gunilla m

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 74 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Fruktyoghurt. #77577
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Jag köper Lidls grekiska yoghurt, den innehåller 10.5 % fett och 2.8 gram kolhydrater per 100 gram. Har en handfull hallon och typ 1-1.5 del yoghurt. Ibland tar jag i pyttelite vaniljpulver (det som är i en liten glasburk, ekologiskt, innehåller inte socker) och jag tycker det fungerar hur bra som helst. Tycker hallonen sötar till det rätt bra faktiskt. Men innan jag åt LCHF så hade jag nog inte fixat det utan socker…

  som svar på: LCHF och mältat havre!?! #76942
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Hej och tack för alla svar!

  Jag har käkat den här mältade havren sedan i fredags. Har haft ett anfall i helgen som jag dock höll kontroll på genom att äta postafen. Man behöver äta de här spc-flaksen i princip jämt om man välj börjar och det hjälper. Den här mältade havren sätter ju igång kroppens bildning av något protein som påverkar vätskeflödet i kroppen och då bland annat i innerörat där flödet är försämrat vid den här Menieres sjukdom.
  Jag äter havren som musli på yoghurt (äter Lidels grekiska som ju innehåller 2,8 gram kolydrater påer 100 gram) och det funkar. Äter inte mer kolhydrater än jag gjort innan, är nog lite mer striktare känns det som vad jag äter för övrigt. Har ju nästa vecka levt som LCHF:are i ett år och tänker inte frångå mina matprinciper.
  Ska se om jag kan få in några extra motionspass för att kompensera det extra intaget av kolhydrater.
  Hälsan går ju först men det är ju hälsan som gjort att jag lagt om kosten till just LCHF och då vill jag ju inte sabba den. Men yrsel och illamående är inte heller kul.

  Jag har läst på en del och även pratat med sambon. Vi har ju egna höns och vi ska prova mälta havre (det är ju att börja låta den gro) och ge dem. Förhoppningsvis kan dessa äggen ge mig tillräckligt med AF för att jag ska bilda det här proteinet. De här flaksen som jag köper nu finns oxå som frystorkat äggulepulver men är svindyrt, drygt 2000 kr för en förpackning som kanske räcker i en vecka. Så med lite tur kan jag få mina egna höns att producera ägg som innehåller detta som jag nu får genom de mältade havren.

  Den här mältade havren är alltså inte samma sak som vanliga havregryn. De är rätt hårda i sin konsistens och det beror väl på att man låtit havren gro lite för att sedan plocka ut den och göra mat av den…

  Återigen, tack för alla era svar och råd. jag uppdaterar här allt eftersom.

  mvh
  Gunilla

  som svar på: Idag har det gått ett år!! #76413
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Supergrattis på ettårsdagen!!
  Själv firar jag ettårsdag nästa vecka.

  som svar på: Hallon och vispad grädde #74971
  Avatargunilla m
  Deltagare

  jag har ätit hallon och vispad grädde som oftast en gång i veckan under året som gått. La om min kost till LCHF i januari för ett år sedan och har ibland känt att hallon och grädde är himla gott och har då unnat mig det. Vad gäller viktnedgången har det blivit ett tapp på i snitt ett halvt kilo i veckan under året som gått. Sedan är detta väldigt individuellt men visst måste man kunna äta hallon och vispad grädde ibland utan att på något sätt få dåligt samvete. Det är ju gott för tusan!!

  som svar på: Ägg till frukost #74924
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Hej!

  Å ena sidan skriver du att du håller dig mätt fram till lunch och då är ju det ett tecken på att du får i dig så att kroppen blir mätt. Men å andra sidan så en äggula fram till lunch skulle jag själv inte hålla mig mätt på. Du gillar inte äggvita, men i en omelett? eller i en äggröra? då kan du ju göra det mer fett med att ha i tex smör? Äggvitan blir ju uppblandad och inte för sig själv i äggröra och omelett.

  Själv äter jag gärna ägg i alla former till frukost men har även tillåtit mig lite mer kolhydrater och äter gärna den grekiska yoghurten som Lidl har, den innehåller 2.8 gram per 100 gram och det tycker jag är toppen. lite vaniljpulver i så har men en toppengod och mättande frukost.
  //Gunilla

  som svar på: "Normal" viktnedgång vid LCHF. #72599
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Jag började i mitten på januari och har till nu gått ner 21 kilo. Blir i runda slängar ett halvt kilo i veckan. jag har flera gånger suckat över att det tar tid men samtidigt går jag ju hela tiden neråt. ibland står jag still i ett par veckor för att sedan tappa två kilo på en och en halv vecka. Huden hinner med när det inte går för fort och dessutom har det ju tagit mig mer än ett år att gå upp de här kilona.

  som svar på: Skippa frukost? #65941
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Jag äter inte heller frukost det första jag gör på morgonen. Dricker dock gärna en mugg kaffe med grädde. Har med mig ett par kokta ägg till jobbet och äter de vid halvtio tiden för då börjar jag bli lite hungrig. Och som Vodo skriver, ät när du är hungrig och ät tills du är mätt.

  som svar på: gravid, yrsel och lchf #62956
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Grattis till graviditeten!! Vad roligt och vilken härlig tid du har framför dig!!

