Analysvågar

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6044
  AvatarLimp
  Deltagare

  Jag köpte på sensommaren en analysvåg för att hålla koll främst på att jag inte tappar allt för mycket muskler. Vågen ger också vissa andra mycket intressanta värden som t.ex kroppens vätskehalt och fettprocent samt mängden benmassa i kroppen. Dock är siffrornas ibland litet galna. Jag har kommit fram till följande:

  – Vätske % = värden rimmar bra med mitt ungefärliga vätskeintag. Dricker jag mycket vatten syns det direkt i siffrorna dagen därpå
  – Fett % = stadigt sjunkande och verkar stämma bra med min viktnedgång
  – Muskler % = blir jag ibland litet konfunderat på värden. Verkar som att tarminnehåll redovisas som muskler :crying-smiley:
  – Benmassa Kg = Sjunker långsamt i mitt fall med ett hekto i taget. Men jag har en gissning att fett kanske binds även i benstomme på något sätt ?

  Finns det någon annan här som har en analysvåg och hur set det ut i ditt fall ?

  #91849
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag har en Omron fyrpunktsvåg. Alltså att man både håller i en sak i båda händerna, samt som mäter genom fötter/ben också. De ger generellt mer tillförlitliga värden än en tvåpunktsmätare.

  Min våg visar fett %, muskel %, viceralt fett, basal metabolism och vikt naturligtvis.

  För mig svänger mätningarna rätt vilt. Det kan handla om 1-3 procentenheter per dag. Däremot ser jag generellt rätt tydligt att min vätskebalans påverkar muskel och fett % relativt mycket. Har jag mycket glykogen och salt i kroppen som binder vätska har jag generellt lägre kroppsfett, och mer muskel %.

  Jag mäter alltid varje morgon då jag klivit upp före frukost. Jag har aldrig funderat på om tarminnehåll kan påverka tex muskel %, men det kanske kan vara så.

  Jag kan inte se benmassa på min. Hypotetiskt kan det ju vara att benmassan faktiskt minskar om du inte tränar och ändå tappar vikt. Belastningen minskar ju kontinuerligt på benen då vikten sjunker annars.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.