160 kg… hjälp!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5690
  Avatar160kg
  Deltagare

  Hej,

  Jag heter… låt oss kalla mig för X, och vägde 160 kg för fyra månader sedan. I dag väger jag 145 kg tack vara LCHF. Tycker dock att min viktminskning på knappa kilot per vecka inte är det resultat som jag förväntade mig. Förväntade mig ett bättre resultat.

  Ligger trots allt bara på 15-1600 kalorier per dag vilket i sig borde ge mer än ett kilo i viktminskning per vecka tack vara min stora övervikt. Äter frukost, lunch och middag och är aldrig hungrig.

  Har också lite funderingar kring detta med mängden protein. Får inte i mig ens i närheten av den mängd jag behöver trots att jag äter ägg till både frukost och lunch samt 250 g kött, fisk eller kyckling till middag. Får enligt Minmat bara i mig 80 g vilket är för lite för min kroppsvikt. Att öka köttmängden går inte eftersom jag blir riktigt mätt på maten jag äter. Ett dilemma.

  Kommentarer till min låååångsamma viktminskning, mitt intag av fett etc?

  AXWys.jpg

  #88239
  AvatarSolen
  Deltagare

  Hej och välkmmen hit! Jag förstår att du är otålig. Men om du går nersnabbare i vikt får du förmodligen problem med löst skinn.

  #88234
  AvatarAnonym
  Gäst

  Från alltomlchf.se:
  Protein: omkring 1 gram protein per kilo kroppsvikt per dag. En del brukar ange 0,5 – 1,5 gram per kilo kroppsvikt – den lägre siffran om man är mycket överviktig och den högre om man tränar mycket.

  Så det verkar nog vara helt okej med din proteinsiffra tycker jag. Men om du tränar så får du nog öka 🙂

  #88235
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Jag tycker att din viktnedgångtakt är helt perfekt – jag tror helt ärligt att om du går ner fortare så kommer du få massa överbliven sladdrig hud att operera bort efteråt. Bättre att ha tålamod – tänk ändå, om det fortsätter i den här stadiga takten så är det egentligen inte särskilt långt kvar tills du nått målet. Du kommer tappa galet mycket på bara ett år.

  #88236
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag håller med Lillnettan, tycker oxå att det är lagon takt.

  Grattis till de minskade kilorna!

  #88240
  AvatarHissknapp
  Deltagare

  Jag måste nog hålla med övriga talare, om du känner att du vill ha mer protein. Varför inte ta en proteinshake? 🙂 Grattis till de minskade kilona och lycka till med fortsättningen!

  #88237

  Det är bara att fortsätta, kör du detta i samma takt så har du gått ner 45 kg på ett år. Det kan du ju omöjligtvis vara missnöjd med. Sätt igång och träna och höj förbränningen!

  #88238
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  1 kg i veckan är ju jättebra. Och som de andra säger, om du går ner snabbare kommer huden inte hinna med och bara hänga och sladdra ist. Och tänk så här, du gick ju inte upp alla kilon på några månader? Låt det ta sin tid 🙂

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.