2 nybörjar frågor till, om E-ämnen och kh

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4278
  Nordan
  Deltagare

  Fråga 1, Om man inte skall äta E-ämnen varför är det så att nästan alla som pratar om bea sås rekomenderar Erik Lallerstedt såser? I hans bea finns det om jag mins rätt 2 E-ämnen.

  Fråga 2, Varför är det så viktigt med att man skall ligga under 20 kh per dag? Har inte hajat det riktigt.

  #65712
  toru
  Deltagare

  Angående E-nummer så är det mer kopplat till ”naturlig mat” än de egentliga effekterna av LCHF. Dvs man ska försöka äta så naturlig mat som möjligt och undvika konstgjorda smaker och tillsatser i maten vi äter. Jag personligen är inte så jättenoga med E-nummer även om jag så långt jag kan siktar på ekologiskt och närodlat. I princip det enda ”helfabrikat” jag köper är just Berarnaisesås (eller Bearnaiskryddad majonnäs som det ju faktiskt handlar om).

  Väldigt ”ovetenskapligt” om kolhydrater:
  Man ska ligga på ett lågt kolhydratsintag av flera anledningar. En anledning är att vid lågt kolhydratsintag under en längre tid gör att kroppen hamnar i Ketos och det är ett ”läge” där kroppen börjar bränna fett snabbare och effektivare. Jag kan inde den medicinska bakgrunden till detta så det får du läsa om hos kostdoktorn eller i svar här från andra. En annan anledning till att äta lite kolhydrater är att hålla nere blodsockernivån i blodet. Alla kolhydrater man äter blir socker i blodet och kroppen vill göra sig av med sockret då det är ”giftigt”. Kroppen skapa då insulin som förutom sockerbekämpning är bra på att lagra fett… En tredje är kopplad till insulinet och det är att om kroppen skapar insulin för att jaga socker så blir det ”ont om plats” för fettbrännande hormon och då lagras fettet istället för att det bränns.

  Sen om det är under 20 man ska ligga eller om man har någon annan gräns är individuellt. De allra flesta behöver ligga under 20g per dag men det finns de som får igång fettförbränningen även om de ligger över 20g också. Bara att testa och se var din gräns går. Själv trivs jag med maten och resultaten när jag ligger under 5g kolhydrater per dag i snitt…

  #65714
  Nordan
  Deltagare

  tack för svaren! 🙂

  #65713
  mctrollet
  Deltagare

  Det är självklart bätttre och MYCKET godare att göra egen bea=)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.