kejsarinna

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 66 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Periodisk fasta efter träning #87260
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Inte farligt alls. Se dock till att du ”vågar” äta ordentligt under dina sex timmar. Så att du inte snålar.

  Så länge man läser på är det ju bara att prova. Funkar det inte så funkar det inte 🙂 Själv kör jag nästan jämt fasta ca 20.00-12.00 och för mig går det finfint. Styrketränar också, och efter en viss omställning var det inga problem.

  som svar på: Diagram #87145
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Bra kämpat!

  Nu kan du ju börja fundera på hur du vill använda din kropp. När jag väl låg på normalvikt började jag styrketräna. Så jag läste på om träning på lågkolhydratskost och anpassade mitt sätt att äta.

  Vill du bara ”vara” så kan du fundera på om du känner att du saknat något under din viktresa. Nötter, grädde, ost, bär? Testa då att lägga till och se hur kroppen reagerar.

  Jag blev själv väldigt kostintresserad under min viktminskning, så jag har ju lite som hobby att läsa på om saker som paleokost, fakir och periodisk fasta för att sedan testa själv.

  Fundera som sagt på vad du vill kunna göra med din kropp. Så lägger du upp kosten lite därefter 🙂

  som svar på: Kommer inte under 65 kilo! #11444
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Samma problem här! 1.68 lång och står still på runt 66 kilo! Bläääää!

  Just nu testar jag periodisk fasta (14-16 uppehåll, 10-8 timmar ”ätarfönster”). Googla och läs på, jag tycker det funkar!

  Lycka till!

  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Håller med tidigare två; det funkar utmärkt och ät när du är hungrig! Jag upplever, personligen, inget behov längre av att planera min mat vare sig efter klockan eller aktivitet. Ju mer jag läser om alla dessa ”fyll på före/efter/under träning”- idéer känns det väldigt kopplat till om man är på kolhydratsdrift. Vi ketos-isar verkar ha lite andra spelregler.

  Dock bör du se till att du får i dig protein, men med en bra lchf/paleo kosthållning borde det lösa sig. Ägg är en bra energikälla.

  Detta är endast egna reflektioner, folk får gärna säga emot/hålla med!

  som svar på: Finns det maxgräns för fett och proteiner??? #85661
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Alltså; rent generellt behöver man inte kaloriräkna på lchf eftersom maten du äter mättar mer/längre. Men mat är gott och självklart KAN du äta för mycket för att gå ned i vikt. Men din kropp kommer inte må lika dåligt av att du smäller i dig ett paket salami en kväll, som om du äter en massa godis.

  Att ligga under 20 eller 10 g kh kommer hålla din kropp glad, men för att gå ned i vikt måste du ha i åtanke energiförbrukningen. Går man från överviktig räcker oftast bytet till lågkolhydratskost eftersom det mättar mer och du äter mindre än tidigare. Men tillslut kommer kroppen ikapp och du stannar/går upp lite. Har du då under tiden inte lärt dig portionsstorlek/sluta ät när du är mätt/inte äta ”efter klockan” utan efter kroppen så blir det problematiskt och du får svårt att gå ned.

  Jag som är normalviktig kan inte gå ned mer utan ett kaloriunderskott. Jag är ganska övertygad om att min kropp är nöjd nu, men jag vill gå ned mer. Då är det ut med mejeriprodukter, se till att vara i ketos och ha ett underskott av energi (alltså kolla kalorierna). Jag kan dock äta grönsaker, det verkar min kropp inte bry sig om alls, medan nötter triggar småätandet. Men kroppar funkar olika.

  Hoppas ovanstående ”tänk” hjälper. Jag är ingen expert men plöjer info om lågkolhydratskost och har ätit såhär i över ett år och planerar att göra det för livet. Rätta mig gärna, andra kunniga på forumet!

  som svar på: Min stora utmaning #79751
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Smart med tandborsten, Madde, hade jag inte ens tänkt på, haha!

