Är LCHF verkligen rätt för mig?

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3808
  AvatarAnonym
  Gäst

  Hej!
  Har en liten kris. Jag har ätit LCHF i 5 dagar nu, allt går över förväntan än så länge, MEN, jag vet inte om den här kosthållningen är rätt för mig. Mitt mål är ju nämligen inte att gå ner fler kilon än kanske ett eller två, orsaken till att jag provar är min dåliga hy (”mild” acne, torrhet, bl.a) som jag hoppas ska bli bättre. Hur ska jag äta? Så nära nollning som möjligt? Eller kan jag ”lyxa till det” med mer grönsaker/frukt/nötter än vad som är ”tillåtet” eller kommer allting att bli fel då? Ska jag dra ner på fettet isåfall? Som sagt, viktnedgång är inte mitt mål, bara bättre hy med hjälp av att dra ner på alla uppenbart dåliga kolhydrater. Hoppas någon har ett bra svar till en vilsen själ. 🙂

  Sen som en liten bonusfråga; hur många här inne har fått bättre hy av att äta LCHF?

  #58498
  AvatarFranke
  Deltagare

  finns ingen anledning att göra det krångligt för sig om man inte vill gå ned i vikt så mkt. Skippa rent socker, bröd, pasta, potatis, ris och nöja sig vid det funkar utmärkt. Käka resten fritt (fast käka inte 10 bananer om dan).

  Har svårt att säga om min hud blivit bättre då jag inte tänkt på hur den var innan jag ändrade kost. Lättast är att bara prova.

  #58501
  Avatarmooa
  Deltagare

  jag definitivt säga att du ska äta av både nötter grönskar och allt annat sånt, spec nötter då de innehåller viktiga vitaminer, då vitaminer (i bra balans) leder till en ”friskare” hy. ser inte heller någon anledning alls till att nolla då de är till för de som vill gå ner i vikt oftast. personligen har ja märkt att om jag äter mer grönskar och sånt blir min hy bättre men vågen står still eller upp mer lr mindre. det är ju bara en egen erfarenhet som jag inte har några vetenskapliga grunder på. men slutsatsen: ät mycket nötter, frukt!

  #58504
  Avatarsnutteplommon
  Deltagare

  Lycka till

  #58496
  AvatarAnonym
  Gäst

  Tack för era svar! 🙂 Nu känns det som att jag har fått mina misstankar bekräftade på något sätt. Då kan jag fortsätta att äta enligt LCHF, men lite friare alltså? Mer grönsaker, mer nötter, mer frukt. Men hur blir det med fettet? Ska man minska på det så man inte får i sig för mycket i kombination med ett lite högre kolhydratsintag?

  #58503
  Avataroeuf
  Deltagare

  Tänk så att du ersätter den mängd energi som du tar bort i form av pasta, bröd mm med fett. Så att istället för exempelvis kycklingbröst med klyftpotatis, sås och broccoli så kan du äta kycklinglår med skinn, sås och smörslungad broccoli. Är inte svårare än så!

  #58495
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jo, hela grejen med att byta kh mot fett har jag koll på. 🙂 Undrade mest om jag skulle ligga på samma fettmängd när jag ökar khintaget.

  #58502
  Avataroeuf
  Deltagare

  Jag menar, tänk dig att den sammanlagda energimängden ska vara ungefär som tidigare. Ju mer du minskar på kolhydraterna, desto mer ökar du fettet. Detta kommer att lösa sig själv tror jag, om du inte har stora aptitregleringsproblem kommer du att veta när du fått tillräckligt. Ät tills du är mätt, men tvinga inte i dig mat.

  #58499
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Jag har fått bättre hud. Förut hade jag partier som var väldigt oljiga medan andra partier var mycket torra, så torra att det fjällade. För mig har huden blivit jämnare och inte så känslig som förut. Vad jag tror är att Omega -3 hjälper till. När vi äter mycket kolhydrater får vi ju oxå i oss mycket Omega-6, vad jag läst och hört så ska man ha ungefär lika mycket av båda men mycket bättre med ett överskott av Omega -3 som är inflammationshämmande. Äter jag inte Omega-3 regelbundet får jag ont i ett par leder. Vad jag vill försöka säga är ju att acne är ju oxå en slags infektion eller inflammation. Så som jag började, ja min hud har på köpet blivit bättre och mindre känslig!

  #58497
  AvatarFranke
  Deltagare

  Du behöver inte tänka på kalorier alls, skippar du bara raffinerade kolhydrater så kan du äta hur mycket fett du vill utan att öka i vikt.

  #58500
  AvatarFlami
  Deltagare

  massera in honung i ansiktet, blöt en tvättlapp i varmt vatten, inte så att du bränner dig, men varmt, lägg över ansiktet tills den svalnar, blöt tvättlappen i varmt vatten igen, massera bort honungen.
  Detta gör jag var kväll. Huden i ansiktet mår jättebra. På morgonen tvättar jag bara av med svalt vatten.

  En bra ansiktsmask är vispad äggvita. Klappa in i fejjan och låt sitta tills den stelnat. Tvätta bort. Ansiktet blir lent som en babyrumpa.

  Välkommen hit 🙂

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.