snurren2

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 56 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Glassmaskin som funkar till glass utan socker? #49123
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Jag har 2 olika glassmaskiner där man fryser själva burken och båda fungerar hur bra som helst att göra glass utan socker med. Jag använder Stevia om jag behöver sockra.

  som svar på: Gin och Tonic #80022
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Jag gillar också en GT ibland men det var ju det där med ”späet”! Har du provat att göra din egen Mohito? Där kan man ju välja att inte tillsätta socker. Jag gör mina så här: en halv lime i klyftor läggs i ett högt glas tillsammans med 4-5 blad mynta. Krossa dessa med din moddler (eller skaftet på köttyxan eller likande så att saften ur limen kommer ut och bladen krossas). Tillsätt vit rom efter tycke. Jag använder ofta en rom med smak antingen citron eller hallon där citronen är min favorit. Fyll på med is och Club Soda eller sodastreamat vatten. Klart! Kanongott och läskande. På fredag får det bli en sådan!

  som svar på: Hur F*N lyckas man med blomkålsmos? #64804
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  En hård ost är kanon att reda av moset med om det blivit lite tunt. Jag kokar i vatten, ångar av noga och sedan tar jag det försiktigt med grädden och smöret. Lite i taget. Stavmixer så klart. Då får man ett jämt och fint mos. Ha gärna i lite stekta baconbitar när du mixat klart. Med elvisp kan jag tänka mig att det har svårt att stanna kvar i sitt ursprungliga kärl…..

  som svar på: Nu är jag framme…. #81279
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Varför sluta med LCHF när man mår så bra av det? Det är den stora frågan tycker jag. Att du kanske fuskar lite är ju en sak men att sluta kan jag inte förstå då i alla fall jag mår så in i helv….. bra av det!

  som svar på: Hjälp sökes!! #81657
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Jag upplevde samma sak som du till att börja med. Gick ner de första 2 veckorna men sedan stod det still på vågen. Jag trodde att jag åt rätt men när jag skrev upp allt jag åt och kollade det i tabellen ( http://www.lchfrecept.com/livsmedel.aspx ) så visade det sig att jag inte alls var helt rätt på det…. Tråkigt som bara den att skriva upp allt men det var till stor hjälp för mig att komma rätt. Ge inte upp och glöm inte bort hur bra man mår av att äta dessa livsmedel!

  Vissa personer är känsliga mot mycket mjölkprodukter. Prova med att dra ner på grädde och minska grönsaker till ett minimum. Det är ganska lätt att komma upp i ganska höga kh-tal om man stoppar i sig mycket grönsaker. Ät tills du är ohungrig (inte tills du är mätt). Dessa saker tillsammans gjorde att jag gick ner till min målvikt ganska snabbt.

  som svar på: Sååååå trött på lchf-mat… HJÄLP!!!!! #71898
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Ge inte upp man mår ju så himla bra av denna diet! Det viktigaste är att du låter det få lite längre tid. Mina viktigaste råd är att du äter tills du är omätt. Så länge som jag åt mig mätt så fick jag i mig lite för mycket och stod still. Nu har jag gått ner till mitt mål men det verkar inte som om det kommer att stanna där utan det ser ut som jag kommer att tappa mer. Jag har den senaste månaden unnat mig lite på helgerna (vin, hallon och blåbär med LCHF glass, och till och med lite lakrits som jag är vansinnigt svag för). När man väl nått sitt mål så måste man få unna sig något då och då. Kör på så kommer det att lösa sig.

  som svar på: tvåsiffrigt! #71793
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Grymt bra jobbat! Fortsätt så kommer du att nå dina mål.

  som svar på: är jag på rätt spår? eller har jag spårat ut .) #70843
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Skriv in alla ingredienser du använder. Äter du sedan hälften av måltiden så blir det hälften av energin. Svårare än så är det inte. Klicka på texten under tabellen så finner du förklaring till vad det olika sakerna betyder. Tråkigt som attan att göra men bra i början så man kommer in i det. Hjälpte mig i alla fall.

  som svar på: LCHF skadligt? Studier? #68341
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Jag har kört med LCHF i 5-6 år nu. Strikt nu de senaste 5 månaderna. Var och kollade mina kolesterolvärden för ett par veckor sedan och dom var helt normala! Om ni är oroliga ska ni kolla men det verkar ju onekligen som om man får normala värden vid denna kost. Bara fördelar som jag ser det.

  som svar på: Kolhydrater i tuggummi? #71010
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Jag gick ner de första 2 veckorna för att sedan stå still. Jag fick rådet att inte äta tills jag var mätt utan tills att jag var ohungrig. Sedan ökade jag på fettintaget och slutade med mjölk i kaffet. Vips så hände det saker. Håller helt med om att man mår så himla mycket bättre med den här kosten.

  som svar på: är jag på rätt spår? eller har jag spårat ut .) #70844
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  I början är det svårt att veta om man kommer rätt i fett, protein och kolisar. Jag skulle föreslå att du för bara ett par dagar skriver in allt vad du äter i denna tabell. Tråkigt som attans men hjälpte mig i början. http://www.lchfrecept.com/livsmedel.aspx Då får du automatiskt ett skaldemansratio där rekommendationen är att man ska ligga över 1,2 för att gå ner. Som info behövde jag ligga lite högre för att tappa kilon. Numera håller jag inte på med LCHF för att gå ner mer (även om jag fortfarande gör det). Jag fortsätter för att jag mår så jäkla bra när jag äter lite kolisar. Låt det ta tid samtidigt som du mår som en prins/prinsessa!!! Välkommen!

  som svar på: Alkoholen gör en svullen som en gris=( #67702
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Det kanske är olika för olika personer. Jag har inte märkt någon uppgång av alkohol. Det är möjligt att jag hade gått ner fortare om jag inte druckit något rödvin men man måste ju få leva med! Var på en lång fest i fredags med både det ena och det andra i alkoholväg men till min stora förvåning så hade jag gått ner till idag på morgonen! Fuskade till och med genom att dricka 3 öl!! Förut har jag klagat på att jag har stått still i kg men minskat i mått. Nu går jag ner fast att jag fuskar???? Det enda som jag kan utläsa av detta är att man inte får ge upp. Förändringen kommer till slut! Håll ut vänner och ge inte upp så kommer nedgången samtidigt som ni mår som prinsar och prinsessor!

  som svar på: FRUKOST #67285
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Låter som en frukost jag skulle kunna äta. Mitt tips är enkelt. Ät tills du är ohungrig inte tills du är mätt. Det har funkat för mig.

  som svar på: sverige tips #66925
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Kokosmjöl och mandelmjöl kan du enkelt göra själv. Ta kokosflingor och mixa dom i matberedare och riv mandel på mandelkvarn så är det klart. Fiberhusk är bra att ha. Fläsksvålar är ju kanon som fredagssnacks.

  som svar på: Ökar i Densitet #67108
  Avatarsnurren2
  Deltagare

  Den träning jag utövar så kan det inte ge något på vågen. Jag vet sedan min kroppsbyggartid att man får jä… i mig ligga i om man ska öka i muskelmassa det kan jag lova. Det kommer inte av sig själv utan kräver mycket hård träning. Jag har funderat på om det är så att man flyttar runt på fettet så att det helt enkelt hamnar på andra ställen? Låter inte heller troligt tycker jag. Men jag känner mig mer kompakt som war skriver. Ska idag faktiskt gå och kolla mitt kolesterol då Vetenskapens värld faktiskt lyckades hitta 1 person som fick förhöjt värde av denna kost. Tror inte jag har det men kan vara värt att kolla i alla fall.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 56 totalt)