Ford-Prefect

Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: God bearnaissås! #6777
  AvatarFord-Prefect
  Deltagare

  Den absolut godaste beanaisen du kan hitta! Hemmagjord! Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro…

  Receptet:

  Gör ett avkok av:

  1del vatten
  1del vitvinsvinäger
  1 finhackad charlottenlön (går bra med gullök oxå, men då räcker ½)
  1 nypa pepparkorn (omalda)

  Vispa upp äggulor, sås för två personer går bra på två gulor, jag brukar dock göra på fyra äggulor.

  Smält 50 gram smör per äggula.

  Vispa ner det smälta smöret i äggulorna tills du får en konsisten som är mer lik stelnad betong än majonäs, försök att undvika att få med slaggprodukter (det där som är som vita kulor, vi vill bara ha det lätt gulfärgade fettet). Smaksätt sedan med det silade avkoket tills du når en syrlighet som du själv önskar. Krydda med hackad persilja och dragon.

  OBS! Avkoket ska silas och det behövs inte alls mycket, max ½ dl totalt och det är för att man ska kunna göra avkok av det.

  som svar på: Snacks? #7029
  AvatarFord-Prefect
  Deltagare

  Någon som vet var man kan hitta fläsksvål i Stockholm? Har letat på diverse butiker utan att funnit dom :'(

  som svar på: Laktosintollerant….eller? #7044
  AvatarFord-Prefect
  Deltagare

  Hej alla och tack för svaren :).

  Jag började i fredags och nu är det måndag, även om det kan vara mycket psykosomatiskt så verkar mina besvär ha minskat. Har aldrig ätit så mycket ägg som nu och ändå är min gasbildning nästan noll! (detta var ett av de större besvären som gjorde att min läkare sa åt mig att prova LCHF). Det blev dock lite fuskande på dag två eftersom min syster från blekinge var och hälsade på mig med mina två systerdöttrar, då begav vi oss till gröna lund, detta ställe var inte så LCHF vänligt :S. Allt var panerat eller med bröd… Så det mest lämpade var grädde, men jag som antagligen kan vara laktosintollerant vågade inte chansa på en bägare med grädde ;). Så det blev mjukglass och en pizza :-[.

  Jag var lite orolig över alla problem folk beskrivit med övergången till denna kost, att dom skulle drabba mig. Men jag mår bra, känner mig piggare och framförallt så känner jag mig inte lika uppsvullen som tidigare! Jag hoppas innerligt att det inte är psykosomatiskt utan att det faktiskt håller i sig, om en månad så kommer jag börja prova laktosprodukter utan att ta tabletter innan.

  Jag har dock en fråga till, och det är vilka frukter och bär kan man fortfarande äta? Hur är det med råkost? Jag är barnsligt förtjust i morötter, palsternacka, kål av olika former. Av vad jag har förstått så är en tumregel ”saker som växer ovan jord” oftast ok. Vilket är tur då jag älskar sparris, squash och aubergin! Äntligen kan jag smörsteka mina auberginer så de blir sådär härligt fettdrypande med gott samvete :P.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)