1 vecka och har gått upp istället för ner…:(

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF 1 vecka och har gått upp istället för ner…:(

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1021
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Jag har hållt på med lchf i en vecka nu. Men har gått från 83,3 till 84,3 så något fel gör jag.

  Kanske det är för varmt för denna metod för mej. Har svårt äta fett nu i värmen.
  Men hållt mej från allt bröd, pasta ris potatis.
  Ätit kött, kyckling och lax med sallad och fet dressing/cr.fraiche m. majonäs eller broccoli och aioli. Och turkisk yoghurt/naturell yoghurt med hallon eller blåbär eller jordgubbar.
  HJÄLP vad ska jag göra?
  Kanske denna diet inte passar mej? :-

  #14777
  AvatarTess
  Deltagare

  Hej, känns som vi har lite samma problem. Jag har åxxå lite svårt att äta massa fett, även hållt mig ifrån allt bröd, ris osv. men ändå gått upp lite, kanske boven i dramat var mitt rödvin jag drack i onsdags. Eller så först när man börjar så får kroppen en liten chock å då går man ner lite, sen behöver kroppen lite tid att ställa om sig så då kanske man går upp eller står stilla på vågen, men efter ett tag kanske kroppen fattar å då går man ner, man kan ju alltid hoppas 🙂 Lycka till!

  #14776
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Ja… många som går enligt lchf metoden går ju ner. Så då tänkte jag att sista kilona som ska ner kan man kanske pröva denna metod. Men icke… Vill ju ha snabbt resultat nu när man kämpat i 1 vecka.. 😉
  Jag har nog kanske syndat med lite för mycket jordgubbar och hallon, men annars hållt mej från det jag ska!
  Vet inte om jag står ut 1 vecka till med denna diet! Får se…
  Lycka till till dej också!

  #14768
  Avatartoru
  Deltagare

  Håller med om att det är tufft att äta mycket extrafett (smör och majonnäs) när det är så här varmt. Försök få upp fetthalten i det du äter genom att äta karré istället för annat fläskkött, kycklinglårfilé istället för bröst, entrecote istället för biff. Kan tyckas vara småsaker, men det är ändå ganska stor skillnad mellan karré och fläskfilé.

  /Tommy

  #14769
  AvatarKarla
  Deltagare

  Yoghurt och CF innehåller trots allt en del kolhydrater, och tillsammans med bär kan det bli mer än man tror. Försök låta bli dem en vecka och se om resultatet bli annorlunda.

  F ö är detta inte någon snabbdiet, som ska ge utslag efter bara en vecka. Om man är kraftigt överviktig kan det ge resultat ganska snart, men det är ingen mirakelkur. Hur många ”sista kilon” är det du vill ha bort och varför? Om viktnedgång är ditt enda motiv att äta enligt LCHF och du bara har några få kilon du vill bli av med, kanske det helt enkelt skulle funka bättre för dig med utökad motion?

  #14778
  AvatarMittlchf
  Deltagare

  Jag läste på Kostdoktorns hemsida (”17 tips för att gå ner i vikt”, finns under fliken Viktnedgång) att det kan ta ett tag för kroppen att vänja sig vid det nya med maten. Jag gick både upp och ner de första sex veckorna men nu verkar det ha blivit stabilt för min del och jag går neråt. Jag har nu hållt på 9 veckor och gått ner 8,6 kilo.

  Om du gillar kryddsmör så kan du ju försöka ha det på ditt kött, annars kan du köpa Finncrisp och ha smör och ost på till frukost t ex, men inte för många såklart. Mosa ägg med en klick smält smör gör också att du får i dig mer av det bra fettet, man får vara lite klurig och försöka hitta på lösningar för hur man ska få i sig fettet om det är svårt. Ge inte upp! 🙂

  #14775
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Jag är 167 cm lång och väger nu (enligt min våg) ca 84 kilo. Vill ner minst 5 men gärna 10 kilo!

  Tack för tips om kryddsmör och mosad ägg med smör och finncrips m. smör och ost. Hur många finncrisp vågar man äta till frukost?

  Vad äta till frukt om man inte ska äta cr.fraiche eller yoghurt?

  Får kanske ge det 1 vecka till!
  Gärna mer tips på vad jag kan göra!
  Tack för svaren 😀

  #14771
  AvatarMisfit
  Deltagare

  Jag äter två finn crisp till frukost varje morgon, funkar bra för mig. Fler än det blir lite för mycket kolhydrater.
  Inte jätte mättande i sig själv men med mycket pålägg och kaffe/te med grädde till, eller ägg om man tycker om det så..

  #14773
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  2 finncrisp med typ fet hushållsost i drivor eller vad äter du på?
  Kokt ägg kan jag få imig på morgonen, men värre med typ äggröra och bacon…

  #14770
  AvatarMisfit
  Deltagare

  Bregott/gräddost
  Philadelphiaost/skinka
  Kokt ägg/majonnäs
  Tonfisk/majonnäs tex.. Brukar ha gurka eller tomat ibland!

  #14774
  Avatarvivvi65
  Deltagare

  Tack för tipsen! Får nog försöka 1 vecka till och se om det gör någon nytta…
  Nu blir det i alla fall köttfärssås på vispgrädde och stekt i riktigt smör, med broccoli till och till efterrätt vispgrädde med jordgubbar…

  #14772
  AvatarMaya
  Deltagare

  Något som jag tycker är riktigt gott och kanske lite lättare att få i sig i denna underbara värme vi har nu är smoothie på Meze yoghurt (10%) vispgrädde och hallon/blåbär. Man kan ju faktiskt slänga i ett ägg också om man vill. Visst – det är yoghurt och det är tydligen lite kolhydrater idet och kanske i grädden med, men det blir ändå ganska mycket fett som är enkelt att få i sig (för mig iaf…:-)) Lycka till!!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.