Alkohol och LCHF?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36
  AvatarDanborg
  Deltagare

  Funderar på det här med att dricka nu när sommaren snart är här och allt. Jag har förstått att vodka och liknande inte innehåller kolhydrater (självklart förstår jag att det inte är nyttigt för det!)

  Hur gör ni med alkohol? förstör det viktnedgången om man dricker sig full på sprit nån gång i månaden, trots att det inte innehåller kolhydrater?

  #6382
  AvatarMissFlower
  Deltagare

  Jag dricker torrt vin nästan varje helg, ibland både fredag och lördag. Självklart skulle jag gå ner i vikt snabbare om jag inte drack alkohol alls men eftersom det bara är att fortsätta med LCHF nästa dag så förlorar man ju inte mer än en dag tror jag.
  Det är bara fortsätta på som vanligt. 🙂

  #6383
  AvatarGamle Rodskagg
  Deltagare

  Jag tror inte alls att det förstör viktnedgången. Det har inte gjort det för mig, och påståendet om att alkohol innehåller så många kalorier köper jag inte. Jag har aldrig sett en fet vin- eller spritmissbrukare. Öldrickare däremot…

  #6381
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Jag tror inte heller att det förstör så jättemycket. Jag dricker torrt vin nästan varje helg. Ibland 2 dagar i veckan och går fortfarande ner i vikt.

  #6386
  AvatarKurvis
  Deltagare

  Hej Hej,

  Jag håller nog med vindrickarna…ska du dricka så drick torrt vin….jag har dock hört att starksprit som Vodka och liknande (trots att de inte innehåller några kolhydrater) gör att fettförbränningen stannar av eller saktas ner oerhört i ett par dagar. Detta på grund av att kroppen prioriterar alkoholförbränningen. Men som sagt (skrivet) det är vad jag har hört. Men vin tippar jag på.

  Denna länken kan ge dig lite svar

  http://svt.se/2.15856/1.237084/alkoskolan_1?lid=puff_653499&lpos=extra_1

  XXX Kurvis

  #6387
  Avatarstenmonika
  Deltagare

  Jag tror att ni som läst att alkohol ställer till det för viktminskningen har rätt – det är ju en rejält giftig substans man häller i sig. Bara påverkan på vikten räcker säkert inte till som argument för någon av er att nyktra till. Det fungerar ju inte heller när det gäller andra avsteg från den kloka vägen. Det stora problemet med alkoholen är att det verkar fördummande direkt. Omdömet dimmas ned, du förändras som person och inte alltid till det din omgivning tycker är bättre. Fundera en liten stund över detta: 300 000 barn i Sverige växer upp i hem där det dricks för mycket. Så gott som alla våldsbrott begås av personer som har alkohol i kroppen.

  Nej, just du tänker väl inte slå någon och dina eventuella barn är kanske trygga nog att ta din personlighetsförändring när du dricker, men så många andra klarar det ju inte. Kanske kan din önskan att sluta vara fet hjälpa dig att ta dig loss från det sociala alkoholberoende som just du kanske sitter fastare nedkörd i än du själv inser?

  Jag är orolig över det jag ser – inte bara bänksittarna vid ditt köpcentrum utan så många andra kan inte tänka sig ens en liten period (en vecka, månad, festhelg…) utan etylalkohol i magsäcken… Är inte det också att vara beroende?

  Ta vara på er, allihop!

  #6385
  Avatarvi tva
  Deltagare

  Hej på er.. Nu 5 veckor och kilona bra rasar… 9,0 kg idag..och mår toppen ( Ska till bolaget och köpa krönleins ska prova…idag)Har syndat två helger med vin ena helgen Whisky den andra… Hur upplever ni
  Jag blev helknall fort som fan bägge helgerna..av vin !!. Whiskyn förstod jag nästan .. tål ni inte heller lika mycket alkohol… blir ju billigare i o försig..

  #6388
  Avatarb
  Deltagare

  Hej

  Har hållit på från och till med LCHF i cirka två år. Värt att tänka på är att man tål inte så mycket nej.

  Själv har jag oftast ätit nyttigt under veckodagarna och vågen pekar då nedåt. När helgen kommer, kommer oxå ofta vinflaskan fram. När så det åter är måndag har vågen ökat igen. Lite jojo med andra ord. Tror kanse egentligen inte att vinet som sådant är den största boven utan att när man druckit ett par glas kommer andra sug till och man har inte längre lika stor motståndskraft.

  #6384
  Avatarhelen
  Deltagare

  Jag blev så full i skratt när jag läste vad Annika D skrev om alkohol och LCHF, nån här i tråden var inne på samma sak. OMDÖMET fördunklas och man äter saker som man inte gjort om man varit nykter…stämmer på MEJ i alla fall…jag kan falla för frestelser som jag ALDRIG skulle gjort om jag inte druckit!!!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.