agnetasch dagbok

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 77 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #361
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Den här dagboken skriver jag inte i för att berätta om några stordåd eftersom jag inte vill gå ner våldsamt mycket på kort tid. Jag har misslyckats så många gånger; jag är jo-jobantarmästaren som gått ner o upp oftare än berg- o dalbanan på ett nöjesfält. Nu vill jag verkligen lyckas. Jag kommer att ge järnet för att förstå o bemästra min kost; LCHF, att tillämpa den på bästa sätt med all den kunskap o erfarenhet jag är mäktig.
  När jag ätit LCHF tidigare förberedde jag mig inte utan stoppade, lite godtyckligt, i mig lite fet mat hipp som happ. Nu har jag en PLAN:

  Dels har jag lagt ner stor möda på att utarbeta den matsedel jag går efter. Än så länge är den bara energi- o kolhydratberäknad, men det kommer mer; fett, protein, vitaminer o mineraler, allt ska kollas.
  Dels har jag skaffat bundsförvanter; man med ölmage o ett par knubbiga kvinnliga släktingar. Det är skönt att slippa laga olika sorters mat o det är kul att ha sällskap i livsmedelsbutiken när man går o jagar lågkolhydratsmat.

  I förrgår avslutade vi våra första 6 veckor = en matsedelsomgång. Vi var nöjda med resultatet; jag hade gått ner fyra (bergsäkra) kilo o min man 3 cm om magen. Vi har som sagt inte bråttom utan prioriterar att äta gott o ”nyttigt” Maten är så god att vi inte tvekade en sekund att börja om igen med en ny 6-veckorsomgång. Min man t.o.m krävde det o jag hänger gärna på, det ska bli kul o se om man kan variera rätterna inom ramen.

  Det här skriver jag för att sätta lite press på mig själv:
  Fram till jul är det 14 veckor (= 2,5 matsedelsomgångar) Det hade varit en underbar julklapp till mig själv om jag lyckats gå ner 10 kg till julafton 😀

  #8634
  Avatarcastru
  Deltagare

  Jag har ungefär samma mål, 10 kg till julen. Men som sagt, först 85 kg, sen 80. 🙂

  #8627
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Hahaaa, me too jag vill också gå ner ännu 10 kg och till julen men jag är realistisk och vet att det inte alltid lyckas som man vill och planerat :- Kanske jag går 2 kg kanske jah går 5kg vem vet. Som det nu ser ut kommer jag inte att gå mycket alls ner till jul med denna fart som nu är.Me jag går vidare som förut och kommar att simma 3 gånger i veckan som planerat i 40-45min ;D

  #8668
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Vi kanske ska starta en liten tävling? Alla som går ner 10 kg till jul får en extra guldstjärna vid sin avatar av Richard. De som inte lyckas får….en låda Alladin ::)

  #8626
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Men A. menar du nu 10 kg from när? nu eller från början? Isåfall har jag 4 kg kvar att få bort men jag 16 kg nöjer jag mig med tillsvidare.

  #8667
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Starten gick i måndags. Så ska vi säga 10 kg bort fr.o.m 14 september t.o.m 14 december? Annars hotar den förkastliga Alladinlådan ;D

  #8625
  Avatarcathrine
  Deltagare

  -10 kg på 14 veckor….ööhhh, ok vi skall se men jag tror inte det kommer att gå, det är för mycket på en sån kort tid. Men jaaaa jag hoppas ju på det. + Hoppas också att miytt simmande 3 gånger i veckan hjälper. Kommer själv att åka till Thailand andra veckan i oktober i 2 veckor. Hoppas det går bra där med- Vet bara inte vad jag skall äta där när man inte kan laga själv maten

  #8666
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Har man frukostbuffé kan man äta sig proppmätt på skinka eller bacon o olika sorters ägg; äggröra, stekta ägg o någon slags lite hårdare äggrörebollar.
  Jag är inte så förtjust i heta röror, så jag åt mycket grillad kyckling, kycklingspett o stekt anka, jättegott!

  #8633
  Avatarcastru
  Deltagare

  Fast jag började för 6 veckor sedan ;P

  #8665
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Försök inte ;D i måndags gick startskottet; minus 10 kg till jul!

  Jag har också hållit på i 6 veckor o jag gjorde en viktkurva där man kan se hur ryckigt det går. Klicka på länken nedan:

  #8632
  Avatarcastru
  Deltagare

  Jag tror jag kommer vara för smal om jag ska gå ner 10 kg till 😛

  #8624
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Jag går gärna ner ännu -10 kg bara jag kommer lite ner från var jag varit nu i 3 veckor… Inget händer alls. och äter inte ngt speciellt. ägg o bacon på morgonen o lunch soppa eller 1 avokado, middag, färsbiff eller kyckling med fetasallad , the på kvällen med kokosfett. Har mimimeray mjölkprodukkter oxå i veckor nu.

  #8631
  Avatarcastru
  Deltagare

  Bara hålla ut.

  #8664
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Sassa är också med i tävlingen ”- 10 kg till jul” Är det ingen som lyckas är det den som kommer närmast – 10 kg som vinner. Blodigare än så är det inte 😀

  Fast jag vill gärna vinna. Jag o en låda Alladin är ingen bra kombination ::)

  #8675
  AvatarSassa
  Deltagare

  Im on!! ;D
  Behöver peppning och ngn extra motivation , så -10kg till jul blir bra 😀

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 77 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.