Ankis fortsättning efter 5 v paus

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF-Dagbok Ankis fortsättning efter 5 v paus

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6103
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  Hej

  Efter 5 veckors paus (Australienresa) där jag ätit vanilig kolhydratkost glass godis frukt mm så var det inget kul att ställa mig på vågen igen men blev positivt överraskad eftersom jag gått upp mindre än 1kg (har gått och vandrat mycket ) Men dagen efter den 16/1 började jag igen med Lchf kost.

  Vad jag också kom fram till var att att är man ”kolhydratöverkänslig” eller ”kolhydratalkoholist” inser jag att det ligger latent.. och kommer inte att förändras eftersom kroppen inte är nöjd utan vill äta och småtugga hela tiden och speciellt söta saker, en oro ligger också som en medföljare eftersom man inte känner sig nöjd.

  Så nu 1 vecka efter nystart så har lugnet infunnit sig igen det känns så skönt, men jag äter så naturligt jag kan där jag även äter lite grönsaker ovan jord som sallad tomat gurka eller kokta grönsaker som blomkål broccoli brysselkål mm så att jag kan laga vanlig mat till familjen plus potatis ris eller pasta och jag avstår då och tar grönsaker el kål till, det som är lite frustrerande är redning av såser för det blir så geleaktigt med fiberhusk o familjen tycker det ser och smakar konstigt. (Någon som har tips =) )

  Här kommer 1 av mina dagar senaste veckan =))


  KOMMENTERA GÄRNA!!:vinka:

  Frukost: 2 stekta ägg ½ pkt stekt bacon 1 skiva Lchf bröd (1 kolhydrat) med 4 lager ost och några skivor rökt korv, Kaffe m ½ dl vispgrädde
  Lunch: 1½ dl gräddfil med hasselnötter i och en klyfta Brie och kaffe med vispgrädde
  Middag: 1 stekt Fläskkotlett med Isbergssallad Tomat Gurka o Fetaost mm
  Kväll: Kaffe med vispgrädde o en klyfta brieost

  Kanske jag äter för mycket eller för mycket kolhydrater eller fett jag har inte så mycket koll på mängderna =) Ska försöka lägga in tickern..vet ej om det går


  weight.png

  #92326
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  EN fråga till om någon vet….om jag ser bakåt så har jag bara gått ner 0.5 kg i veckan i snitt, har då hört att det är helt normalt men finns det inget man kan göra för att det ska gå lite snabbare o läser man Katrin Zytomieskas blogg så verkade hon raaasa jättefort..hur gick det till eller friserar hon sanning =)) ?? Hjälper det verkligen inte att träna och promenera mera? Och varför verkar män tappa fortare i vikt? =))

  #92324
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det går att gå ner snabbare. Jag har haft en viktnedgång ca. 1 kg i veckan och då behöver man räkna på det man äter. Kolhydrater, fett, proteiner och även kalorier. Risken med snabbare viktnedgång är bl.a överblivet hud, så därför är lagom bäst. Kroppen hinner anpassa sig bättre med långsam takt.

  Vad beträffar skillnaden mellan män och kvinnor, tyder en del berättelser på nätet att mjölkprodukter skulle kunna vara en sådan skillnad. Undra om inte kvinnor är mer förälskade t.ex i grädde än männen och då kan det uppstå lätt problem om mängderna. Ost t.ex ger lätt extra proteiner som bromsar. Uteslutande av mjölkprodukter har i många fall påverkat viktnedgången positivt.

  #92327
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  Tack Limp..ja det låter logiskt..jag älskar grädde o ost o äter mycket av dessa produkter =))) Hm får se om jag ändrar något…sen kanske det hjälper att komma igång med träning 2 ggr i veckan och promenader varje morgon nästan =D

  #92328
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  Hej jag skulle behöva hjälp att kolla hur mycket kolhydrater jag får i mig i grova drag..per dag!! Tycker det går trögt o vet inte om det är kollisarnas fel eller för mycket ost.

  Frukost 1/3 pkt bacon o 2 ägg 2 finncrisp med bregott o totalt 4 skivor greveost o 1 normalstor tomat

  Totalt 4 muggar kaffe om dagen med totalt 2 dl vispgrädde i

  Middag utan kolhydrater bara kött sås o grönsaker ovan jord som broccoli blomkål el isbergssallad

  Kvällsfika med 1 klyfta brieost o 20 Hasselnötter

  Tycker det är svårt att räkna men hade behövt veta ungefär hur mycket kollisar en sån här vanlig dag kan se ut? =D

  #92325
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det är litet svårt och räkna utan och veta hur mycket du ätit, men vi kan utgå ifrån följande medelvärden. Alla nedan angivna värden avser kolhydrater i gram per hekto.

  Broccoli = 2 gram
  Tomat = 3,5 gram
  Blomkål = 2,2 gram
  Hasselnötter = 3,4 gram
  Brieost = 2,1 gram
  Bacon = 0
  Ägg = 0,7 gram
  Kaffe = 0,3 gram
  Vispgrädde = 3 gram
  Finncrist tror jag har 1,4 gram per skiva. kan vara tom 2 gram

  Utifrån din beskrivning, skulle jag gissa att du får idig ca. 20-25 gram kolisar.

  Du kan hitta kolhydratmängder här: http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv

  #92323
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Finncrisp ligger på 3,7 gram per skiva. Jag äter bara 1-2 skivor i veckan av dem mest för att bära upp en stor klick bregott om dagen varit fettsnål.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.