oeuf

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 111 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: "Fettdoktorn avslöjas i blodsockertest"… #61949
  Avataroeuf
  Deltagare

  Tja, de frågade henne ju, och hon hade inget bra svar (trots att det finns).

  som svar på: "Fettdoktorn avslöjas i blodsockertest"… #61950
  Avataroeuf
  Deltagare

  Varför skulle hon göra så?

  som svar på: "Fettdoktorn avslöjas i blodsockertest"… #61951
  Avataroeuf
  Deltagare

  Haha, här har vi ett illustrativt exempel på varför man ska äta kolhydrater några dagar före glukosbelastning (vilket nyligen diskuterats i annan tråd). Konstigt att hon själv inte hade koll på denna mekanism tycker jag.

  Avataroeuf
  Deltagare

  Jag skulle lägga till fisk och fler grönsaker. Billig (och inte utfiskningshotad) fisk är fryst sej och strömming/sill. Fryst broccoli och spenat är budgetvänliga vitaminkällor. Liksom färsk vit- och rödkål.

  som svar på: Fjällvandring och LCHF?! Hjälp! #61575
  Avataroeuf
  Deltagare

  Nötter. Jordnötssmör.
  Oliver. Olja.
  Tonfisk. Makrill.

  Tycker inte att du ska hugga in på pulvermos, men såklart får du göra vissa eftergifter med kosten under omständigheterna. Kan du äta något/några mål på fjällstation eller måste allt vara i packningen?

  Avataroeuf
  Deltagare

  Jag är en sån som skulle vilja tycka om att springa, det ser så härligt ut när andra galopperar förbi med lätta steg, men tyvärr blir jag mest trött och uttråkad. Kolla in jogg.se och maraton.se för en uppsjö av träningsprogram.

  som svar på: Squash/Zucchinirecept? #61498
  Avataroeuf
  Deltagare

  Vill tipsa om en hemskt god rå zucchinisallad med ruccola och parmesan:
  http://smittenkitchen.com/2007/05/this-side-of-a-meltdown/

  Avataroeuf
  Deltagare

  Har du fått i dig alla vitaminer och mineraler du behöver? Skulle kolla detta noggrant och komplettera upp kosten om det saknas något (förmodligen med mer grönsaker). Dina matportioner kan behöva minskas med tanke på att din kropp nu är mindre och därför behöver mindre energi. Håravfall och trötthet kan orsakas av låga sköldkörtelhormoner, så detta kan vara värt att kolla upp om det håller i sig.

  Avataroeuf
  Deltagare

  Tror säkert att det kommer att funka för dig! Om det mot förmodan inte hänt något med vikten på en månad eller så, så kan det vara läge att troubleshoota kosten lite noggrannare. Lycka till!

  Avataroeuf
  Deltagare

  Ser inga problem med det du äter! Man behöver inte ha metallsmak eller yrsel för att vara i ketos. Det är du garanterat under större delen av dagen, möjligtvis med undantag av förmiddagen. Ketos är inget urdramatiskt tillstånd, och inte heller en fråga om allt-eller-inget. Vi bildar ketonkroppar när vi behöver dem, och även på ”normalkost” sker detta ofta under natten exempelvis.

  som svar på: Avföring och detox #61388
  Avataroeuf
  Deltagare

  Det var så lite så 🙂

  som svar på: Avföring och detox #61389
  Avataroeuf
  Deltagare

  Hej!

  Har läst tråden du länkade till. Det finns ingenting som heter tarmplack, företeelsen existerar inte. Det är något som har hittats på av människor som vill tjäna pengar på tarmsköljning mm. Tarmarna mår som sagt bäst av att få sköta sitt jobb ifred. Att rensa dem genom lavemang eller olika detoxkurer gör dem stressade. De kan då reagera med att bilda slem för att försvara sig mot vad de utsätts för. Då kan man luras att tro att slemmet etc. som kommer ut har funnits där hela tiden.

  Att din mage inte uppför sig som du är van vid för tillfället kan bero på att du lagt om kosten. Dina tarmar och din bakterieflora är van vid att serveras en viss typ av näring, och nu får de andra molekyler att jobba med, vilket kan medföra lite bekymmer under en övergångsperiod, men det är inget som behöver åtgärdas om du inte drabbas av förstoppning.

  som svar på: Avföring och detox #61390
  Avataroeuf
  Deltagare

  Hej!

  Du har blivit felinformerad, tyvärr. Dina tarmar behöver inte (och kan inte) detoxas, det finns inga plack där, inte kilovis med skräp och tarmparasiter är väldigt ovanliga i vår världsdel (och skulle du ha en tarmparasit skulle du märka av det!). Mag-tarmkanalen mår bäst av att bli lämnad ifred. De örter du nämner är helt ofarliga och visst kan du äta av dem. De kommer varken skada eller läka din mag-tarmkanal.

  Avataroeuf
  Deltagare

  Hej och välkommen! Har hittat olika uppgifter för morötters kolhydratsinnehåll, från 5,6-8,7 g/100 g. Du kan mycket väl satsa på att minska kolhydratsintaget och behålla morötterna tycker jag. Det är inte alla som måste gå ner till just 20g/dag för att nå viktminskning, det kan mycket väl vara så att du kan gå ner i vikt vid 50-80 g exempelvis. Prova och se!

  som svar på: Vad byter man ut potatismjölet till? #60763
  Avataroeuf
  Deltagare
  Quote:
  Till färsrätter använder jag torkade trattkantareller som jjag gjort mjöl av blir jätte gott och binder samman jätte bra

  Men alfons, vilken underbar idé! Jag har ofantliga mängder med trattisar plockade och torkade av min pappa, så detta kommer absolut att testas.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 111 totalt)