+ 7 kg trots strikt LCHF i fyra veckor- tips någon?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 35 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4478
  Tokfia
  Deltagare

  Hej där ute!
  Hoppas verkligen att någon kan tipsa eller peppa mig för jag kommer verkligen ingen vart.. har kört LCHF strikt (försökt ligga under 20 gr kolhydrater per dag) i fyra veckor nu, med resultatet att jag gått upp 7,1 kilo.. Känns verkligen motigt eftersom jag aldrig tappat ett gram, bara växt ur alla mina byxor i midjan.. ”Mät dig” tänker nog många nu, och det har jag gjort, + 2 cm vardera arm, + 4 cm i minjan och +2 cm vardera lår sedan jag började..

  Joggar en halvtimme varje morgon innan frukost, styrketränar 3 gånger i veckan och cyklar 1-2 timmar 2 gånger i veckan, så jag tränar ordentligt..

  En vanlig dagsmeny ser ut som följande:

  Frukost:
  2 stekta ägg
  5 skivor ost
  5 bacon

  Lunch:
  15 gr Salladskål
  1 Omelette
  5 skivor gurka
  1 liten bit anka
  1 slev Blomkålsgratäng med bacon
  ½ kotlett
  1 msk smör

  Middag:
  15 gr Vitkål
  3 skivor gurka
  1 stor sked Tonfisk
  1,5 biff
  1 stor sked köttfärssås
  3 msk majonäs

  Kvällsfika:
  1 oopsie
  20 gr ost
  Svarta oliver

  Innehåll (minmat.net:)
  17,23 gr kolhydrater (4%)
  137,5 gr fett (74 %)
  90 gr protein (22%)

  Nu behöver jag verkligen pepp och råd för att orka fortsätta det här.. Har ju som sagt inte tappat ett gram på över en månad.. De enda fusk jag unnar mig är två glas rödvin i veckan. Tips någon??

  #67622
  Bickatrix
  Deltagare

  Jag undrar om du verkligen behöver äta 4 gånger om dagen? Är du verkligen hungrig när du äter eller äter du bara för ”att man ska”?
  Jag äter tex bara två gånger om dagen, Lunch och middag. Och det är oftast äggröra och bacon till lunch, och kött med smör eller sås till middag. Däremellan blir det kaffe med grädde. Och jag går ner ca 1 kg i veckan med det.

  Förstår om du träna såpass mycket behöver du nog lite mer energi. Fast anledningen till att jag äter lchf är att jag slipper träna med rasar i vikt ändå 🙂

  #67604
  mctrollet
  Deltagare

  Det ser ju onekligen bra ut på fördelningen… prova dra ner kh liiiite till??

  #67619
  elsabelsa
  Deltagare

  7 kilo på en månad? Låter helt vansinnigt mycket på så kort tid. :-

  #67617
  Mynlen
  Deltagare

  Ungefär så mycket äter jag på 3 dagar..

  Det man ofta glömmer är att man ska vara mätt, men överäta kalorier är inte bra heller. Som bickatrix säger, behöver du verkligen äta 4 ggr om dagen?

  bara något att fundara över, det finns säkert dom som äter så mycket eller mer varje dag.

  #67610
  alfons
  Deltagare

  Jag tycker du verkar äta väldigt mycke och mycket grönsaker jag äter bara grönt till ett mål per dag.

  #67627
  Tokfia
  Deltagare

  Tack för alla svar!

  Kan nog tänka mig att mängden kan dras ner.. som ni säger så äter jag mest för att man ”ska”, inte för att jag är hungrig.. Sen ser ju tallriken så tom ut om man fyller den med protein jämfört med tidigare tallriksmodell, kanske därför..
  Så om jag hoppar över kvällsfikat, hur ska jag skära ner ytterligare på kh? Sluta med ost och den lilla mängden grönsaker jag äter? Känner lite hur paniken börjar växa, men jag vill inte ge upp det MÅSTE ju funka för mig också!

  #67616
  Mynlen
  Deltagare

  Osten är ok, den innehåller ju knappt några kh.

  Ta ett mindre fat, och VÄNJ dig vid att det ligger mindre på fatet!. Ibland tycker jag också det verkar så litet men är jag mätt och nöjd efteråt då stämde det.
  Gå också efter din känsla, du måste ”jobba” på dig själv inte följa något slaviskt. LCHF är till stor del en livsstil man måste anpassa till sig själv och sin kropp och sin känsla!.

  En gång om dagen grönsaker som Alfons säger är nog bra i ditt fall. Jag äter, nu när jag tänker efter, oftast också bara grönt vid middagen. Igår blev det två ggr för jag åt en brunch med min sambo kl 10.30 och då gjorde vi en omelett med litet paprika och tomatbitar. Och på kvällen litet kokt purjolök. Det du kan äta litet vid varje mål är kanske litet isbergsallad eller 2 smala skivor gurka om du verkligen behöver det gröna.

