Andra forum om bantning/diet?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4967
  Ljung
  Deltagare

  Tjo!

  Då jag inte har råd med LCHF så tänkte jag återgå till ”vanlig” bantning som jag tidigare använt mig av (enbart räkna kalorier).
  Problemet är att jag inte hittar några bra forum med detta.

  Har ni några tips?

  #76477
  Gerre
  Deltagare

  du får självklart välja vad du vill, jag vill bara ”varna” dig för såna där svältdieter. jag har gått ner mycket i vikt av att dra ner på kalorierna för ett par år sedan men när man slutar äta tex knäckebröd till frukost utan nånting på och tråkiga små maträtter så lägger man ofta på sig vikt väldigt väldigt fort. och då menar jag inte att man börjar slänga i sig godis och äta massa skräpmat, utan det handlar om vanliga portitioner utan godis, läsk. kroppen verkar försätta sig i något svält-läge där den sen lägger på sig så fort som möjligt när den får chansen.
  men med detta sagt, detta gäller mig och många andra men givetvis inte alla.

  om du söker på ”träningsforum” i google så kommer du nog hitta det du söker, tänk dig bara för en extra gång. man kan ju komma undan hyfsat billigt med lchf. bort med grönsaker, grädde och dyrt kött…

  #76482
  MsHisingen
  Deltagare

  Du kanske redan har läst den här, men det finns en tråd om billigare lchf: http://www.lchf-forum.se/index.php?topic=5040.0 Lycka till hur du än gör.

  #76481
  Mynlen
  Deltagare

  har du inte råd med LCHF, har du inte råd med mat. Andra bantningsmethoder är ungefär lika ”dyra”.

  #76483
  Manni61
  Deltagare

  I vårt hus har hushållsbudgeten gått ner sedan vi började med LCHF! Man ska inte överdriva med dyra innerfileér stup i kvarten! Finns hur bra mat som helst för överkomligt pris och jag är sjukpensionerad, har liten budget!

  #76476
  Vodo
  Deltagare

  jag äter i stprt sett samma mat som innan men kolhydraterna är utbytt mot vitkål och liknande. Ingen ökning direkt iaf.

  #76475
  Lillnettan
  Deltagare

  Köttfärs, smör och ägg is tha shit. ;D

  #76484
  Ljung
  Deltagare

  Gerre: Har tidigare gått ner från 115kg till 74kg genom vanlig bantning. Jag äter aldrig mycket så därför är det lätt att hålla vikten för mig.

  MsHisingen: En del tips där men det blir lite väl ensidigt tycker jag.

  Mynlen: Ja för makaroner och Scan's mammas köttbullar är ju dyrt… Räcker väldigt länge ska jag säga dig.

  Manni61: Körde med LCHF cirka 2 månader så jag tröttnade rejält på allt som har med köttfärs och ägg att göra. Utöver det så vet jag inte vad som är billigt.

  Vodo: Gillar inte vitkål eller liknande tyvärr 😛

  Lillnettan: Som jag skrev innan så tröttnar jag fruktansvärt lätt. Gjorde massor olika omeletter och till slut spydde jag nästan av smaken av ägg.

  #76474
  Daniel123
  Deltagare
  Quote:
  Mynlen: Ja för makaroner och Scan's mammas köttbullar är ju dyrt… Räcker väldigt länge ska jag säga dig.

  Mynlen skrev mat och mamma scans och snabbmakaroner(snabb = fritt antagande) är väl inte vad en vuxen människa skulle betrakta som mat. Någon form av smidig nödkost eller något man serverar för att hålla barnen glada på sin höjd. Det ger mättnad och kalorier, men näringsinnehållet i ”maten” är ju försvinnande litet.

  I övrigt är det väl bara kika runt lite på kolozzeum.com . Det är ett stort forum med inriktning på träning och hälsa, men det finns massor av trådar som berör allt möjligt om kost och knasiga dieter.

  #76480
  Mynlen
  Deltagare

  makaroner är inte dyra, mamma scans köttbullar vet jag inte för jag bor inte i sverige. Men vill man äta den skiten? makaroner innehåller mjöl och vatten. Inget mer. Köttbullarna innehåller nog en hel del ”fyllningsmedel” och visst kan det räcka länge, men jag skulle bli hungrig av det efter en halvtimme igen och på så vis måste äta något igen= extra kostnader. Då spenderar jag hellre mina pengar på köttfärs och rullar mina egna köttbullar och har stekt vitkål till. Kostnaderna blir nog lika. Och jag håller mig mätt tills nästa mål. viktigare är att jag fått i mig näringsämnen och inte bara utfyllnadsämnen.

  Förresten, du får självklart göra som du vill. Men att påstå att LCHF är så mycket dyrare stämmer inte. Men man måste investera litet mer tid i att laga maten själv.

  och förresten till: Tröttnar du inte på makaroner och mamma scans köttbullar efter en månad också?

  #76479
  Solile
  Deltagare

  Dyrt? Jag fattar inte det riktigt. Om man köper köttet som finns i de vanliga matkedjorna, så är väl inte det dyrare än när man lägger till potatis/ris/pasta till måltiden? Alltså sånt man äter iaf?
  Annars kan man göra jättegoda soppor eller pureér på blomkål och broccoli. Jag köper det när det är extra billigt och river ned och slänger i frysen. Har gjort en underbart god blomkålssoppa med bacon och ost i några gånger. Ljuvligt god! Och billig!

  #76478
  mctrollet
  Deltagare

  jag gillade inte heller ngn form av kål (rå vitkål undantagen) när jag började…

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.