Hampe92

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 87 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Ny här! Fråga om platå. #81575
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Vänta några dagar till o se vad som händer tycker jag. Det finns så många sätt att bryta platåer har jag läst av olika personer. Vissa tar till kolhydratsdag, vissa lägger till mer fett, tar bort fett, inga mejeriprodukter, mindre grönsaker osv osv…det är olika från person till person. Men vänta några dagar till o se vad som händer. Men det är ju också inte konstigt att du står stilla i vikt om du ökar i muskelvikt. Du förlorar fett men bygger muskler. plus minus noll? 🙂

  som svar på: Man ska inte ropa hej etc. #81526
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Nå din mål! det klarar du såklart!
  MEN kan det inte ha varit vätskevikt då kolhydrater binder vatten?

  som svar på: Kosttillskott och LCHF #81120
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jag använder mig en ett why protein direkt efter träning och ett kasien protein innan läggdags. Funkar hur bra som helst, då och då kör jag även någon ”kur” med kreatin och jag tycker det hjälper helt klart. Även om det är sötningmedel i proteinpulverna så triggar det inget sötsug hos mig vilket är guld värt tycker jag.

  som svar på: Musklerna bryts ner? #80771
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Tack.
  Ja allt går bra osv, Men man vet ju inte heller hur det skulle gå om man prövar något annat. Svårt att veta om man verkligen kör rätt även om det går bra ja. Sen har jag svårt att veta när är det igentligen man ska börja äta mer tillsammans med viktuppgång, bara på en viktuppgång på 1 kg. Ska jag äta 2gram mer protein då bara eller även lägga till fett? försöker att minst äta 1,5gram protein per kroppsvikt.

  som svar på: Abs. Hur då? #80982
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Alla har en tvättbräda redan, det är bara det att vissa har så lite underhudsfett att den syns o vissa inte. Musklerna finns där det är bara prat om fettet som döljer dessa muskler. Sen visst kan vissa har mer magmuskler, starkare, uthålligare osv 🙂

  som svar på: Ni som ätit enl LCHF länge HUR ser er matdag ut?! #80535
  AvatarHampe92
  Deltagare

  En vanlig tag med träning kan se ut :

  Frukost :
  2-3 kokta ägg mosat i massa smör. 1 stor kopp kaffe med 1 dl grädde i.

  Efter träning :
  1 shake whey proteinpulver + 3-6 ost o kyckling(skinka) rullar

  Lunch :
  2 – 3 stora köttbitar med kryddsmör eller Bea-sås

  Kvällmål :

  Tonfiskröra på 150gram tonfisk, 2 kokta ägg och majonös. + en shake kasein protenpulver innan läggdags.

  som svar på: Funderar på det här med Julen? #72483
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Alla reagerar olika när dem väl får i sig en stor mängd kolhydrater.
  Jag kan få lite hjärtklappning, huvudcvärk, hunger och såklart sötsug som inte tar slut. Magen kan svälla upp lite och jag får gaser.
  Men sedan finns det ju dem som verkligen kan få kramper, yrsel, rejäla smärtor i mage/huvud osv. sötsug som håller i sig i flera dagar.

  som svar på: Cashewnötter… #72109
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Du kan inte äta en enda, då förstör du exakt allting och du kommer adrig gå ner i vikt. punk slut.
  Eller vad tror du själv är svaret, tänk efter och du lär komma på det själv?

  Vad är din kolhydratsgräns, rymmer det cachewnötter eller inte?

  tänk tänk tänk!

  som svar på: Sömnförändringar? #69642
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Lchf och sömn har ändrats för mig på det sätt att när jag är trött då är jag TRÖTT, när jag går och lägger mig somnar jag med en gång, sover alltid hela natten och vaknar pigg! 🙂

  som svar på: Snusfri och snygg #68259
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Lchf o träning kan vara ganska speciellt. Iaf för mig! Först och främst vill jag säga att träning kan kännas väldigt segt i början av lchf, både kondition o styrketräning. Men det är tills kroppen har lärt sig använda ketonerna bättre. Jag fick väldiga kramper i vaderna, så jag började med magnesiumtillskott vilket hjälpte, men missar jag att ta dem så börjar det krampa igen. Extra salt och mycket vatten höll jag mig till, och en stor kopp kaffe innan träning hjälpte mig hålla igång.
  Men nu ska vi ju också veta att alla är olika, du kanske inte har några problem alls med att börja träna osv, men jag säger bara hur det var för mig och vad jag gjorde. 🙂

  som svar på: Träning och LCHF #67137
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Nej fett bildas inte snabbare, och man går inte upp fortare men man kan ju stanna av i vikten, bromsa den osv då det blir mycket insulin och antagligen hoppar du ur ketosen men den kan man ju snabbt komma in igen.
  Självklart kan man unna sig ibland! 🙂

  Kör själv löpning. Men korta 30-45 minuters löparpass, gärna riktigt hårda med intervaller! bränner mycket energi o är inte alls ”muskelnedbrytande” som långdistanslöpning o liknande.
  Ut o gå känner jag är mest för välmåendet 😛

  som svar på: Oväntade laster/bovar #67729
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Jag tycker helt enkelt att man ibland får unna sig lite, göra det dära man inte får göra, bryta mot reglerna osv osv.
  Jag brukar faktiskt tänka lite i procent! (%)
  Säg att jag kör strikt lchf i 3 veckor, helt utan fusk osv. och så några timmar på en fredag kväll av dessa 3 veckor äter jag lite godis, alltså kolhydrater. Vad blir det i procent? 99% har jag varit nyttig och 1% onyttig! jag har alltså varit onyttig i kanske 3 timmar utav 504 timmar som det är på 3 veckor. Ganska fräckt eller hur? Och var blir det på 1 år? ;D
  Kanske dåligt och konstigt tänkade men det funkar så otroligt bra för mig iaf! ;D

  som svar på: Träning..Kolhydrater?? #67655
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Ja men det är ju självklart att du ska äta efter träning, absolut! 🙂
  Själv tar jag ca 6 ostskivor + 10 skinkrullar….vanligt brödpålägg fast utan bröd då. snabbt efter träning. Och en timma efter det ser jag till att få i mig mat igen, oftast kött o smör/bea.
  Kesella, keso, ägg, lite nötter, makril i tomatsås…finns massor av saker man kan ta. Allt beror på hur strikt man är 🙂

  som svar på: Träning..Kolhydrater?? #67656
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Hahaha först och främst så har hon fel. Man behöver inte äta kolhyderater bara för att man tränar. ät lchf och träna som vanligt bara, ta det försiktigt om du är nybörjare då kan man lätt bli yr o känna sig orkeslös eftersom kroppen inte riktigt har vant sig vid ”fett-energin”
  Proteindrink? Nej tycker jag då du får i dig det tillräckligt av vanlig mat.

  som svar på: Metallsmaken kom tillbaka #67299
  AvatarHampe92
  Deltagare

  Din kropp kanske hade producerat väldigt mycket ketonkroppar men som inte kom till användning. hela kroppen blir ju bättre o bättre på att använda denna energikälla….(antar jag) o nu när dem inte behövdes så andades/kissade du ut dem istället? Kan det vara så tro? 😛
  Jag vet att efter jag har tränat…säg 90 minuters löpning så har jag jätte ”hög ketos” (kollade med ketosstickor) och det var antagligen för att kroppen gjorde sig redo med att ha mycket energi (ketonkroppar) men när jag sedan hade sprungit klart så kissade jag ut en hel del då jag inte längre behövde den mängden.

  Nu vet jag inte fall detta till 100% stämmer men kanske på ett ungefär? 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 87 totalt)