  Du ska äta tills du är ”omätt”, men det kan vara svårt att upptäcka när man är det. Ät långsamt, kän efter, smaka maten noga. Jag överåt nog också i början. Men nu märker jag att jag behöver mindre och mindre mat och står mig längre ändå. Kommer säkert en punkt då jag slutar äta mindre och vet hur mycket jag behöver för att klara dagen.

  Lycka till!

  #67601
  Aily
  Deltagare

  Ät bara när du är hungrig. Det finns dagar då jag bara äter en gång, men aldrig tre. Två gånger per dag är det vanligaste. Ibland kör jag perioder då jag nollar kolhydraterna. Kanske du ska prova det? Då äter jag bara helt kött och kryddsmör.

  #67609
  Solile
  Deltagare

  Det du äter per dag är nog vad jag äter på 4 dagar. Äter inte så mycket grönsaker heller. Till frukost dricker jag oftast äggmjölk. Till lunch brukar jag äta köttfärsbiff eller köttfärslimpa. Brukar göra massor och frysa in så det ska bli lätt, annars funkar det inte. Så en rätt liten k-biff/ett par skivor k-limpa, två körsbärstomater och en klick bea eller smaksatt cf till det. Det blir jag jättemätt på! Ibland lyxar jag till det med ost på biffen, men då tar jag mindre sås till. Mellanmål äter jag sällan, det brukar bli kaffe med äggmjölk eller lite grädde bara. Till middag äter jag det som resten av familjen äter, men utan kolisar och lite anpassat för mig. Äter på en liten tallrik och fyller den till hälften. Är jag inte hungrig hoppar jag över middagen helt. Då blir det lite ost eller en lchf-macka på kvällen. Eller äggmjölk <


  min stora passion 🙂

  Kort och gott. Skippa grönsakerna men lägg på några babyspenat-blad istället? Eller machésallad? Testa!

  #67599
  Lillnettan
  Deltagare

  …Och jag tycker inte alls att du äter för mycket grönsaker, men att du däremot ska fokusera på 1) lite mindre portioner och 2) att äta när du verkligen är hungrig och sluta när du är mätt. På så sätt får du inte i dig mer energi än du behöver. 🙂

  #67598
  Anonym
  Gäst

  Mynlen, hur lite och vad äter du på en dag då egentligen?:O

  #67600
  Vodo
  Deltagare

  jag tycker det ser rätt bra ut 🙂 Har svårt att bedöma hur mycket en slev köttfärssås är, men jag tycker inte det ser ut att vara för mycket mat. Hur många kalorier blir det på en dag? och vad väger du och är lång är du?

  #67615
  Mynlen
  Deltagare
  Quote:
  Mynlen, hur lite och vad äter du på en dag då egentligen?:O

  Äggmjölk på 1 ägg, ca 50 gr smör, vatten, en kopp kaffe och litet grädde, typ en halv till en hel dl
  Lunch är litet olika, beror på om jag är hemma eller på jobbet och hur hungrig jag är. Kan vara ägg, ”fröknäcke” med smör eller mjukost (tjockt) 2-3 st, ost, rest av gårdagen.
  Kvällsmat köttbit med kryddsmör eller sås och litet grönt. Kvällsmatens bilder kan du se på lchfnl.wordpress.com Ibland äter jag extra ostchips när jag känner för det.

  Eller jag gör en brunch litet som War eller med omelett med litet gottigheter på (liten tomat, chili, paprika, ost mm)

  #67626
  Tokfia
  Deltagare

  Okej, jag jobbar nu på mindre portioner vilket går rätt bra, aptiten är som bortblåst när jag inte kan ha knapparna knäppta i mina jeans längre när jag sitter på en stol..

  Men om jag bara äter en del kött och någon fettkälla, kan man inte få i sig för lite vinaminer och sånt som annars finns i grönsaker? Om man nu tar bort dem helt? Har lagt på ytterligare 1,5 kilo nu, begriper inte vad det kommer ifrån att jag sväller som en ballong!

  Vodo: En slev köttfärssås = 1/2 dl ungefär. Jag är 1.59 kort och väger nu 68 kilo. Innan jag började med LCHF (mest för magens skull) låg jag på 60 kg..

  Skickar menyn från an annan dag för tips:

  Frukost:
  1 stekt ägg
  5 skivor bacon
  1 msk tonfisk

  Lunch:
  1 liten kotlett (40 gram)
  4 bitar kyckling i kokosmjölk (En tugga/bit)
  1/2 omelett
  1 msk majjo

  Middag:
  1/2 dl köttfärssås
  30 gr kyckling
  50 gr kotlett
  50 gr cheddarost
  5 gröna oliver

  (1 liten whiskey)

  Resultat:
  5 gr kolhydrat (1 %)
  117 gr fett (63 %)
  104 gr protein (25 %)
  Totalt 1664 kcal

  Tips någon?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 35 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.