Tjocka Bettan

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Ja ser man på! Enligt den uträkningen får jag äta drygt 1200 (inte riktigt rimligt kanske) för att gå ner ett kilo i veckan och ca 1600 för att gå ner 0,5 kg. Då är det ju inte helt orimligt att jag har gått ner ca 2 kg i fettvikt och kanske byggt någon liten muskel och med det samlat lite vätska. = +/- 0 i vikt, men därför väller det inte lika över lika mycket över byxlinningen! 😉 Då förstår jag nog bättre vad som har hänt och varför och känner mig ändå nöjd med det! Är nog mindre besviken nu och mer glad över att vara ”upplyst”. Om jag sköter kolhydratintaget och inte spexar för mycket och håller mig under 1600 kcal om dagen så kanske jag går ner 2 kg eller mer till nästa månadsskifte! Kanske kunde jag äta 1700 i våras och gå ner men nu då jag väger mindre har jag inte lika högt energibehov/förbrukning?

  TACK!! 😃

  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej Marcus och tack för ditt svar. Ok, det kan vara möjligt att jag gör av med mindre än vad jag tror. Är 40, vikt 74, längd 163, har skrivbordsarbete, tre ungar och hus. Det blir en hel del stillasittande per dag men ändå lite hushållssysslor etc. De dagar jag INTE tränar hävdar appen att jag förbrukar ca 2500-2700 kalorier. Tränar jag och beroende på hur mycket blir det ca 3000. Det senaste är minst 5 dagar av 7. Går/springer 5-6 km på crosstrainer eller simmar 1,2-1,5 km. Det bygger ju inte SÅ mycket muskler! Kan dock hända att appen räknar fel förbrukning. Men jag hade som sagt exakt samma upplägg i våras och då funkade det. Kan det bero på att jag gått ner 10 kg?!

  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej Marcus och tack för ditt svar. Ok, det kan vara möjligt att jag gör av med mindre än vad jag tror. Är 40, har skrivbordsarbete, tre ungar och hus. Det blir en hel del stillasittande per dag men ändå lite hushållssysslor etc. De dagar jag INTE tränar hävdar appen att jag förbrukar ca 2500-2700 kalorier. Tränar jag och beroende på hur mycket blir det ca 3000. Det senaste är minst 5 dagar av 7. Går/springer 5-6 km på crosstrainer eller simmar 1,2-1,5 km. Det bygger ju inte SÅ mycket muskler! Kan dock hända att appen räknar fel förbrukning. Men jag hade som sagt exakt samma upplägg i våras och då funkade det. Kan det bero på att jag gått ner 10 kg?!

  som svar på: utslag på bröst och bakom öronen/på halsen #25381
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej. Fick sådana utslag i våras efter några veckors LCHF. Åt under den tiden 10-15 gr/dag. Jag försökte vänta ut det med det gick inte över förrän efter 2 månader när jag i somras gick upp till ca 50 gr om dagen. För en månad började jag om med 10-15 gr och efter 10 dagar dök utslagen upp igen. Sedan hade jag en frossarvecka och i samband med det mattades det av. Sedan gick jag tillbaka till 10-15 gr och det blossade upp. Nu håller jag mig på 50 gr för att det känns ku uppenbart vad som är problemet. Jag har under hela denna tiden ätit lika mycket ägg. Ekologiska och inte, så för min del är det definitivt inte äggen, utan för lite kolhydrater. 30-50 gr funkar för mig, inte mindre. Testa och se…..

  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  @qwe 391320 wrote:

  5+25+75=105%
  😉

  Ha ha. Har tydligen inte huvudet med mig idag! Och jag som jobbar med siffror! :oD

  som svar på: Mådde skit och fuskade därför…. #88941
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej,

  Vissa dagar är jättetunga, särskilt i början men även efter 4 månader. Försök ha något i bättre till hands än banan. Det gör det bara ännu svårare. Ät ostskivor, kokta ägg eller gör som jag……….baka och frys in jättegoda LCHF- muffins ��.

