allt går bra tills……….

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5871
  AvatarLiol
  Deltagare

  tills mensen kommer som ett brev på posten varje månad…..
  då åker godispåsen fram….& humöret svajar hemskt annars……:crying-smiley: några tips på vad som kan hjälpa??
  äter väldigt lite kollisar resterande tid i månad..:thumbup-smiley:.

  #90052
  Avatartkiv100
  Deltagare

  Även om jag inte är av det könet som har mens så tror jag inte det finns någon magisk kur mot att motstå godispåsen, trots att suget kommer vid mensen.
  När suget kommer, kämpa!! Säg NEJ, drick vatten, tugga tugummi, spring ett varv runt huset, klipp gräsmattan, lär dig hjula, rulla runt på golvet, ring en vän, gå på toa etc. Med andra ord, gör nåt annat.

  Om du är ute efter att gå ner i vikt, ställ dig frågan vilken glädje du har av denna godispåse imorrn i relation till vad minus 5,10,20,50 kg har om några månader.

  #90053
  AvatarDaquiri
  Deltagare

  Detta är ofta ett gissel för oss kvinnor , dels tror jag de hormonella sätter fart på sockerbehovet men det är också ett inövat beteende. Ha ”reserver” hemma som tex blåbär och hallon eller brieost som du äter i rejäla bitar. LITE honung i teet kan också lindra. Frukt är ALLTID bättre än godis så ha det också hemma den eller de dagarna du tycker det är som värst. Försök att undvik läsk för det är mycket lättare att hälla drycker i sig i stora mängder än att tugga fast föda. Se till att håll dig mätt (med LCHF), hunger gör det ännu värre.

  #90054
  Avatarkarrus
  Deltagare

  Oj herregud som jag känner igen mig. Så fort mensen kommer får jag kämpa som en dåre att motstå ett enormt sockersug. Jag tycker de två föregående talarna har sammanfattat allting på ett väldigt bra sätt; håll dig sysselsatt, drick vatten, gå inte runt hungrig och ha något hemma ifall sockersuget blir helt odrägligt. Det jag skulle vilja tillföra är att du ska peppa dig själv till att hålla dig borta från godispåsen. Beröm dig själv varje gång du lyckas stå emot suget och tänk såhär: ”det finns många som inte klarar av att gå på diet, men det gör jag och jag ska klara det!”. Att peppa sig själv och tänka positivt är det bästa sättet att hålla motivationen och kämparglöden uppe.

  #90051
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  ha bär och nötter hemma, lints 85% choklad, håll dig mätt och sysselsatt, drick mkt vatten. Har fortfarande inte fått tillbaka min mens efter förlossningen (9 mån) så jag hoppas jag slipper sånt sötsug när den väl dyker upp :S dock gillar jag inte godis iaf, men choklad..mmmmm….

  #90055
  AvatarLiol
  Deltagare

  tackar för svaren:) men det är skönt man inte är ensam om sina carvings….:flapper-smiley:

  #90049
  AvatarAily
  Deltagare

  Ät mat i stället. Även om du tycker att det blir för mycket, så är det bättre. Med tiden kommer sockerbegäret vid mens försvinna. Det har ju blivit lite av en vana också, inte bara vad kroppen kräver.

  #90050
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Jag laddar upp med ä
  Färdig kokta ägg och.kan snabbt trycka 2 st för att bekämpa sockermonstert som hälsar på varje månad. Fuknat hittills. Då lugnar sig alltid med socker tankar, trots att man inte tror att 2 sketna ägg ska hjälpa 😉

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.