  Matlådor är bästa grejen! Koka lite ägg och ha med som mellis, mättar fantastiskt och är superbra! Jag ser alltid till att ha med två ägg till jobbet.

  Har du provat äggmjölkslatte? Jag kör på två äggulor, kokosfett och en-två koppar kaffe och vrum-vrum med mixern. Finfin frukost.

  Angående mål; visst kan man ha viktmål, men själv har jag skrivit ned måtten för strl 38 och 36 och så vill jag hamna där nånstans 😀

  som svar på: Ketos #84901
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Själv har jag aldrig provat stickor men för min del fungerar inte mejeriprodukter, då stannar viktnedgången. Bär och nötter kan jag äta nån gång i veckan, och då max en näve.

  Dock klarar kroppen av grönsaker utan problem, samt smör. Så om jag ska tappa vikt någotsånär snabbt brukar en dag innehålla
  Frukost: Äggmjölkslatte
  Lunch: 2 ägg, 2 bantarbiffar, kryddsmör
  Mellis: 1 ägg (om jag är hungrig)
  Middag: Som lunch

  Ibland kör jag periodisk fasta för att skynda på.

  Detta orkar man dock max i 5 dar (sen brukar iaf jag tröttna). Men annars äter jag nog ändå som ovan, men med en köttbit/fiskbit och lite grönsaker. Jag äter inga mängder mat, men är inte heller hungrig.

  Så prova att ta bort mejerierna, eller iallafall dra ned, det brukar hjälpa.

  som svar på: M_heart`s new life…? #84803
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Bra jobbat! Vilken viktresa! Själv ligger jag på 66.5 och verkar ha fastnat här (23.5 i BMI). Försöker dock nu minska i storlek och försöker sluta kolla vikten (svårt!) men styrketränar och jobbar på att få ned fettprocenten.

  För mig fungerar att fakira i perioder samt att fasta. Tycker Martina på Health and Science (googla, skriver från tfn och har ingen länk tillgänglig) skriver bra om träning, lågkolhydrat och viktminskning för folk som ligger på normalvikt. Du kanske kan få idéer därifrån.

  Lycka till, nu kör vi!

  som svar på: Ny medlem på väg mot 60 kilo! #29342
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Det känns jättehäftigt! Nu är jag inne på styrketräning och att ”forma” kroppen på det sättet. Nu mår jag så pass bra att jag orkar göra det.

  Ska bara träna bort ”gå ned”-tänket och öva upp att känna min kropp och hålla storleken. Lite svårt, men jag jobbar på’t!

  som svar på: Ny medlem på väg mot 60 kilo! #29341
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Läser runt på forumet, vad mycket liv och rörelse det är här! Jag skrev precis på min blogg om LCHF, klipper in texten här om någon vill läsa och kommentera! Det är lite funderingar jag hasplat ur mig efter att ha läst runt här, och på andra ställen.

  ”Just nu är mitt liv fokuserat kring träning och kost. Jag läser bloggar som inspirerar och peppar, jag diskuterar på forum och jag googlar paleo/lchf-recept.

  LCHF har snabbt blivit väldigt populärt. Eller som jag ser det; folk börjar läsa på och ta egna, välgrundade beslut vad det gäller deras kost. När jag började, för över ett år sedan, fanns det många ställen att hänga på och lära sig på men generellt sett fanns det några få, väldigt kunniga personer på de olika forumen. De fanns en som gått ned jättemycket, en som tränade mycket och en som försökte få hela familjen att äta mer naturligt fett men som samtidigt brottades med att barnen åt dåligt i skolan och ibland blev ungen tystare med en glass i munnen.

  Idag är de fem av varje. Och det finns fem till av varje sort som inte är fullt lika pålästa, men har en hel del idéer och teorier. De klarar sig ganska bra, de får lite ”läs på”-länkar och tragglar vidare. De här människorna är där jag började; de har en eller två bloggare de följer som skriver om det här och de hänger på kostdoktorn.se för ”latest news”.

