Är LCHF något för mig?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #993
  Avatarmatildamd
  Deltagare

  Hejsan alla LCHF-are! Jag är en tjej på 20 år som tyvärr väger ett par kilo för mycket. Jag väger 65 kg (är 1,65 lång) och trivs som bäst med min kropp när jag väger 58 kilo, 60 känns mer som min idealvikt dock. Vad jag börjar oroa mig för är att min övervikt inte är tillräckligt stor för att denna kosthållning enbart (alltså utan motion) ska minska min vikt till målvikten. För när jag läst omkring en hel del på olika forum verkar det ofta som att viktnedgång med LCHF främst fungerar för de som har en större övervikt… Vad tror ni om detta? Kom gärna med teorier och synpunkter.

  #14537
  Avatarclawus
  Deltagare

  det är så att om du har mycket övervikt så går du ner snabbt i början, ta mig som exempel 15 kg dom 2 första veckorna.
  men om du bara har något kg över vikt så tar det längre tid. ta min fästmö hon började samtidigt som mig hon vägde 74 och är någon enstakad cm från 2 meter. det har nu gått ca 12 veckor och hon gått ner 4 kg. (men hon har bildat muskler som bara den, utan träning)

  men sen fungerar lchf olika på olika människor. en av mina vänner som ville börja gick upp 13 kg med lchf. så det fungerar inte för alla men jag tror att det fungerar för dom flesta (jag har inga bevis om min kompis fuskade under dieten men jag skulle inte bli förvånad)

  men som sagt jag tycker inte att du ska lyssna på någon som säger ja! apsolut är det för dig. eller nej! börja inte.
  mitt råd till dig skulle vara att testa och känna efter själv.

  jag hoppas att jag hjälpt dig något.

  #14535
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Jag väger 65 kg (är 1,65 lång) och trivs som bäst med min kropp när jag väger 58 kilo

  Vad har du gjort för att gå upp 5-7 kg över din trivselvikt? Det kanske bara är några dumma ovanor du fått som lätt kan rättas till.
  Försök gå ner dessa kilon utan att ta till LCHF, det är ändå en extrem diet som påverkar både ditt matval o ditt sociala liv.
  Man ska inte skjuta mygg med kanon 😉

  #14540
  Avatarmatildamd
  Deltagare

  Clawus: Grattis till din stora viktminskning, helt otroligt! Jag förstår att LCHF inte är för alla och det är väl mer eller mindre omöjligt för er att säga huruvida det passar mig eller ej. Tror dock att jag vill fortsätta eftersom jag dels tycker om maten och dels slippa sötsug.

  Agnetasch: Jag har ätit för mycket godis och chips, det blir väldigt lätt så att jag ger efter för sötsuget alldeles för lätt… Saken är den att jag inte tycker att det är jobbigt alls att inte äta kolhydrater, känns mycket bättre än att alltid gå omkring hungrig och sugen som jag alltid gjort tidigare..

  Kan man kombinera kaloriräkning med minimerat intag av kh, för isf blir det ju som vanlig ”bantning” men utan sötsug men fortfarande ha koll på energiintaget?

  🙂

  #14536
  Avatarclawus
  Deltagare

  det går(kan bara vara jobbigt och hålla reda på allt). men som jag sa innan så blir det olika resultat beroende hur man är,

  om du tyckte om att höra om mina 2 veckor så tycker jag att du ska ta en titt på min lchf dagbok som heter från björn till man.

  #14539
  Avatarmatildamd
  Deltagare

  Ja, vi får se… jag ger det ett seriöst försök så går det eller så gör det inte det!

  Jo, jag läste om det i en annan tråd, hur du lyckats är omöjligt att förstå men jag är impad, måste jag säga!

  #14534
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Kan man kombinera kaloriräkning med minimerat intag av kh

  Jag tycker inte det är så svårt. Men man får göra en matsedel o följa den ett tag. Borde inte bli så blodigt för dig eftersom du inte har tonvis med överflödsfett 😉

  #14538
  Avatarmatildamd
  Deltagare

  Värt ett försök är det ju iallafall om alternativet är ytterligare en svältdiet 😉 tack för hjälpen!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.