  Jag lovar, när du kommit över det värsta så kommer de flesta dagar passera utan att du ens tänker på ad du äter, altså inget sockersugt. Sen kommer de där dagarna ibland. Ibland står man ut, ibland inte. Men man är ju inte mer än människa.

  som svar på: Kliande utslag i nacken av LCHF? #87713
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej Yohanna,

  Ja hur stora är de. Svårt att säga. 0,5 cm kanske. Men det börjar faktiskt ge med sig nu och de är nästan borta, tog mig dock 5-6 veckor. Hoppas de går över på dig snabbare. Jag var på god väg att byta kosthållning om jag inte märkt att det vände för ca en vecka sedan.

  som svar på: Kebabsallad #88749
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  *Puffar* Jag undrar samma sak. Vi har pizzerior som har kebab av både pressat kött och egengjord med karré. Vilket alternativ kan vara bäst/sämst?

  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Tack för era svar! Jag satte hårt mot hårt och hoppade upp i sadeln igen. För någon vecka framåt kommer jag ta bort alla grönsaker så jag landar på -10 gr istället för 15-20. Vet ej om det spelar roll, men man får väl vara lite hård mot sig själv oxå. ��

  som svar på: Kliande utslag i nacken av LCHF? #87712
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Jag äter omelett på två ägg på morgonen och det har jag gjort i ett halvår nu, altså t.o.m. fyra månader innan jag började med LCHF. Så det känns ändå inte som att jag helt plötsligt börjat äta jättemycket ägg. Köper dem ifrån en bonde i närheten så de är iaf frigående inomhus, vad är det för skillnad på ekologiska? Utslagen ser jag inte så bra då de sitter i nacken, men lite myggbettsaktiga (som röda och lite bubbliga) och de kliar som attans. Det flammar upp och kliar extra vid värme som när jag tex tränar eller när jag vaknar på morgonen.
  Ska jag sluta smörja med det jag fått. Ska jag smörja med något annat. Kan jag ev. vänta ut det lite? Hur lång tid kan det ta om det är utrensning? Är lite känslig med min diet och vill inte bli ifrågasatt av sjukvården. Så jag slipper gärna gå till läkare fast det kanske är det rättaste.

  som svar på: Finns det maxgräns för fett och proteiner??? #85674
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Jag som frågat om jag behöver räkna kalorier och har fått bestämt nej både på forumet och irl. Ät så du inte går hungrig och räkna kolhydrater är vad jag blivit tillsagd. *suck* Dock hamnar jag på ca 2000 om dagen. Någon dag mer, någon dag mindre. Jag ska börja titta lite bättre på kalorierna oxå så får vi se.

  som svar på: Finns det maxgräns för fett och proteiner??? #85673
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Ha ha, inte på killen! På kvällen altså! 😉

  som svar på: Finns det maxgräns för fett och proteiner??? #85672
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Frukost: omelett på två ägg, 1 msk grädde ost och skinka. 1 dl grekisk yoghurt.
  Lunch: en bit kött, fisk, fågel ca 200 gr steks i smör och ofta häller jag på kanske 0,5-1 dl gräddel grädde på slutet så det såsar till lite.
  Kvällsmat: Samma som ovan men få gör jag kanske en röra med creme fraiche för att variera.
  Under dagen 1-2 koppar kaffe med 1/4 del grädde. Kan tillkomma något fröknäcke med ost på killen..

  som svar på: Finns det maxgräns för fett och proteiner??? #85671
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Jo, jag har kört totalt 6 veckor. Första veckan tror jag jag gick ner 2-3 kg. Minns inte riktigt. Sedan gick jag ner ett kg till för att sedan gå upp 1,5 (fuskade inte). Sedan stod jag still och gick sedan ner de 1,5 kg jag gått upp. Jag för matkalemder men vet inte riktigt vad som fått mig att gå upp/ner. Funderar på om det kan ha varit så att jag gick upp (samlade vatten) under ”röda veckan”? Nu har jag senaste veckorna gått ner 0,5 kg. Tycker det borde gå snabbare ( när man läser andras inlägg) och jag vill hitta knepet för att komma ner 1 kg i veckan. Jag testar en månad till, annars går jag tillbaka till att räkna kalorier. Då hår man iaf äts sallad med gott samvete. Det går ju inte nu 🙁

  som svar på: Finns det maxgräns för fett och proteiner??? #85670
  AvatarTjocka Bettan
  Deltagare

  Hej. Säg 1 dl per dag i kaffet, matlagningen. Sedan äter jag kanske 1 dl grekisk yoghurt till frukost. En del dagar kan jag ha 1 dl creme fraiche till middagen. Jag vill gärna ha det lite såsigt.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)