur mycket du behöver.

  Men ett tips jag har när du fastnat i viktminskningen, det är Atkins Fettfasta. Kör den strikt några dagar, eller så länge du känner att du orkar. Jag fick otrolig huvudvärk efter några dagar när jag gjorde det (vätskebrist?), men det resulterade ändå i 2 kg viktminskning trots att jag övergick till det från ganska strikt LCHF.

  Hoppas det lossnar för dig. Lycka till! 🙂

  som svar på: Periodisk fasta, torra ögon och mun #91965
  AvatarAily
  Deltagare

  Se till att du får i dig tillräckligt med vatten. Det går åt ganska mycket vatten, när du inte får i dig den via maten. Jag skulle börja där om jag var du.

  http://www.vattentornet.se/vattenkalkylator.aspx + lite extra för vätskan från potatis, sås och grönsaker som du missar.

  Tänk också på att inte dricka allt på en gång. Kroppen ska hinna hantera det också. Drick lite hela tiden.
  Hoppas dina ögon känns bättre snart igen.

  som svar på: Livsmedelsverkets rekommendationer #91233
  AvatarAily
  Deltagare

  Om jag inte minns helt fel (alt. dålig källa), så företräder hälften av dem som är med och tar fram SLV:s rekommendationer svenskt näringsliv. Därifrån kan ju var och en fundera lite över själva rekommendationerna.

  som svar på: Frukost smothie #90812
  AvatarAily
  Deltagare

  Risken för eventuell smitta hos ägg sitter snarare på skalet än i själva ägget. Salmonella smittade ägg i Sverige är ytterst ovanligt, om det ens finns. Höns däremot… så tvätta äggen innan du knäcker dem för att inte kontaminera innehållet i ägget. http://www.svenskaagg.se/bransch/branschinformation/agg/checklista/8-10-1_Salmonella.pdf

  En annan sak som gör särskilt äggvitan ”farlig” är väl snarare avidinet som binder B-vitaminet biotin. För mycket rå äggvita skulle i sådana fall ge bristsjukdomar. http://www.ne.se/avidin
  Men socker kräver ju också sin beskärda del av B-vitaminer så utan socker tror jag det blir en bra balans ändå, även med ett rått ägg eller två. 🙂

  som svar på: Vad är fel? #89907
  AvatarAily
  Deltagare

  @Cocosa 393256 wrote:

  Jag fattar inte. Man skall få i sig myyycket fett och proteiner och lite kolhydrater, men ändå hålla koll på kalorierna… Ett tag gick jag knappt ner någonting och då ökade jag på med fettet. Tog extra mycket fett i kaffet, gjorde smörbollar och åt dom som godis, och då rasade jag igen….
  Så jag förstår inte hur man skall tänka egentligen???

  Sådär fungerar det för mig också. Jag har förstått det som att om man äter för lite, så går kroppen ner lite på sparlåga. Det gör att även om man äter mindre än man brukar, så blir inte viktminskningen optimal. Det bästa är att prova sig fram och se var, energimässigt, man går ner bäst. Samma regler verkar inte gälla för alla, så man får försöka hitta sin egen väg lite. Viktigast för den som ska gå ner i vikt med LCHF verkar ändå vara att räkna kolhydrater, snarare än energimängd… till en viss gräns då… 🙂

  Ät dig mätt på kött och smör, och jag kan inte se att du inte skulle gå ner i vikt.

  som svar på: english/Svenska #90829
  AvatarAily
  Deltagare

  @Jimmy_Flessa 393266 wrote:

  Det gör mig mest virrig i bollen är att klockan på forumet får typ 2-3 timmar efter den ordentliga tiden. Det kan vara ganska missvisande/irriterande ibland tycker jag..

