Äta bara ägg??

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3326
  Jennyhedstrom
  Deltagare

  Heeeej allihopa.

  Med tanke på att det är studenten om lite mindre än tre veckor så vill jag gå ner lite tills dess!!
  Har hållt på sen den 9 mars, alltså 2 månader och 2 veckor ungefär.

  Min fråga är om man rasar i vikt om man nästan bara äter ägg? Det borde ju funka jättebra eller?
  Funderar på de.. ett ägg innehåller ju ca 70-80 kalorier så det borde vara skitbra!?

  Svara gärna, vill gå ner några kilo!! haha

  #51919
  Marcus
  Deltagare

  Jag är en av dem här som hävdar att viktnedgången till största del beror på hur mycket du äter( i energi) och hur mycket energi du gör av med. Så, om du bara äter en begränsad mängd ägg om dagen och därmed får i dig lite energi så kommer du att gå ned i vikt, problemet som kan uppkomma är om ditt underskott blir alltför stort, och då kommer du tappa mycket muskelmassa och riskera att bli sjuk osv. Dessutom tror jag att det är rätt trist att bara äta ägg. 🙂 Men teoretiskt kan du ju göra det och gå ned i vikt, inga problem.

  Ja just det, om det är du som är på bilden så skulle jag inte oroa mig så mycket, du är söt så det räcker. 🙂

  #51924
  Jennyhedstrom
  Deltagare

  Jag är inte överviktig men ja väger 66,7 och är 167 cm lång. Vägde 70,6 när jag började så har gått ner 4 kg och -8 vid magen men det går så långsamt!! Vill gå ner till 60, det vore underbart!

  Jag ska inte bara äta ägg men funderar på att äta mycket ägg.. man blir så otroligt mätt på bara 2 ägg typ 🙂
  Hur går det för dej då? 🙂 Tack så mkt haha

  #51918
  Marcus
  Deltagare

  Nog kommer du kunna komma under 60 kg om det är det du vill. Fast du får ha tålamod 🙂 Tränar du något?

  Jag är avudsjuk på dig/er som kan äta ägg, jag som blivit allergisk. 🙁 Haha, vi har nog lite olika aptit, jag brukade tidigare göra omelett på 6 ägg, och käka pasta och lite annat till det. 🙂

  Det går bra för mig, fast jag är nog lite trendbrytare här då jag gått upp ca 4 kg sen jag började med LCHF, nu väger jag ca 89 kg på 186 cm. Jag har som målsättning att väga någonstans mellan 85 och 90, med så lågt kroppsfett jag kan åstadkomma, och det är väll inte så pjåkigt i dagsläget även om jag egentligen inte är nöjd. 🙂

  #51923
  Jennyhedstrom
  Deltagare

  Aha så du äter inte lchf för att gå ner i vikt? Utan för att få en snyggare kropp?

  Jo jag vet att jag kan klara det, men de tar så lång tid, och så är de studenten snart och sommar.. då vill man vara så snygg som
  man kan vara.. man vill känna sig bekväm i sin kropp! Vore härligt att väga och mäta sig innan studentveckan, alltså om 2 veckor och ha gått ner 4 kilo till, men de tror jag knappast, men visst vore det iunderbart 🙂 är glad om det är 1 kg med!

  #51917
  Marcus
  Deltagare

  Kost träning och hälsa har varit ett av mina största intressen i herrans många år nu, och därför tyckte jag att det skulle vara intressant att testa LCHF själv och bilda mig en uppfattning och inte bara läsa om det. Vissa snackade ju om att de presterade bättre, fick mindre kroppsfett osv. Jag har nu betydligt mer erfarenhet av LCHF än för ett halvår sedan, och skulle kunna säga både det ena och det andra om det jag läste innan. 🙂 Faster, harder, stronger sammafattar rätt väl vad jag siktar på med träning och kost. Jag vill bli snabbare på skidspåret eller löprundan, lyfta mer vikter på gymmet och få en mer definierad fysik, vilket iallafall enligt mig är snyggare. 🙂

  Jag förstår vad du menar med att man vill känna sig bekväm med sig själv och så. Det är mycket en mental inställning också. Ibland då jag ser mig själv i spegeln så undrar jag varför i h****e jag inte kan se bättre ut, trots all energi jag lägger ned. Fast, samtidigt vet jag ju egentligen att många nog skulle säga att det ser bra ut. Många är alltför självkritiska, och ofta kommer det ju inget positivt ur det.

