wantingmemories

Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 169 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Tillförlitligt Lchf-metoden? #9576
  Avatarwantingmemories
  Deltagare
  Quote:
  Tror knappast att du inte kommer bli sämre iaf.

  Du tror inte att han inte kommer att bli sämre? Då borde han ju verkligen låta bli lchf, vem vill bli sämre?

  Men ja, som du sa så vet man inte hur väl en metod fungerar innan man provat, så Nisse, du borde absolut ge lchf ett försök.

  som svar på: wantingmemories börjar om #12337
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jag har i princip gett upp lchf nu. Jag har fuskat så mycket, och jag känner verkligen att det är svårt att leva med lchf, rent socialt sett. Jag gillade mättnadskänslan jag fick med lchf, men jag tror att jag ska ge upp nu faktiskt. Det blev inte den mirakelkur jag hade hoppats på för en viktnedgång och det känns inte som att mättnadskänslan väger upp allt krångel jag har med bjudningar och resor och så vidare. Jag kommer förmodligen inte börja sleva i mig pasta och potatis igen, men jag ska minska på fettet och förmodligen börja äta mer grönsaker (alltså även underjords). Tyvärr. Jag gav det i alla fall ett (eller två…) försök!

  som svar på: wantingmemories börjar om #12338
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Haha, en ruta choklad är väl ingenting! Jag har syndat mer, jag har ätit både chips och godis och jag vet inte vad… äsch. Jag tror jag ger upp det här nästan.

  Ändå lyckades jag på nåt vänster gå ner ett kilo förra veckan.

  Nu måste jag gå ut en promenad.

  (Nej, inga sluttentor, däremot tre jobb och en fördjupningsuppgift som ska redovisas och opponeras på ;)).

  som svar på: Diabetiker och LCHF #13317
  Avatarwantingmemories
  Deltagare
  Quote:
  Min sambo har diabetes typ 2. Ska hon minska medicinen i förebyggande syfte, eller vänta och se hur värdena förändras? Kan hon minska medicineringen utan att prata med en läkare. Hon äter Metform, 2 piller på morgonen och 2 på kvällen – och när hon kommer ihåg även 1 på lunchen. Hon äter inte strikt LCHF, men mer och mer.

  Jag skulle rekommendera din sambo att ta kontakt med sin läkare för att hålla koll på hur värdena förändras i takt med lchf-kosten och om en eventuell minskning av medicin till följd av detta. Ingen på det här forumet är läkare (vad jag vet) och ingen har tillräckligt med information om din sambo för att ge några råd.

  som svar på: Tips på mat vid vildmarksliv #13324
  Avatarwantingmemories
  Deltagare
  som svar på: wantingmemories börjar om #12339
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Neeeej nej, jag skulle aldrig köpa chips. Jag bor i korridor och det händer titt som tätt att folk lämnar grejer framme i köket, som en ”present” till korridoren. Då är det svårt att låta bli må du tro! Speciellt när det är kladdkaka… mmm.

  Ja, vi har jättefint väder! Tog en promenad, det var skönt. Hoppas inte jag brände mig.

  Vad duktig du är som springer så mycket, hoppas att det känns lika bra efter nästa springrunda!

  som svar på: wantingmemories börjar om #12340
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jaha, och nu har jag känt av de chipsen, haha. Fy fan alltså. Aldrig igen. Låt mig minnas denna stund nästa gång jag blir frestad. Uäääärk.

  som svar på: Tacos #13312
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jag brukar helt enkelt skippa skalen och äta allt i en tallrik, funkar utmärkt. Man får ju ändå själva tacosmaken genom köttfärsen och starksåsen (som man dock ska vara lite aktsam med, den kan innehålla en del kolhydrater).

  som svar på: wantingmemories börjar om #12341
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Men!! Är du synsk eller nåt? Jag har inte syndat på hela veckan, förutom nu för typ en minut sedan, då jag åt några chips jag hittade i köket. 🙁 I vanliga fall när jag syndar så är det med mörk choklad eller lite för mycket youghurt, men CHIPS! Vad fan. 😮

  Grattis till vårruset!! Duktigt jobbat. 🙂 Önskar jag hade ork att springa 5 kilometer… Men jag ska ut och gå senare idag, det ska bli skönt.

  som svar på: Klohydrater i vitt vin / mousserande #13276
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Det beror nog helt på vilket märke man köper. Står det ingen innehållsförteckning på vinet kan du ta ett vitt vin (tror vitt innehåller minst kh/100 g av de sorter du nämnde) som har ytterst lite sötma. Det brukar finnas en liten skylt vid varje vin på systemet där man ser små ”tårtor” med sötma, beskhet och fruktsyra.

  som svar på: wantingmemories börjar om #12342
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  OJ, det var inga dåliga cykelturer du gjorde du… För mig tar det typ en kvar till skolan och en kvart hem, så det räknas ju knappt. Därför brukar jag också promenera på kvällen.

  Jag skulle vilja gå ner ca 5 kg till, men om jag känner mig själv rätt har jag nog gått upp mer än ner den här veckan tyvärr… får se vad vågen landar på imorgon. Hur mycket vill du gå ner?

  som svar på: När/hur sluta? #13247
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Det kanske även kan vara en idé att vända sig till en terapeut, jag tycker inte att det känns som att du har någon sund inställning till mat och vikt alls.

  som svar på: wantingmemories börjar om #12343
  Avatarwantingmemories
  Deltagare
  Quote:
  Jag skulle aldrig få för mig att cykla från krogen, vad vart det på krogen? maränswiss?;)

  Haha, ja, faktiskt. Jag var ute och åt med några vänner och det blev marrängswiss till efterrätt. Jag bor i Uppsala, och cykel är ett ganska vanligt transportmedel här. 😉

  som svar på: wantingmemories börjar om #12344
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Jo jag bor i Uppsala och här cyklar vi friskt överallt, jag cyklade nyss hem från krogen. 😀

  Frukost: ägg och bacon
  Lunch: kycklingröra med broccoli
  Mellanmål: lite turkisk yoghurt med jordgubbar
  Middag: lax med sallad och romsås
  Synd: marängswiss

  som svar på: wantingmemories börjar om #12345
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Tack!

  Jag motionerar inte mer än att jag promenerar minst en timme om dagen. Sen cyklar jag överallt, till skolan, jobbet, så det blir en hel del vardagsmotion. Springa är inte riktigt min grej, men promenera gillar jag, och när det gäller viktnedgång funkar det minst lika bra. Jag skulle vilja springa, eller cykla mer, för konditionens skull, men men…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 169 totalt)