  Problemet är de som ser det här som en ”diet” (så som löpsedlar menar diet = snabbt ned i vikt). LCHF handlar inte nödvändigtsvis om att gå ned i vikt. Inte om du är normalviktig. Det handlar om att stabilisera din vikt. Det handlar om att lugna ditt blodsocker, att slippa uppblåst mage och att ”återställa” din kropp. Det här är ett sätt att äta för resten av ditt liv.

  När man tror att LCHF ska få ned dig till 50 kg på kort tid har man inte läst på. Dieten, som kosthållning, funkar inte så. Ska du gå ned snabbt måste du ha lite koll på kalorier och för att ligga på kaloriunderskott utan att dö av hunger är det absolut bäst om energin kommer från fett och protein. Kolhydrater påverkar ditt blodsocker (du blir snabbt hungrig igen) och du lägger på dig vattenkilo.

  Sen bör man ha lite koll på det där med mejeriprodukter. Det innehåller en hel del kolhydrater, och problemet är att många vuxna kroppar inte är gjorda för mjölkprodukter. Och det kan vara svårt att ta till sig när man precis börjat med LCHF. Grädde, créme fraiche och ostar är så lätt att fylla tallriken med. För gravt överviktiga är det oftast inga problem, men vill man gå ned ”de där extra kilona” måste man bli mätt på annat. Och mätt vill man vara. Jag är inte en sådan som kan leva hungrig och bara äta måltidsersättningar, min mat måste göra mig mätt.

  Det fantastiska med LCHF/paleo är just det. Man är mätt, blodsockret är jämnt och fint och livet kretsar inte kring nästa måltid. Eller jo, men inte på att ”NU måste jag äta” utan mer på ”vad vill jag äta sen?” Helt ärligt äter jag numera frukost, ägg till mellis, lättare lunch, ägg, middag. Och innan middagen har jag ork att dra och träna om jag vill. Det hade jag inte kunnat på kolhydratskost. Jag är inte hungrig mellan måltiderna, och jag behöver inte äta mig proppmätt.

  Men vill jag gå ned mer (ligger nu på typ… 23 i BMI, tror jag) måste jag nästan nolla mina kolhydrater och ha en liten koll på kaloriintaget. Viktigast är dock kolisarna. De jäklarna stoppar mig stenhårt annars. Samtidigt vill jag ju inte gå ner i muskelmassa, utan i fettprocent. Och då måste jag verkligen se till att ha koll på min kost, för äter jag för lite bränner jag bort musklerna. Då blir man bara ”skinny fat”; alltså smal, fast fortfarande slapp i kroppen. Jag jagar inte längre en låg vikt, för jag vet att jag äter för att bygga upp min kropp. Men visst, med den kunskapen jag ha idag skulle jag säkert kunna få ned mig till 50 kilo ganska snabbt. Men då skulle jag inte orka ett dyft under tiden, och jag skulle få gå hungrig.

  För mig är LCHF ett fantastiskt verktyg för att få en lugn kropp som orkar göra det jag vill; röra på mig, orka med mitt jobb och att jag hålelr ett glatt humör utan blodsockersvägningar. Paleo är mer så jag äter när jag tränar intensivt och vill se reultat av min träning fortare, för att peppa mig själv. Dock är båda sätten för mig inte snabba dieter, utan så här vill jag äta för resten av mitt liv. Och det tänker jag göra.” http://kejsarinna.blogspot.com/2012/03/det-har-med-lchf.html

  För övrigt har jag precis landat på den häftiga vikten 65,9! Målet har hela tiden varit runt 66-65 så det här är helt fantastiskt! Jag verkar även hålla kvar i mina muskler bra, vilket gör mig glad!

  som svar på: Någon som kan förklara lite för mej? #83651
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Ja, kalorier spelar fortfarande roll. Fler här inne kommer säkert förklara bättre för dig.

