4 månader 9.5 kg

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6073
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  Hej..sakta har det gått om man jämför med tex viktväktarna c:a 0.5 kg i veckan i snitt…men det är bara att fortsätta ett halvår till iallafall..

  Men en undran jag har är hur mycket man ev kan gå upp om man pausar 5 veckor då jag ska åka utomlands och resa runt med familjen!?

  Det blir det svårt att hålla Lchf även om man kan försöka göra bra val ändå, men visst vill man prova lite godsaker för man lär aldrig komma till Fiji o Australien igen, =)) Har hört att man går up 2 kg vätska direkt man börjar med kolhydrater igen o nu håller jag under 10 gr…

  #92022
  AvatarLimp
  Deltagare

  Rom byggdes inte på en dag… se det hela ut ett framtidssynvinkel !

  Viktväktarna är kommersiellt och man skulle tro nästan att konceptet bygger på att folk går ner och sedan upp igen, för att de ska tjäna pengar. LCHF ser däremot till att du aldrig mer går upp, ty kolhydraterna är under kontroll. Är dom inte det, åter du förmodligen viktväktarmat och går upp.

  Klart det går att äta LCHF var man än är… en gång LCHF alltid LCHF… varför pausa ? LCHF är ju livstil…

  #92024
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  Tack för kloka ord ;)) Ska försöka hålla Lchf någorlunda men är man i Australien o firar jul med Turkeydinner hos en lokal Aussiefamilj vill man nog prova allt även desserten likaså blir det nog 1 glass om dagen i den värmen i på Fiji blir det säkert en del tropisk frukt mm…
  Jag har med Finncrisp att äta till frukostäggen så att man slipper äta det äckliga vita brödet alla hotell har. Men sen är det såklart dax att återgå till det normala i mitten av Januari.

  När jag nått min målvikt så kanske jag upp/Nedgraderar till GI kost.

  Känner mig fortfarande osäker på hur långtidseffekterna är med så mycket fett för kärlen o köttet för tarmarna..vet ni om det gjorts studier på det?? Vet ju att på kort sikt förbättras alla värden men hur är det efter tex 5-10 år?? Hälsn Anki

  #92023
  AvatarLimp
  Deltagare

  Stekta ägg och bacon är väl standardfrukost även i Australien ? En perfekt frukost som håller hungret borta… kalkon är också egentligen bra LCHF-mat. Ett tips är att meddela i förväg att du blivit ”allergisk” mot för mycket kolhydrater, så värden har det i minnet när maten lagas.

  Är du rädd för tarmarna, komplettera gärna med physilliumfrön, så får magen och tarmarna extra fibrer.

  Man har ju liksom två alternativ för viktnedgång…. äta kolhydrater och motionera eller äta LCHF och inte motionera. Bägge metoderna ger även må bra effekt. Den tredje metoden som många av oss lide av, är att äta kolhydrater och inte motionera. Det leder garanterad med sina skador till graven i förtid. I det perspektivet är LCHF en mycket bättre alternativ oavsett vad forskning säger. Iofs säger den inte mot just nu. Om kolhydratätande mer motion är ett bättre alternativ, är nog ingen som vet. Men är man på den osäkra sidan, kan man alltid som LCHF:are även börja motionera. Iofs påstås att han som ”uppfann” jogging, fick hjärtinfakt under en joggingrunda. Skröna eller ej… inte vet jag.

  Vi ska inte heller glömma att dagens ”sockervadd”-situation är också utfall av forskning. Forskningsresultat svänger med tiden och med nya forskare och nya upptäckter. Det finns alltid rapporter både för och mot. Så egentligen är det ingen som vet. Cancer får man av det mesta numera… oavsett om man äter socker eller fett. Bäst är nog alltid att äta lagom både i mägd och variation, om man klarar av det.

  #92021
  AvatarDicobayo
  Deltagare

  Långtidseffekterna behöver du nog inte vara orolig för, vi åt sådan här mat i hundratusentals år innan vi blev jordbrukare och började odla säd och äta bröd.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.