Är ny inom lchf behöver lite råd oh tips

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Är ny inom lchf behöver lite råd oh tips

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #528
  Avatarmaya84
  Deltagare

  Jag har under en längre tid varit väldigt mager pga jag led av anorexi/ortoxi, men är tillbaka på rätt. Har varit hemma i 6 månader har kämpat med att lägga om kosten och allt och under denna tid fick jag mina förbaskade hetsätnings atacker, som jag daglingen kämpar mot. Så nu här om dagen fick jag tips av en vännina att prova på lchf kost, för många ätstöda har blivit hjälpa. Har varit i gång nu i 3 dagar och jag mår mycket bättre, men det är så mycket fett jag äter :- är så rädd att jag går upp i stället för ner. För jag har dragit på mig massa extrakilon genom mina hetsätning:( som jag vill bli av med utan att banta, eller svälta eller träna ihjäl mig. Så min fråga är fungerar lchf på en som är ”normal” viktig person??? Eller går vi bara upp av denna kost??? Och motion har jag hållt mig helt undan för det triggar igång ett beteende hos mig , så tills jag har fått rätt på mig själv , min mat kan jag inte utsätta mig för att träna, för då tar liksom den tävlande personligheten över och jag faller tillbax i min ortoxi.
  Så har min kost sett ut

  frukost 3 ägg
  lunch 3 små avokado

  middag köttfärs, sallad(gurka och sallad, lök) och en avokado

  Fukt har jag helt dragit ner på för det bidrar mycket till mina hetsätnings atacker.
  Kan jag ta mer avokado eller är det för myket fett. tycker avokado är så himmla gott, har ni tips på vad mer jag kan äta när jag blir hungrig , för jag känner mig konstant hungrig. Kan inte äta avokado hela tiden, ägg?? Jag är laktos och gluten intollernat.
  Tacksam för tips och stöd

  #9824
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Hej och välkommen hit till LHCF-Forum.

  Då har du kommit rätt, kära du.
  Du kan bra äta avokadon om du vill . Ha en matdagbok vart du skriver ner allt du äter! Ägg kan man äta hur mycket som hälst. DU kan blanda med smör i valios är god. Du är rädd att man går upp i vikt av allt det feta man äter ja det var alla i början skall du veta… ;D Vi har gått ner, tex .jag har gått ner -6 kg typ 0,5 kg i veckan. Den som har pinat din kropp kanske inte kroppen reagerar på det genast som vi andra. Det tar lite tid för den. Men du går inte hungrig. Frukt skall man undvika vid lchf. Med din avokado kan du blanda i creme fraiche och räkor , mums

  Vi hjälper dig nog, fortsätt bara på rätta spår,

  #9830
  Avatarmaya84
  Deltagare

  Tack snälla du för ditt inlägg:), Ja visst är jag rädd för att gå upp i vikt av all fett, men som sagt intalar mig själv att det är bra fett:). Okay va skönt att höra att advokado är ok då kan jag fortsätta äta det och även ägg. Ja frukten ska bort en gång för alla, det är boven i allt för tar jag ett äpple så blir det 10 äpple sen bannan osv, sätter igång mitt hetsätande. Men ni som har gått ner i vikt, ni var väl från början överviktiga och inte misshandlade kroppen på samma sätt som mig. Då jag typ levde på jätte lite kalorier o väldigt lite fett och mykt kött och frukt. Nu tillför jag bara fett o kött o lite grönsaker och äter mer kalorier än vad jag har gjort på länge. Kommer det inte göra att jag lägger på mig mer?. Men vilket fall som helst så mår jag bättre nu när jag äntligen kan äta sånt som jag typ hindrade mig ifrån mina älskade advokadon, laga mat med fett och sluta leva på svältkost:). Behöver jag räkna kalorier eller det har inte så stor betydelse?.
  Tack för all stöd:O)

  #9829
  Avatarmaya84
  Deltagare

  Glömde fråga innan så åt jag hela tiden genom att följa klockan, typ det fick inte gå mer än 3 timmar mellan varje mål,var besatt av det för att inte kroppen ska gå i svält. Måste jag typ forsätta att äta vart tredje timme?? eller räcker det med frukost, lunch, middag o nåt mellanmål om jag skulle bli hungrig?

  #9825
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Ju mer fett du äter desto mättare blir du o kan ha längre avstånd mellan målen. Prova dig fram; testa med 3,5 timmar sedan 4 timmar. Du märker snart var gränsen går.
  Jag är lite bekymrad över din avokadoranson. Du äter fyra stycken om dagen (tre till lunch o en till middag) Det blir c:a 600 g avokado som innehåller 4,4 g kolhydrater/100 g. Du får alltså i dig c:a 26,4 g kolhydrater bara genom dom. Du äter inte LCHF bara genom att öka på fettet, du måste dra ner på kolhydraterna också. 20 g kolhydrater om dagen är kanske lagom. Totalt!

  #9828
  Avatarmaya84
  Deltagare

  Oj då trodde inte det va så mycket kolhydrater i avokado, uppfatta det som om man kan äta mycket av dom, men vad ska jag äta när jag r hungrig??? innan tog jag alltid frukt, vad innehåller lite kolisar???. Alltså vad ska jag äta idag som inte inehåller kolhydrater för jag har redan kommit över 5%:(, Går ägg bra att äta????

  #9826
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  Ägg går bra. Ett tips är ju att baka något av bröden vi har på recept sidan. Min nya favorit är att göra räkmäckor med majonäs och ägg. Supergott och väldigt mättande.

  #9827
  Avatarmaya84
  Deltagare

  Okay men kan man äta mycket ägg utan att få några skador?? Tänker på kolesterolt, Idag har det verkligen varit tungt, hade jätte svårt att sova. Känner mig tung i kroppen och svullen:(, och magen funkar inte alls. Är det normalt att känna så i början???. Jag som trodde att frukt var nyttigt gud vilket socker bomb det är!! Jag har alltid sagt jag inte tillför socker och äter naturligt men nu kan jag erkänna jag har ett stort sockerberoende utan att fatta att boven är frukten.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.