Allt detta fett

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #229
  AvatarMP
  Deltagare

  Hjälp. Har nu börjat med LCHF, men tycker att det är svårt att få i sig allt fett. Hur mycket är det igentligen meningen att man ska äta? Har absolut inga problem med att skippa kolhydrater,och jag märker redan efter några dagar att sötsuget är borta. Vilket känns underbart efter alla år av småätande. Men som sagt det är svårt med fettet. Hur gör ni, någon som känner likadant?

  #7740
  Avatarmeep
  Deltagare

  fet grädde och ost i omeletter eller äggröra, majonäs, feta såser, grädde eller kokosfett som vissa blandar i kaffe… finns miljoner av olika sätt 🙂

  #7737
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Välkommen MP till LCHF-Forum.
  Fett finns många olika varianter tex. Smör 80%, gåsfett, Cocosfett(hälsokostaffären),extra virgin olivolja, Avokado olja, Rapsolja.
  Man steker maten i fettet, cocos olja kan du pröva att sätta en klick i kaffe/the.
  Det finns nog ingen gräns på hur mycket man SKALL äta för man börjar nog må illa före det är förmycket. Bra att sötsuget är borta 🙂
  Är det ngt du undrar fråga bara så hjälper vi dig. Det är mycket man funderara i början

  #7743
  AvatarMP
  Deltagare

  Tack för tipsen.Jag vet var fettkällorna finns, men jag tycker att det är svårt att äta ”så mycket” fett. Blir liksom nästan att man glömmer fetten när man lagar maten. Jag menar en omelett hur fet kan den bli :)?.. Ost är ju desto lättare att få i sig, men nånstans i ätandet så sätter ”det sunda förnuftet” in och säger åt en att sluta äta. För det är ju det man fått höra i alla år. sen är man nog lite feg så här i början :).

  #7739
  Avatarmeep
  Deltagare

  i omeletten brukar jag ha kanske 1dl grädde 3 ägg och en 2 skivor riktigt fet ost 🙂 grädden jag använder har 47.5 gram fett per 100ml, osten är 40 eller 50% fett kommer inte riktigt ihåg, men det blir en del, sen steker jag bacon skivorna i lard vilket är 99.7% fett så det blir mer och mer 🙂

  men vet va du menar med att förnuftet säger stopp, men bara att försöka omskola sig själv 🙂

  #7742
  AvatarMP
  Deltagare

  Ja man lär sig nog att ätt äta mer. Hade just nu en häftig upplevelse. Gjorde precis Glass på yoghurt och frysta bär, inget socker. Men det söta i bären känns just som sött, det har det ju inte gjort på länge. Men nu känns det som om munnen och smaklökarna har blivit ”rende” och kan känna smaker igen. 😀 Känns jättebra att slippa alla tillsatser.

  #7738
  AvatarRoddan
  Deltagare

  Tyckte också att det var svårt i början att få i sig fett men nu brer jag smör på skinkskivor rullar o äter eller på ostskivor. har alltid kokosfett i kaffet eller the du lär dig tillslut går det av bara farten ska du se. Håll ut.

  #7741
  AvatarMP
  Deltagare

  Ja man lär sig väl, men cocosfett i morgonkaffet? Känns lite märkligt, men man vet ju aldrig. Om ett halvår sitter jag kanske och talar om det för någon som mo det vore den mest självklara saken i världen. Tack för peppen 😀

  #7745
  AvatarMonica
  Deltagare

  Hej, jag undrar också över fettet. Jag har inga problem med att minska kolhydrater men hur mycket fett ska jag äta?

  #7736
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Monica:
  tex.Du lägger 25g smör i 2-3 ägg(röra) bacon är fett i sig. Cocos fett 1 rågad tsk i te/kaffe.
  När du steker mat, en stor klick smör 80% skall det vara eller/och cocosfett, olivilja, avokado olja är bra med. listan är lång…..

  #7744
  AvatarMonica
  Deltagare

  Cathrine
  Tack för svar. Du verkar insatt i detta.
  Går jag inte ner lika mycket om jag inte äter så mycket fett?
  Tycker det är svårt att ”tänka om”, förut tog jag alltid lite grädde i såsen.
  Kan jag dricka en klunk grädde i samband med måltid?

  #7735
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Tack, det tar jag som en komplimang 🙂 Har inte gjort ngn doktorsavhandling om lchf 😀 bara läst olika böcker under åren -06-09 om tex. Atkins och senaste lchf. Jag rekomenderar att köpa Sten Sture Skaldemans bok och läsa den om du har tänk att fortsätta denna kost. Då blir man på ett annatvis insatt i det hela.
  Svaret till din fråga: Om du inte äter mera fett och äter mindre kolhydrater blir du bara mera hungrig, svag och får huvudvärk mm. som du kommer att få (huvudvärk)säkert annars med för kroppen ställer om sig.
  Försök att tänka om det är det svåraste i början i hela kosten 🙂 Om du går ner i vikt kommer du att ganska fort tror jag börja tänka om ??? Det gjordde jag och nu går allt i fart.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.