  Yrsel… det kan inte vara hormonor och så? En del äter postafen för att bli av med yrselkänsla och det ska inte påverka fostret heller.
  Det är ju en stor omställning för kroppen att bli gravid och med en massa hormoner som rusar så märks det ju oxå.
  Som de andra skrivit, läs lite på kostdoktorn och även på kolhydrater i fokus – forumet.

  som svar på: Boktips? #61010
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Anna Hallén har gett ut två kokböcker om LCHF. Kan helt klart rek!!

  som svar på: Hej då LCHF. #61531
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Innan du överger LCHF som livsstil rek jag dig att läsa på Anna Halléns blogg: http://www.annahallen.se/
  där har jag lärt mig så mycket om detta med att ändra livsstil och tänket samt att lära sig hur vår kropp fungerar!

  som svar på: I tider av kris #57801
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Har hamnat i tider av kris i sommar. Åt på McDonals, valde Tasty McBacon, tror jag den heter. Bad om att få den utan bröd samt köpte en paket beasås som jag hällde över. Har fått hamburgaren i en salladslåda med sallad i botten och hamburgaren med bacon och ost ovanpå samt dressing. Har hållt mig mätt på detta i många timmar.

  som svar på: 24,2 #60205
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Måste vara en härlig känsla!! Grattis!

  som svar på: Gravid & LCHF #57253
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Mycket intressant ämne!!
  Har två graviditeter bakom mig. Med första barnet gick jag upp 14 kilo. Gick ner hälften av dem för att sedan gå upp dem igen pga att jag åt fel. Blev sedan gravid igen och vägde då mer än när jag var höggravid med första barnet. Barnmorskan sa då till mig att egentligen behöver du inte gå upp ett enda kilo under din graviditet utan låta barnet ta av det som du har extra. Detta lät i mina öron som att det var ok att ”banta” under en graviditet trots att man inte rek det. För om jag inte går upp alls under en graviditet innebär det att när barnet väl är fött kommer jag vara minst 7 kg lättare…
  Jag ställde frågan till henne om det verkligen var ok för när man bantar frigörs ju saker som legat inlagrade i fettet. Hon skulle fråga en dietist ang detta men fick aldrig något svar från henne.
  Min andra graviditet slutade med en vikt på 100 kg, gick upp totalt 12 kg. Efter avslutad ammning har jag lagt om kosten till LCHF och gått ner drygt 15 kilo. Mår hur bra som helst och detta är livet för mig.

  Tycker som de andra som skrivit här i tråden, njut av din graviditet men helt klart så skippa socker och annat onyttigt. Om jag själv skulle bli gravid i dagsläget skulle jag fortsätta ungefär som jag äter nu. Har precis lagt in din bloggsida och ska läsa lite.

  som svar på: Tråden för oss som har MYCKET att gå ner #52619
  Avatargunilla m
  Deltagare

  Jag har gått ner över tio kilo sedan i januari, vill ner till minst 65, gärna 60. Kämpar på med en viktminskning på cirka 0,6 kg i veckan när jag snittar det. Det är ju en väldigt vettig minskning och jag är nöjd med den. Helst vill jag gå ner tio kilo i veckan så skulle jag snart vara i mål… men det har ju tagit mig ett gäng år och två graviditeter att komma upp i över hundra kilo så då får jag snällt finna mig i att det tar sin lilla tid att gå ner i vikt. Det är nog det som är det tuffa när man har många kilo att bli av med… att hantera tiden…

  Avatargunilla m
  Deltagare

  Jag provade att pulverbanta 2009 i tre veckor med modifast. Har pulverbantat innan dess men förträngt hur äckligt det är. Det som jag tycker är så konstigt med detta pulver är att ingen reagerar vad det är man stoppar i sig. Läser man innehållet på en påse blir jag i allafall mörkrädd. Detta rekomenderar man personer som ska gå ner i vikt…
  Din arbetskamrat tycker alltså att du hellre borde äta konstgjord mat än vanlig hederlig mat som man mår bra av…
  Det som egentligen får mig att gapa mest över ditt inlägg är hur hon kan ha mage att säga detta till dig överhuvudtaget. Vad är det som ger en rätten att få säga sina åsikter om vad andra äter?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 74 totalt)