Äggallergi

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4800
  AvatarMana
  Deltagare

  Hej 🙂

  Jag undrar om ni har några goda recept på mättande frukost som inte innehåller ägg?
  Jag har nämligen äggallergi och det är så svårt att hitta recept på varm frukost då. Några förslag? ???
  Även recept på andra måltider mottages tacksamt! 😀

  #74025
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Du måste inte äta ägg till frukost och du behöver ens inte äta frukost över huvud taget om du vill. Och hur svårt är det att komma på vad man ska äta på morgonen om man vill äta då? Ät vad du annars brukar äta. Köttfärs med grönsaker, en köttbit med sås eller what ever.

  #74023
  AvatarAmi
  Deltagare

  Middagsrester är enkelt för dagens första mål, när det nu blir.

  #74027
  AvatarMana
  Deltagare

  Jag älskar frukost egentligen! Det är dagens höjdpunkt 😛
  Jag har kollat på en hel del LCHF-recept på bröd och annat också, men allting innehåller ägg 🙁
  Utan typ bröd o liknande känns det verkligen som att jag bantar och då tappar jag suget med en gång, vill inte göra för stora ändringar för då orkar jag aldrig fortsätta med det..

  #74024
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Du säger emot dig själv ganska mycket när du säger att du inte vill göra förändringar för att du tappar du motivation och lägger ner det. Med den inställningen kommer du aldrig att komma någon stans över huvud taget, tyvärr. Om du vill få ett hälsosamt liv så är det just det du måste göra, större förändringar och bröd ingår inte i en kost på daglig basis, om den är hälsosam. LCHF är ingen quickfix som du kör på i sex månader och sedan börjar med flingor och minimjölk igen. Om så är fallet så kommer du att förlora alla fördelar som medföljde med din förändring och sedan vara tillbaka på ruta ett, garanterat.

  Tänk efter vad det egentligen är du vill, vill du verkligen ändra din livsstil och leva hälsosammanre? Är du beredd att hoppa över all skitmat som dagens samhälle erbjuder? Är det värt att äta några bitar rulltårta när du vet att din hälsa blir sämre av det och är några brödbitar verkligen värt så mycket att det ska gå ut över ens hälsa? Om du inte vill och inte ställer in dig på att du faktiskt ska göra det fullt ut, ja, då kan jag tyvärr säga att det inte kommer att gå.

  Reflektera över vad det är du faktiskt vill och förstå att det handlar om att lägga om sin livsstil och inte om att ”banta”. Det är när man bantar som man fastnar i det kroniska upp och ner och aldrig riktigt blir nöjd eller trivs. Nej, lägg om din livsstil. Det kan vara jobbigt till en början, men tro mig, det är så värt det i det långa loppet. 🙂

  #74026
  AvatarManni61
  Deltagare

  understöder föregående inlägg!

  #74028
  AvatarAlexzandra
  Deltagare

  Det finns lchf brod utan agg 🙂 allt gar att fixa om man vill.

  #74022
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Vill man så kan man! Min standard frukost brukar vara en kopp te med kokosfett och grädde, mycket gott och mättande!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.