  Jag ligger just nu på vad jag tror är en vikt min kropp gillar, 67 kilo. För att gå ned måste jag ligga under vad jag gör av med. Dock är det lättare med LCHF eftersom du blir mättare av maten, du får energi från fettet du redan har och du äter i regel mindre. I början kan det vara svårt att veta ”när man är mätt”. Jag har ätit såhär i ett år och först nu börjar jag förstå att jag inte måste känna mig så supermätt för att kunna stå mig på maten jag stoppar i mig.

  Jag äter, en dag på ca 1500-1700kcal, en äggmjölkslatte, 3-4 ägg och tre bantarbiffar gjorda på köttfärs och ägg (ej grädde). Inte mycket mat, men jag går inte hungrig.

  Jag tränar 6 dagar i veckan och detta är lagom för att hålla min nivå, men jag bygger inte upp mer av den. Utan detta är för att gå ned snabbt i fettvikt och inte tappa för mkt muskler.

  som svar på: Litchis Eskapader #81177
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Hej!
  Vi är lika långa (ibland e jag 1.68, men jaja). Ligger just nu på 67, men tränar så jag får se om jag går ned!

  Har inte läst hela din tråd, men jag startade i januari på 72 kilo, men de här sista 1-2 kilona blir nog svårt. Själv kör jag mer paleo numer, mejeriprodukter funkade inte i min mage.

  Nu kämpar vi ned oss till den där jäkla 65:an!

  som svar på: Ny medlem på väg mot 60 kilo! #29340
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Hjälp. Längesedan man var här! Har väl kört hela hösten ganska bra, men nu ligger vikten still på 68 kilo. Just nu provar jag att äta mer fakir, men eftersom jag tränar 6ggr/veckan så är det inte läge att dra ned för mycket (jag hamnar lätt på för lite kcal när jag fakirar, vilket ju inte är optimalt om man vill få lite muskler).

  Jag trivs otroligt bra med LCHF och såhär ett år efter att jag läste på och bytte förstår jag inte hur jag kunde äta som jag gjorde. Nu rullar även debatten i media het, och i mataffärerna syns det att folk väljer bort kolhydrater och äckliga lightprodukter.

  Nu ska jag kolla runt på vad alla har för sig! Kul att ”komma hem”; det var ju trots allt här allt började för mig!

  som svar på: Ny medlem på väg mot 60 kilo! #29318
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Hmm. Märkte iaf redan efter två dagar att en del förbannad vattenvikt försvunnit och jag känner mig inte så uppsvälld! Har även förberett mat för två dagar nu, så det borde itne vara för svårt att hålla mig i skinnet 😉

  Har itne varit lika hungrig idag, så det kanske mest var tristess-hunger jag upplevde. Ah well, ny vecka, nya tag imorn!

  som svar på: Ny medlem på väg mot 60 kilo! #29319
  Avatarkejsarinna
  Deltagare

  Har i helgen försökt äta rätt. Har bara ätit baconomelett faktiskt (haha, så jäkla skönt attt vara matperiodare ibland; jag kan verkligen fastna för EN grej och så kan jag äta det i dagar).

  Frukost (vid halv tolv) blev baconomelett (2 äggulor, 1 ägg, lite grädde, ca 100 g bacon). Sedan två små koppar kaffe med grädde. Tidig middag vid fyra blev en till omelett, sedan har jag ätit lite bacon till, en babybell och faktiskt lite inlagd vitlök (från kylskåpsgömmorna). Under dan har det slunkit ned lite te med kokosfett.

  Det känns som en bra dag, men jag har varit lite småhungrig hela tiden. Hmmm. Det skumma är att ägg och bacon kunde mätta helt fantastiskt ett tag, men nu känns det som att baconomeletten inte mättar hälften så bra, vilket den ju borde :/ Jag får väl testa mig fram.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 66 totalt)