Äta små portioner ofta eller stora få gånger

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Äta små portioner ofta eller stora få gånger

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5442
  AvatarNiagara
  Deltagare

  Hejsan!

  Jag är rätt så ny på det här med LCHF, har sedan ett tag tillbaka kört en halvstrikt variant för att för en vecka sedan påbörja strikt LCHF.
  Så det jag undrar är, vad är bäst; att äta mindre portioner flera gånger om dagen alternativt äta förmiddagsfika och eftermiddagsmellanmål eller att bara äta 2-3 gånger om dagen?
  Har läst att vissa som haft problem med sin viktnedgång har fått tipset att göra många små portioner istället men sen är det ju så många som skriver att de kan gå hela dagen utan att bli hungriga och bara äter typ 2 gånger dagligen.

  Så, ni som kan det här, vad tror ni är bäst?

  #84137
  AvatarTessan88
  Deltagare

  Alla är vi olika. Du får testa vad du trivs bäst med. Ingen aning om hur det är för andra men jag går ner lika mkt om jag äter 1 gång om dagen som när jag käkar 5 ggr om dagen 🙂

  #84134
  AvatarFranke
  Deltagare

  Äta många gånger om dagen känns lite som typisk allmän tro som egentligen inte är baserat på någonting mer än ett halvlogiskt resonemang. Att konstant äta hela tiden gör att man aldrig blir riktigt mätt, samt blir van att vara hungrig hela tiden, och således äter mer. Själv tror jag på få (men stora) mål per dag, 1-2 st. Självklart är det individuellt också som tessan säger, men jag ser verkligen ingen anledning att äta oftare än 3 ggr per dag.

  #84135
  AvatarMadde01
  Deltagare

  När jag startade me denna kosthållning, så åt jag mindre portioner samt oftare, men nu äter jag mera sällan, fast
  större portioner.

  #84138
  AvatarNiagara
  Deltagare

  Tack för svaren!
  Då är det alltså bäst att äta färre gånger. Blodsockret håller sig ju ändå på en jämn nivå hela tiden 🙂

  #84136
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Ät när du är hungrig, sluta äta när du är ohungrig.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.