Tingeling

Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Hej! 30 dagar! #92954
  AvatarTingeling
  Deltagare

  @Limp 396483 wrote:

  Hemligheten i viktnedgång med LCHF handlar just om fett. Är man fettskrämd och dessutom tränar hårt, verkar många omedvetet öka proteinerna istället för att ersätta kolhydraterna med fett och utebliven viktnedgång är ett faktum. För att säkerställa viktnedgång behöver man ofta tillföra extra fett. Att äta t.ex grädde eller smörstekt nötfärs är t.ex inte tillräckligt. Man behöver ”spetsa” maten med feta såser, kryddsmör samt att välja fläsk istället för nötkött för att nämna några exempel. En bra start för ökad medvetenhet om vad man stoppar i sig, är registrering av maten i något av internets gratistjänster. Det brukar räta ut många frågetecken, när de uppstår. Alltså inte om, utan när… ty kontinuerlig viktnedgång är intagsstyrd och egentligen inget med träning att göra.

  Tack för input! Har lite svårt med fettet men jag tar gärna majonnäs på mina ägg, fett i kaffet för att få upp intaget, sen ska jag ärligt erkänna att jag inte har någon vidare koll på hur mycket fett jag ska få i mig per dag.

  Träning sysslar jag med för att jag älskar det, det får mig att må bra och det gör mig stark och välformad, jag har ingen önskan om att bli en svag smalis, då är jag mycket hellre en stark ”tjockis” 🙂

  som svar på: Nybörjare men rädd för fettet #92957
  AvatarTingeling
  Deltagare

  Testa ett par veckor eller tom en försök tänka bortom de mentala spärrarna och försök istället känna vad kroppen säger. Ett par veckor eller enmånad kan alla ge, är det inget för dig, mår du dåligt fysiskt/går upp i vikt eller mår du dåligt psykiskt av lchf så kanske det inte är för dig, men testa ett tag och utvärdera efter det. Sen kan man tycka till om fettet 😉

  Jag har också gamla ätstörningar som stör, och har svårt att få i mig mycket fett, jag har i fett i kaffet och på såna sätt där det nte ”känns” på samma sätt, funkar rätt bra för mig.

  som svar på: Kämpar, men inget händer! #92920
  AvatarTingeling
  Deltagare

  Hej! Länge sen du skrev inlägget men du, du HAR ju gått ner i vikt! Du har en genomsnittlig viktnedgång på 0,3 kg per vecka och det åär inte samma som 0 kg 🙂 Fattar att det är jättejobbigt att höra, men det är så himla lätt att fastna i snabb-fix-tänket, strax under ett halvt kg per vecka är en helt okej viktminskning!

  Se kan frånvaro av en mer markant viktminskning bero på flera andra faktorer, stress t ex är ett helvete för viktminskning rent ut sagt och min personliga största fiende. Träning, hur mycket och framförallt HUR/VAD tränar du? Mänga tänker att ju snabbare det går desto bättre är det men det är långt ifrån sant i alla fall.

  Jag är inte bäst på lchf när det kommer till kost osv men har förstått att just mejeriprodukter kan ställa till det för en del, äter du mycket grädde olikn? Äter du för mycket rent av? Vet att många rek att man ska ”äta sig mätt” men det där kan ju vara svårt för någon som överäter (menar ej att du gör det, bara en reflektion) att avgöra, kan man testa att använda sig av handflate-metod nån vecka för att se om det gör skillnad på vilkten?

  Några reflektioner vara, jag är ingen expert på kost men har tränat en hel del i mitt liv samt har personliga erfarenheter av ätstörningar men anser mig vara relativt okej med det senare i dag 🙂

  AvatarTingeling
  Deltagare

  Nu har jag inte alls läst i trådar eller sökt eller så, det jag har gjort är att kolla vilka ämnen som finns och jag saknar viktminskning faktiskt. Känner att det som många söker sig till lchf pga är just för att de vill bli av med övervikt men att självklart, det är en livsstil och vi vill äta såhär ever after eftersom det får oss att må bra, men ofta (inte här vad jag sett) kan folk bli avvisade med ”det är en livsstil, måbrastil” typ, och det kan ju vara ödeläggande för någon som är överviktig.

  Det jag saknar är alltså viktminskning med lchf, och då behöver man ju inte bara stirra sig blind på just kosthållningen, jag är ingen expert men när det kommer till att tappa övervikt kan (lär) det krävas mer än att ändra ätbeteende, i alla fall om man vill gå ner och komma i form. Är medveten om att det finns ämnen för lchf/träning men det är inte det jag saknar, utan ett ämne där vi som inte bara sysslar med kosten kan peppa nybörjare inom både lchf och träning till fina resultat.

  Jag är dålig (otålig till personen) på söka så peka mig gärna i rätt riktning om det jag söker redan finns! Jag är en lchf-newb (ha dock läst mig till en del kunskap så det är inte helt sant 😉 )men har fin koll på träning och vill gärna kunna utbyta erfarenheter, tips, peppa och framförallt BLI peppad och inspad själv i ”rätt” forum!

  som svar på: Ny här! #87819
  AvatarTingeling
  Deltagare

  Tack snälla ni för välkomnande och tips! 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)