Är det någon som varit gravid här och ätit enligt LCHF?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Är det någon som varit gravid här och ätit enligt LCHF?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6206
  AvatarLovica
  Deltagare

  Hej hopp, länge sen jag var här.

  Började med LCHF i januari 2012 och gick ner 20 kg, höll vikten och fortsatte med livsstilen, den är ju kanon.

  Men så blev jag gravid, tänkte så klart att jag fortsätter som vanligt med liberal LCHF (har ju kört striktare under viktminskningen än under själva vikthållningen). Men tji fick jag..
  Med ett fruktansvärt illamående var det omöjligt att äta fett, eller vettig mat överhuvudtaget de första 10-12 veckorna. Mitt morgonthe´med kokosfett i kom upp. Mitt egenbakade bröd smakade bark. Det enda jag fick i mig ett tag var mild naturell yoghurt, men det håller man sig ju inte mätt på. Så kom ju hungern, suget och jag gav efter. När jag kunde äta normalt igen så var sötsuget/kolhydratssuget ett faktum och jag struntade i min livsstil helt enkelt. Tänkte att ”det är sista gången jag är gravid” så nu kan jag äta vad jag vill.

  Shit va dåligt jag mådde… Har fibromyalgi och den blev 7 resor värre av allt socker och gluten.. Och vikten ska vi inte tala om.. Visst man ska ju gå upp lite när man väntar barn, det är ju naturligt. Men man går inte upp 10 kg på 5 veckor bara för att man är gravid.. Blä på mig själv.

  Nu har jag sedan en tre fyra veckor verkligen skärp till mig. Kör liberal lchf igen, fast jag har inte vågat kliva in i ketos. Vet inte om det är vettigt att göra det eller hålla sig strax över gränsen?! Det finns ingen riktig forskning på det vad jag kan hitta.

  Men så undrar jag om det är någon här som personligen har gjort något liknande som jag, eller har någon bekant som gjort det? Jag har ”hört” om folk som ätit lchf under graviditet och mått bra, fått friska barn osv. Men jag undrar om någon här själva gjort det? Jag menar inte att jag är tveksam till att man kan må bra av det, det gör jag ju i vanliga fall. Jag vill bara höra personliga erfarenheter =)

  Så här sitter jag nu.. i v. 24 med 12kg plus på vågen, en bebis i magen och viktångest de lux haha.. ”Bara 16 veckor kvar” men förhoppningsvis inte mer än några få kilon till.

  Tack för ordet!

  #93002
  AvatarTomtemor
  Deltagare

  Skriver från mobilen så det blir lite kort nu. Kan skriva mer när bebis inte sover på min mage 🙂
  Åt kolhydrater vecka 6-13 pga illamående, efter det ätit lchf hela tiden förutom vid två tillfällen. En gång vecka 18 och en i vecka 30. Blev riktigt sjuk av fusket båda gångerna. Kroppen reagerade väldigt starkt på sockret.
  Bebisen föddes helt normalviktig och perfekt.

  Mådde fantastiskt bra av lchf under graviditeten, var mätt och nöjd 🙂

  Under förlossningen drack jag blåbärssoppa utan tillsatt socker och fick värkstimulerande med bara vätskedropp ist för deras vanliga sockerlösning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.