Är LCHF RÄTT FÖR MIG TROTS 4-5 KG TILL MIN IDEALVIKT?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Är LCHF RÄTT FÖR MIG TROTS 4-5 KG TILL MIN IDEALVIKT?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2756
  AvatarSamSam
  Deltagare

  Hej,

  Jag undrar om det är någon idé att börja med LCHF när man väger 64 och vill gå ner 5 kg? Tänker att det inte är så mycket övervikt och att det kan bli svårt..

  Jag har testat allt… Jag tränar 5 gånger i veckan, äter ”rätt” och vad händer.. jag går upp 3 kg!!! ( Muskelmassa kan inte byggas så fort så det är de inte.. och vätskebildning, visst men hur länge ska degt va så.. ?

  Nån som kan hjälpa mig??? Lchf eller inte ?

  #42782
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Jag vet inte om LCHF är det rätta valet om man relativt snabbt vill gå ned ett par kilo. Det är ju en ganska rejäl omställning om man äter mycket kolhydrater normalt. Däremot finns det ju många som rapporterar om fina hälsovinster förutom just viktnedgång, och det är ju inte fel.

  Vad menar du med att du ätit ”rätt” föresten?

  Jag brukar alltid gå upp ett par kg i vikt efter ett träningsuppehåll när jag startar upp igen, jag tror att det är ganska normalt. Däremot brukar det bara hålla i sig någon vecka. Jag gissar på att du helt enkelt får i dig mer energi än vad du gör av med, då går man inte ned i vikt. Möjligtvis att man omvandlar en del fett till muskler, och det är ju bra.

  #42784
  AvatarCarola.D
  Deltagare

  Hej

  Jag har inte heller så många kilon att gå ner…det var 6 kg när jag började för 5 v sedan.

  Jag har ingen koll på kilona, men jag känner på kläderna att jag gått ner.

  Jag äter inte mängder av extra fett som en del gör.
  Jag äter min fisk, kött, kyckling osv stekt i smör och med gräddsåser till om jag är sugen på det, men jag går inte in för att tillsätta ”onödigt” fett. Det verkar räcka gott det jag får i mig naturligt.

  Jag äter även ganska mycket vitkål och blomkål….och starka kryddor, bra för förbränningen.

  Det funkar på mig iaf…

  #42783
  AvatarMynlen
  Deltagare

  LCHF är inte speciellt en bantningsmethod, att man minskar i vikt med den är ju bara bra. Men det är ett sätt att äta för att hålla sig frisk, att tillgodose kroppens behov. enligt perspektiv av olika läkare 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.