Alli

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1631
  janus.libertas
  Deltagare

  Har sett en del neggar om bantningsmedlet Alli, en fettblockare, på forum för LCHF-folk. Nu råkar det vara så att jag äger en burk sedan ett tidigare bantningsförsök. Jag går nu ned i vikt på ett bra och stabilt sätt och vill inte förändra något i dagsläget. Om jag i framtiden hamnar på en platå kan situationen dock ändras när beach 2011 närmar sig.

  Detta verkar vara kritiken

   [li]LCHF handlar om att fett är bra så blocka inte ut det[/li]
   [li]Alli har massa jobbiga bieffekter som diarre etc[/li]
   [li]LCHF borde handla om att äta enligt en sund livsstil och inte proppa i sig massa kemiskt skit[/li]

  Om vi bortser ifrån livsstilsgrejen och diarren, som jag inte bryr mig om, är det lämpligt att äta Alli under en begränsad period med LCHF-livsstil? Kan det vara farligt? Att reglera antalet intagna kalorier verkar vara ett förhållningsvis vanligt sätt att öka på sin viktminskning. Alli blockar ut 1/4 av fettintaget. Fett har som bekant ett jättehögt energivärde och man får rätt mycket av den varan på LCHF-kost. Är inte tricket med LCHF att äta lite kolhydrater, inte att nödvändigtvis äta väldigt mycket fett?

  #25094
  toru
  Deltagare

  Jag är ingen expert men en risk som jag kan se är att vi som kör lchf ju byter energiintaget från kolhydrater till fett. Om man samtidigt tar ”piller” som gör att fettet inte tas upp så borde man ju få i sig ganska lite energi vilket förmodligen kan göra att man blir trött och slö… Men som sagt, rena spekulationer från min sida…

  Sälj pillrena till någon svag människa som inte sett ljuset… 8)

  #25098
  Solile
  Deltagare

  Nja, jag skulle inte ta fettblockerare när jag lever LCHF. Skulle kännas helt fel. Vissa dagar kommer jag bara upp i 1000-1500 kcal trots att jag äter mig proppmätt! Fett mättar ju bättre än kolisar och man håller sig mätt längre. Det gäller väl bara att äta tillräckligt med fett vid varje måltid så man inte blir hungrig och sugen där emellan. Lättare sagt än gjort kanske, I know =)
  Fast det är klart, om man äter extremt mycket kanske? Äh, jag vet inte. Detta var nog ett onödigt inlägg, haha….

  #25096
  mctrollet
  Deltagare

  Jag skille nog inte heller ta dom till lchf… Low carb Hi fat… inte vill du ta bort fettet som håller fettbrasan igång… ?

  #25093
  Gamle Rodskagg
  Deltagare

  Äter du LCHF och tar Alli samtidigt kommer du att skita på dig. Fettet som inte tas upp i tarmen passerar rakt igenom och du kommer att spraylackera toalettstolen efter varje måltid. Förutsatt att du ens hinner dit i tid. Förutsättningen för att du skall kunna ta Alli är att du äter fettsnålt.

  #25099
  janus.libertas
  Deltagare

  Tack för alla inlägg. Slutsatsen är att jag undviker Alli och ger dem till min grannes feta katt istället ;D

  #25097
  Mallgan
  Deltagare
  Quote:
  Tack för alla inlägg. Slutsatsen är att jag undviker Alli och ger dem till min grannes feta katt istället ;D

  Ok, nu kapitulerar jag och sällar mig till den grupp som vill ha en ”gilla-knapp”! ;D

  #25095
  mctrollet
  Deltagare

  *GILLA*

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.