Är det någon som provat lowcarb-pasta?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Är det någon som provat lowcarb-pasta?

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #422
  AvatarRoy
  Deltagare

  är det någon som provat lowcarb-pasta? den är den här jag tänker på http://www.carbzone.se/low_carb_pasta.html

  den är ju riktigt dyr och sen är det ju frakt på de oxå men jag tänkte ändå att det kunde bara skoj att testa å se om det är nåt att ha. inte nåt man äter varje dag, men att blanda i lite i en pasta-sallad nångång vore ju kanske gott

  #9057
  AvatarKarinSch
  Deltagare

  Japp, fast inte just den sorten. Man kan äta en liten portion och då blev de 2,5 gr per portion. Smakade lite som fullkornspasta (vilket jag inte gillar) men det var ändå gott eftersom det blev ”riktig” mat tillsamans med köttfärssås.
  Kan ingen komma på potatis med lote kolhydrater, längtar såååå mycket.

  #9061
  Avatarlygo
  Deltagare

  Har testat Low Carb pasta men ett annat märke (minns inte vad det heter men det var i en påse). Jag slängde allting efter jag hade smakat första gången – smakade absolut ingenting och det var mycket segt. Har tidigare (före lchf) varit storförbrukare av fullkornspasta men har tyvärr inte hittat något som kan ersätta det.

  #9064
  Avatarmarievs
  Deltagare

  Istället för att köpa dyr lowcarb pasta kan man hyvla/strimla squach på längden och koka i saltat vatten några minuter (inte för länge). Det blir kanongott (speciellt med smör, färskriven parmesanost och färsk salvia).

  #9056
  AvatarKarinSch
  Deltagare
  Quote:
  Istället för att köpa dyr lowcarb pasta kan man hyvla/strimla squach på längden och koka i saltat vatten några minuter (inte för länge). Det blir kanongott (speciellt med smör, färskriven parmesanost och färsk salvia).

  Det testade vi, och visst var det ätbart, dock inte kanongott och absolut inget som dög som ersättning för pasta. Om man däremot har det till fisk och med timjan/peppar/grädde i är det rätt ok.

  #9065
  AvatarBecky
  Deltagare

  Hej
  Det finns en väldigt god lowcarb pasta att köpa på http://www.lowcarbshop.se
  Finns alla tänkbara sorter 😀 !

  #9060
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Hej Becky
  Är det du som är Rebecca Larsson, den som driver just LowCarbShop? Så lustigt att just du skulle tycka att pastan du säljer är så god 😉
  När jag ändå har dig på tråden kanske jag skulle kunna få fråga ett par saker angående din webshop?
  Med tjocka bokstäver står det att pastan innehåller ”Endast 5g kolhydrater per portion!” Per portion! Som visar sig vara 50 g! En normal portion pasta är (torr vikt) 100-125 g. Det blir 10-12,5 g kolhydrater per portion. Mer än hälften av dagsransonen! Används den magiska siffran 5 g för att vilseleda oerfarna LCHF:are som inte hunnit lära sig skillnaden på ”per portion” och ”per 100 g”?
  Kom inte o säg att om man är rädd för kolhydrater ska man äta mindre portioner, det är du som utlovar en lågkolhydratprodukt, då ska den vara det också så att man kan äta en normalportion.
  Bland dom övriga varorna (chokladkakor, sirap,kakaopulver) hittar jag inga innehållsdeklarationer. Hur ska jag som lowcarbare veta vad jag kan äta av det? Varför ska jag köpa blockchoklad för 550:-/kg o strö det över min frukost som du föreslår? Hur kan den torkade frukten vara utan socker? Torkad frukt ÄR praktiskt taget socker. Är en chokladkaka (70 g á 65:- :o) med torkade körsbär, paranötter, russin, mandlar o sirap kolhydratlåg? Varför skulle jag köpa ditt kakaopulver som kostar 260:- för 500 g, när jag kan köpa ett vanligt kakaopaket för en tiondel av det priset? Hur mycket kolhydrater är det i din kakao? I vanlig kakao är det 11 g kh/100 g. Inte mycket med tanke på att man använder rätt lite (Hur vet du att det är just 25 000 antioxidanter i din kakao, har du räknat dom ???)
  Jättetacksam för svar 🙂

  #9063
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Agnetasch, du har inte funderat på att bli typ… faktagranskare, eller något sådant? Tror du skulle passa som det. ;D

  #9059
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Ett tag i min ungdom var min karriär på väg mot typ provkök/konsumentrådgivning. Det blev aldrig något av detta, men fortfarande när jag ser felaktig marknadsföring så vaknar vakthunden i mig >:(

  #9062
  Avatarwantingmemories
  Deltagare

  Och jag förstår varför! Det går väl an med luddig marknadsföring för friska människor med tid och ork att göra research på produkter, men det är ju hemskt när saker marknadsförs delvis felaktigt med intentionen att folk ska bli lurade av det som står. Jag tänker på äldre, eller personer med funktionsnedsättningar, som kanske inte vet var de kan jämföra och kritiskt granska varor och information kring dem. Grr. (Jag jobbar på ett boende för människor med förståndshandikapp och ser ibland hur de blir lurade att köpa saker av till exempel försäljare på stan, jag förstår inte hur folk kan göra så??)

  #9058
  Avataragnetasch
  Deltagare

  MORR >:(

  #9066

  Agnetasch!! Ha ha ha ha!!! Vilket härligt inlägg om LCHF pastan!!! TACK!!! Jag har köpt och äter den pastan och fullkomligt älskar den, men det är så sant som du säger- det är väldigt vilseledande med antal kolhydrater!!! Jag väger alltid upp pastan på min digitala våg och kokar ca 20 gr och ihop med quornfärssås så räcker det att bli mätt på :). Jag har också skrivit och bett dom skriva ut antal kolhydrater per 100 gr innehåll på alla deras produkter, men det blir bara svar om att dom är på gång med det. Men det är en lååååång gång får jag säga 🙂

  #9067
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Oj, man får se upp även på dessa saiter alltså… trisst!

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.