10 dagar in men fortfarande känns det jobbigt (omställningsbesvär).

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare 10 dagar in men fortfarande känns det jobbigt (omställningsbesvär).

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1292
  AvatarTridnod
  Deltagare

  Om man fortfarande känner sig dålig, trött, apatiskt, vertigo/yrsel,hjärtklappning etc. fast man gått i tio dagar, är det bara så att jag har lite mer att ställa om till eller är det något särskilt jag bör tänka på? Äter minst 2000 kalorier/dag och >20 kalorier/dag.
  Har tappat en del vätska (dricker som kamel som ska fylla pucklarna) och sammanlagt tappat två-tre kilo fast då är jag normalviktig (BMI) och söker inte viktnedgång i första hand.
  Lite kramper i benen med betoning på lite kan jag märka.

  #17457
  AvatarFlisan86
  Deltagare

  Precis såhär är det för mig också!
  Fast jag är bara på dag åtta än. Mådde super i lördags (femte dagen) inget sötsug o superpigg. Sedan började det med mjölksyra i benen av att ens ta mig uppför en liten trappa (jag tränar inte men är ute o går med hunden sammanlagt 2-3 timmar varje dag).

  Sedan har det fortsatt med lite yrsel, kan ej resa mig för fort ur soffan/sängen då snurrar det eller t.o.m. svartnar för ögonen. Har mått illa idag, särskilt efter en kopp kaffe. För lågt blodtryck?
  Jag har tappar nåt kilo men dricker extremt mycket, är törstig HELA TIDEN. Då hör kanske till saken att jag är väldigt bra att lyssna på min kropp vid törst, får lätt ont i huvudet om jag inte dricker tillräckligt. Jag är också normalviktig och trodde jag skulle må bättre och minskat sötsur av detta, det gick ju första dagarna… Är detta inte bra för normalviktiga?? Eller är det bara hålla ut som hjälper?
  När kan man vänta sig må bättre? För detta är inte roligt…
  Dessutom fruktansvärt sötsugen igår och idag… Det brukar gå över fortare, har aif gjort det tidigare när jag slutat med godis o sötsaker…
  Är dessutom hungrig typ hela tiden… Fast jag äter mig mätt och äter mycket med massor av feta såser osv… har varken pengar eller tid att trycka i mig mer mat än såhär 😛
  Kanske är detta helt enkelt inget för mig?

  Hur gick det för dig Tridnod, blev det bättre?

  #17449
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Japp, bara att hålla ut, så fort det går över blir allt MYCKET bättre än innan=))… mjölksyran i benen kommer jag ihåg… svettades som en tok oxå. Lycka till!!

  #17451
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Läs gärna om övergången på kostdoktor.se 🙂

  #17453
  AvatarSaris
  Deltagare

  Usch, jag har det PRECIS likadant. Har inte heller speciellt mycket ”övervikt”. Det har svartnat för ögonen och jag har varit supermatt så fort jag rest mig upp alla dagar fram tills idag, då det känns liite bättre. Inte precis lika matt i kroppen. Inte tränat på 6 dagar nu. LÄNGTAR!

  #17456
  AvatarFlisan86
  Deltagare

  Jag läste runt lite på forumet och insåg att det är väldigt vanligt; tröttheten, yrseln, törsten.
  Det där med att jag är hungrig typ jämt kanske också går över. Kollade dessutom mitt dagliga kaloriintag (minmat.net), höftade hejvilt för jag har ingen aning om vad saker o ting väger… Tror dock jag höftade ganska bra 😉 Blev 2249 kalorier/dag. Kollade matkalkyl.net och då ska jag äta 1900 för att behålla min vikt… Känns ju trist 🙁 Vet ej om detta stämmer riktigt, tror jag brukar äta mkt mer o har ändå inte ökat i vikt lavinartat direkt 😛 Skulle bli 1400 kalorier/dag för att gå ned i vikt, är ju ingenting! Hjälp hur ska detta gå…

  Annars är det väl bara för Fröken otålig här att vänta antar jag, så ska det väl bli lite bättre snart!
  Idag är det lite bättre med sötsuget också, och har inte snurrat alls i skallen faktiskt…

  #17452
  AvatarSaris
  Deltagare

  Ojdå, jag har inte räknat kalorier överhuvudtaget. Aldrig gjort. Har bara ätit tills jag är mätt. Hur räknar man ut det? Kan man göra det själv på nåt sätt? Utan att bli medlem nånstans? Jag känner mig lite mindre matt idag men känner mig fortfarande för svag för hårdträning. Usch. Orolig för resultaten när jag sätter igång igen.

  #17455
  AvatarFlisan86
  Deltagare

  Jag gjorde det bara för att kolla så att jag inte åt för lite eftersom jag var hungrig hela tiden, men jag åt ju tydligen för mkt 😛 Men man måste veta vad saker o ting väger o jag har ingen våg så resultatet blev nog ganska opålitligt…
  På minmat.net behöver man bara regga sig, kostar inget. Där kan man se vad maten man stoppar i sig innehåller, om man vet vad det väger.
  På matkalkyl (googla det) behöver man bara regga ett användarnamn, så kan man se hur mkt energi man behöver per dag för att behålla/gå upp/gå ner i vikt. Men detta är nog inget måste, kan vara bra att kolla om det inte går åt rätt håll med vikten. Jag kollade ju mest för jag tänkte jag kanske åt för lite…

  Kan du inte träna lite lätt då?

  #17448
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Glöm inte fettet tjejer=))

  #17454
  AvatarFlisan86
  Deltagare

  Igår slog jag på stort och åt entrecote, och oj vad mätt jag blev! Jag kanske hade ätit lite för lite kött (o för mkt kolhydratfattiga grönsaker), och sedan måste jag komma på nåt bättre till frukost, tror det är där mitt hunger-problem bottnar 🙂

  #17450
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Ja, det protein och FETT vi skall äta. 😉

  #17447
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  ostrullar med smör till frukost kanske?? snabbt, enkelt gott och fettrikt;)

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.