Ännu en nybörjare har hittat hit, med lite frågor…

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Ännu en nybörjare har hittat hit, med lite frågor…

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2404
  AvatarPelikanen
  Deltagare

  Hej på er! Jag är så glad att jag hittat hit, ville liksom bara säga hej! Är en kille på 39 år som alltid burit på de där extra 20 kilona. Har en fru som är en mästare på att baka så det blir mycket fika hos oss. I vanliga fall när jag tänker att nu är det dags brukar jag bara skippa fikat och godiset, jag kan ju inte äta 'en' bulle, eller 'lite' godis. Nej det är 4 bullar eller en påse bilar.. Så i vanliga fall brukar det funka att skippa fikabröd o godis för att få till stånd en viktminskning, men jag har aldrig nått målet. Jo förresten, för 20 år sedan, med Viktväktarna… Nu har jag gjort verklighet av en gammal pojkdröm och börjat åka enduro. Detta är jobbigt, och inte mindre jobbigt med en massa övervikt så nu finns det mer motivation än tidigare. (Konstigt att en fantastisk fru och 2 underbara barn inte är motivation nog att sluta äta sig till döds…)

  Hade tänkt rivstarta denna turen med Modifast i en månad för att sedan övergå till nån slags lågkolhydratkost. Tack och lov googlade jag Modifast för att få lite feedback, och hamnade bl a hos kostdoktorn som sa: SKRÄP. Så här är jag nu, nybliven LCHF-fantast, har hållt på ca en vecka och tappat fem kilo, jag vet, vatten..

  Men, det som såg så enkelt ut på alla härliga receptbilder börjar redan äckla mig, tar vispgrädde i teet & kaffet t ex, frugan bara stirrar av vämjelse..

  Om jag steker en köttbit t ex, måste jag sörpla i mig allt flott som blir kvar i pannan eller räcker det med fettet som 'sugits' upp i biffen? Hur har ni erfarna gjort för att komma igenom de första veckorna?

  //Pelikanen

  #38105
  Avatarlousiie
  Deltagare

  Ät köttet med bearnaissås eller kryddsmör, görgott:)

  #38108
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Välkommen, och att det känns så äckligt fettigt känner jag igen. Men jag har börjat tänka om och gömmer en del fett här och där, då går det bättre. Stekflottet låter jag vara kvar i stekpannan men jag har aromsmör till, kanske inte ens smaksatt smör. Det smakar mindre fettigt än smält smör tycker jag. Fast det beror på hur man äter det.

  jag börjar fatta galoppen litet, idag hade jag som lunchlåda en burk tonfisk i olivolja MED oljan, plus majonnäs, några hackade (nja,delade, det gick fortare) gröna oliver. Det hade jag rört till en röra. Då sitter alltså olivoljan i PLUS majonnäsen och det smakar inte alls som det låter. Till hade jag en halv avocado i stora bitar och ett ägg som jag hackade sönder just innan jag började äta. jag var mätt hela eftermiddagen till kl 19.

  Bra att göra annars är att lägga kokosfett eller smör i kaffet eller teet. Met smör vet jag inte men kokosfettet smakar då verkligen inget om du köper burken i hälsokostaffären.

  har din fru och dina barn nånsin tänkt på hur mycket fett som är bundet i mjölet i bullarna och kakorna sitter? ungefär lika mycket som du äter vid måltiden. Och då tillkommer en massa socker och andra kh också!

  Lycka till!

  #38104
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Välkommen, kanonstart!! Häll en msk grädde och vispa ur pannan med=)) Gott! Biffar (om det inte är färs) suger inte upp nåt fett utan ger bort=)).
  Gör egen bea, sååå gott!! Lycka till

  #38107
  AvatarGohper
  Deltagare

  Ny dam brukar vara relaterat till viktuppgång efter ett tag av ngn konstig anledning.
  Testa, om du har möjlighet, med lagad varm mat. Själv tycker jag att jag blir mättare av det.

  Stekflottet är utmärkt att göra sky eller sås på, puttra ihop med vatten eller grädde!

  #38106
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Välkommen, håller med andra, vilken start. Börjar förstå att ni killar har det lite lättare att rasa i vikt! 🙂 Grattis!

  #38109
  Avatarstaff
  Deltagare

  Välkommen jag är också ny här började LCHF i måndags

  #38103
  AvatarAnonym
  Gäst

  Fet mat är lite av en vanesak. Att göra ”normal” fet mat är inge större problem. Laga mat och använd någorlunda rikligt med fett som smaksättare. Så länge du håller dig mätt mellan måltiderna gör du inte fel.

  Så småningom smakar inte överdrivet fett äckligt utan istället gör socker och stärkelse det. Men det tar ett tag, en månad eller två. Öka successivt med fettet så är ska du se.

  Till en början tyckte jag egentligen smör inte var särskilt gott. Nu hyvlar jag kylskåpskallt smör att ha på Finncrispen.

  Kom ihåg att:
  * Se till att det finns så lite kolhydrater som möjligt.
  * Blir du riktigt hungrig (och sötsugen) mellan måltiderna, öka fettet tills det försvinner. Blir du inte det, gör du rätt.
  * Det är inte bråttom att gå ner i vikt.

  Jag brukar numera flagga nybörjare för förstoppning i övergångsperioden. Vet du med dig att du levt på fibrer för att få magen att funka, fortsätt med fibrer i ett par veckor eller gör en mjukstart på LCHF.

  Visst fan, glömde skriva: Lycka till! 🙂

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.