  Prova att lägga in några extra promenader i veckan nu framöver då det börjar bli så fint ute! Du kommer närmare och närmare ditt mål. Lita på mig, och lycka till! 🙂

  #51922
  Jennyhedstrom
  Deltagare

  Ja precis.. Jag ska försöka gå ut och jobba eller gå promenader nu!! Måste komma igång med träningen, de kan nog göra att man går ner fortare, iaf minskar mer vid magen.. 🙂

  #51915
  stpe006
  Deltagare

  Ägg är något av det bästa du kan äta. Mycket av de flesta vitaminer, fett, protein mm. Så visst klarar man sig långt på bara ägg.

  Men att se det som en quick fix, för att gå ner några kilo snabbt, tycker jag låter knasigt. Visst jag förstår att du vill vara fin till studenten, men jag tycker att du ska tänka mer långsiktigt. Se till helheten, att äta rätt för att må bäst, och därmed på sikt kanske oxå bli av med lite kroppsfett. Vad det står på vågen är däremot ointressant. Det är bara en siffra och även om du tappar kroppsfett behöver inte det synas på vågen.

  Jag delar dessutom inte Marcus uppfattning om att det handlar om energi in och energi ut. Kroppen hanterar ju olika mat på olika sätt. Det handlar om hormoner. Socker, som inehåller ca 400 kcal/100 g, ger insulinpåslag som i sin tur innebär fettlagring, medan smör, som nästan inte innehåller några kolhydrater men mycket energi, drygt 700 kcal/100 g, inte påverkar insulinet nämnvärt och därför inte heller påverkar fettinlagringen. Smör innehåller alltså mer energi än socker men det är socker som gör oss feta. Så glöm kaloritänket.

  Ät gärna ägg, helst annat också. Jag tror inte att du blir smal snabbare för att du äter bara ägg. Tvärrt om tror jag att du ska se till att äta annat för att få i dig tillräckligt med mat. En svältfödd kropp drar ner på förbränningen och håller kvar vid fettreserverna så länge den kan.

  Ät när du är hungrig, ät dig mätt och motionera.

  #51916
  Marcus
  Deltagare

  Bara som ett förtydligande så skrev jag inte att det BARA handlar om energi in – energi ut. Jag är säker på att det finns andra faktorer som spelar in, bland annat kroppens verkningsgrad på olika näringsämnen, insulinnivåer osv. Jag vidhåller dock som jag skrev att det till största del handlar om hur mycket energi man får i sig, och hur mycket kroppen gör av med. Jag ska vara djärv och påstå att alla på detta forum som har lyckad viktminskning ligger på låga energiintag. Och varför rasar jag inte i vikt som äter ca 4E% kolhydrater om dagen? Jo, för att jag äter mer än 4000 kcal om dagen, och därmed inte har något större underskott. Dessutom är det intressant att varken tex Annika Dahlqvist eller Andreas Eenfeldt som skrivit uppmärksammade böcker i ämnet inte har lyft fram ”den hormonella viktminskningen” som stpe006 skriver om. Det faktum att fett innehåller 9 kcal/gram mot kolhydraternas 4 kcal /g innebär att det inte krävs så mycket av fettrika livsmedel för att vi ska bli mätta, och känna oss mätta under en längre tidsperiod, jämför tex att äta två ägg mot två jämnstora potatisar.

  #51921
  Jennyhedstrom
  Deltagare

  Jag har ätit LCHF i över två månader, och de går så långsamt. Vill bara snabba på det lite nu innan studenten.. 🙂

  #51914
  mctrollet
  Deltagare

  ägg baccon och smör;)

  #51920
  Jennyhedstrom
  Deltagare

  haha jaaa 🙂

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.