2veckor med LCHF gallbesvär

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3649
  Avatarcatz
  Deltagare

  Jag har nu i två veckor gått på LCHF kost och mår jättebra eftersom jag äntligen blivit av med mitt sötsug. Jag har en helt annorlunda kontroll över mitt ätbeteende och nu är det jag som bestämmer. Tyvärr har jag de senaste dagarna fått känning av misstänkt gallsten (eller säkert bara grus). Jag blir en timme efter måltiden lite illamående och får olustkänsla och värk i magen precis und revbenen på höger sida. Vad ska jag göra? Jag vill ju fortsätta med denna kosten men är rädd att ägg, och den ökade andelen fett gör mig sämre. :-[

  #55771
  Avatarstpe006
  Deltagare

  För mig låter det som klassiska omställningsbesvär.

  Illamående, yrsel, magont, trög mage o.s.v. är vanligt i början. Det tar lite tid för kroppen att vänja sig och ställa om sig på att drivas av i huvud sak fett istället för socker.

  Mängden fett kommer förmodligen inte att göra dig sämre, tvärtom. Galla är ju till för att bryta ner fett och troligvis är det så att nu när du ökat ditt fettintag har produktionen av galla ökat och gallblåsan har fått mer galla att handskas med, mer än den är van vid. Risken för gallsten tror jag är liten. Gallsten bildas rimligtvis då man har ett långsamt flöde och galla blir stående i gallblåsan.

  Mitt råd är, fortsätt äta fett, det går över.

  #55769
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  även om det skulle vara gallsten (tror oxå på omställningsbesvär!) så är det inte av denna kost utan vad du åt innan… =))

  #55773
  Avatarcatz
  Deltagare

  Tack snälla! Jag fortsätter gärna och mår något bättre idag! 🙂

  #55772
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Precis som stpe006 skrev ovan så borde den ökade gallan som produceras lösa upp gallstenarna. Om man får besvär så tipsar Andreas Eenfeldt (kostdoktorn) i ”matrevolutionen” om att inte dra ner på fettet, men sprida ut det lite jämnare över dagen tills man har vant sig vid maten.

  Hoppas det går över snart, har haft gallsten själv och det var f*n inte roligt.

  #55770
  AvatarKicks
  Deltagare

  Varje gång du äter fett så töms gallan vilket minskar risken för gallsten då ingen galla ligger kvar och kan kristalliseras. Dina besvär är nog precis som andra har skrivit så kallade övergångsbesvär…håll ut bara… 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.