Äta för lite?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1091
  AvatarVivia
  Deltagare

  Hejsan

  Jag har en fundering på om det går att äta för lite? Det jag har hört är ät när du är hungrig och jag är väldigt sällan hungrig.

  Alltså inte för lite fett utan för lite rent generellt, men jag är ju inte hungrig…

  #15264
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Om du alltid äter för lite dör du ju till slut.

  #15269
  AvatarVivia
  Deltagare

  Jo det är klart men jag tycker alla äter frukost, lunch, middag mellanmål osv. Jag kan inte bara, äter max två gånger om dagen, för jag känner ingen hunger och då är det inga mängder heller.

  Äter sen en tid LCHF då jag trots att jag äter lite har en massa kg jag vill bli av med, ligger klart under 20 gr, tränar 3-4 ggr i veckan- MEN vågen rör sig inte, den pendlar mellan de kg den har pendlat mellan de senaste 15 åren…varken mer eller mindre. Har provat tex viktväktarna men då med det eviga räknandet av prickar och allt vad det nu är och ätande stup i kvarten gör mig antingen illamående eller konstant hungrig med en blodsockerkurva som kan få vilken berg och dalebane fantast att bli överlycklig.dessutom tänker jag konstant på mat, det fungerar inte för mig, liksom pulver inte heller fungerar då jag inte klarar av det alls.

  Med LCH klarar jag mig utan allt det, vilket familjen enbart är glada över, jag mår bättre generellt men jag blir inte av med övervikten…Därför undran om jag äter för lite, för sällan eller vad det nu kan vara. Har varit hos läkare för den delen också som inte tycker det finns ngt fel.

  #15266
  Avatartoru
  Deltagare

  De senaste månaderna har jag ätit i princip bara 1 måltid per dag framåt 17-tiden. Det kan bli någon skinkskiva eller baby-bel mitt på dagen om jag vaknat tidigt och traskat runt någon timme.

  När jag väl äter kan det bli mellan 250 och 350g föda. Mest protein (kött/fisk) samt fett förståss…

  Av någon konstig anledning står jag mig på detta till dagen efter… Jag blir inte direkt hungrig. Ibland går jag med arbetskamraterna ut och äter och jag är inte så ”ohungrig” att jag inte får i mig någon mat, men jag har heller egentligen inget behov av maten på lunchen.

  /Tommy

  #15268
  Avatarstina72
  Deltagare

  Men jag förstår verkligen inte det med att om man äter för lite så går man inte ner i vikt. Anorektiker äter ju för lite och de går ju ner i vikt. De gamla och sjuka mitt jobb rasar i vikt när de äter dåligt. Varför skulle då inte ”vi” gå ner i vikt av att äta lite?

  #15267
  AvatarFranke
  Deltagare

  Sålänge du inte märker några negativa symptom (svaghet tex.) så ser jag ingen anledning att oroa mig. Är du inte hungrig så behöver inte kroppen mat, så enkelt är det ju.

  #15265
  Avatartoru
  Deltagare

  Om man äter för lite ställer kroppen in sig på ”svält” och då minskar förbränningen. Kroppen börjar hushålla med resurserna och lagrar istället för bränner… Det är i alla fall så jag fattat det. För LCHF:are (och andra också antar jag…) är ju detta dåligt då det är fett som bränns ”hela tiden”. Om man bromsar fettförbränningen så minskar man viktnedgången.

  Jag är ingen expert, bara förmedlar det som min hjärna snappat upp på internet… så risk för feltänk finnes… 🙂

  /Tommy

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.