  Vilken tid forumet ska visa kan du ändra under allmänna inställningar.

  som svar på: seg som kola.. efter semestern.. #90787
  AvatarAily
  Deltagare

  Trist att det känns trögt. Vet inte om det finns något knep att ta till, annat än att uthärda. Jag hoppas du känner dig bättre snart.

  som svar på: Ignoranta, feta människor. #90625
  AvatarAily
  Deltagare

  @toru 393207 wrote:

  Jag har köpt ett helt gäng. 10+10 på bokus. Bara 30kr styck. Perfekt. Och så lägger jag i mitt visitkort med blogadressen. Jag har ”glömt” några böcker på tåget också…

  Underbart. 🙂

  som svar på: Vad är definitionen för substitut när LCHF #90642
  AvatarAily
  Deltagare

  Ät dig mätt på riktig mat när du är hungrig. Det är väl hela grejen med LCHF. Allt annat man stoppar i munnen är ett invant beteende från tiden när man hade blodsockersvängningar. Jag tror vi alla blir som lyckligast om vi kan bryta de vanorna.

  som svar på: Fråga om Lchf #90768
  AvatarAily
  Deltagare

  Ja, kaloriunderskott ger viktnedgång… alltid! Men frågan är väl snarare vid vilket energiintag viktminskningen är optimal.

  Jag, Aily, går ner mer i vikt med 1600 kcal än 1100 kcal, när den extra energin kommer från rent fett. Om jag var du, skulle jag experimentera lite och se vad som är optimalt för dig.

  Lycka Till!

  som svar på: Grönbananmjöl för viktminskning #90704
  AvatarAily
  Deltagare

  Alla har ju ett eget val att ta illa vid sig också. Jag tycker det finns människor som hittar oförrätter och förolämpningar i allt man skriver och säger. Det är inte fel att kunna rycka på axlarna ibland, eller lära sig konsten att ifrågasätta det man känner är fel, utan att börja gråta på kuppen. Om någon bara slänger ur sig ett påstående i otrevlig ton, kan man väl fråga vad de menar med det, i stället för att bli förolämpad och trampad på tårna? Det skulle göra forumet bättre för alla och inga missförstånd skulle ligga kvar någonstans.

  Att ta för givet att någon medvetet är otrevlig, tycker jag är lika illa som att vara medvetet otrevlig.

  Gief more love!

  som svar på: Vad är definitionen för substitut när LCHF #90641
  AvatarAily
  Deltagare

  Jag tycker att när man jagar saker man kan äta i stället för godis framför tv:n på fredagskvällen, då handlar det om substitut. När man försöker hitta saker som är ok då man äter LCHF men ändå bara när ett dåligt beteende. Så länge du underhåller ett dåligt beteende är risken för att ramla tillbaka till ditt gamla sätt överhängande.

  http://www.youtube.com/watch?v=D5Uzj-7LuGw

  som svar på: Hunger VS Sug #89190
  AvatarAily
  Deltagare

  @Jimmy_Flessa 393074 wrote:

  För att uppleva riktigt ordentlig hunger skulle jag påstå att det krävs något dygns fasta samt en låg kroppsvikt. Allt annat är bara en vana.

  Det finns psykisk hunger och fysisk hunger.

  Exakt! Hur ofta har det inte hänt att man blivit hungrig i en situation då man brukar äta, trots att det inte var längesedan man åt? Helt klart betingat beteende. (Pavlov)

  som svar på: Vi på Facebook #49693
  AvatarAily
  Deltagare

  Aily Adams för LCHF i mitt hjärta. 🙂

  som svar på: Finns de någon här som kan näringslära? #89663
  AvatarAily
  Deltagare

  @Manni61 391770 wrote:

  Om du en längre tid går på kaloriunderskott, ställer kroppen in sig på svält och tar ner ämnesomsättningen/förbränningen. När du sedan ökar intaget till normalt kalorital, lägger kroppen på allt den får !
  Så, ät och var glad!

  Jag vet inte riktigt var du fått tag i den informationen. Det som händer i första hand när du börja äta mer energi, är att kroppens funktioner börjar fungera optimalt igen, efter att ha haltat med för lite energi. Risken efter att ha bantat är snarare att man lätt återvänder till gamla vanor och äter för mycket igen, och då går man naturligtvis upp i vikt på nytt.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 588 totalt)