Ätardag? Ok eller ej

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2097
  Avatarjonas_kungen
  Deltagare

  Först vill jag bara tacka alla här på forumet. Otroligt va hjälpsamma alla är.

  Har kört lchf i 3veckor nu och märker tyvärr bara lite resultat. Jag är 1,85 och väger 73kg. Jag har dock en liten kula på magen som jag vill bli av med. Är det ok att styrketräna då? Kroppen fokuserar inte på att bygga muskler då istället eller man går ner fett då med.

  En annan sak jag funderar på är om ni ha någon ”ätardag” typ då man trycker i sig lite godis, någon pilsner, chips m.m. Eller det är strikt förbjudet?

  Tacksam för svar

  #32890
  AvatarSase
  Deltagare

  Jag kan ju bara för mig själv … jag har absolut ingen ”'ätardag” – jag bara undrar varför man ens skulle komma på en sån tanke?
  Meningen är ju att man ska komma in i rätt ätande, man äter mindre o mindre med lagom mycket fett så man håller sig mätt mellan måltiderna, och då inte småäter .. jag tuggar inte ens tuggummi för att trigga belöningssystmet o suckersuget….

  #32883
  AvatarVodo
  Deltagare

  om du kan ha ätardag eller inte är helt upp till dig och hur din kropp fungerar. För vissa fungerar det och för andra inte.
  Själv gör jag avsteg då och då men det påverkar inte min vikt nämnvärt. Jag är dock vare sig sockerberoende, övervikt eller några problem med hälsan. Som sagt, det är upp till var och en. Det delas inte ut några böter för avsteg från LCHF ;). Ett och annat kilo kan dock smyga sig på 😛

  #32893
  Avatarjonas_kungen
  Deltagare

  Sase

  Anledningen till ätardag är givetvis om man går bort eller om det är en stor fest på g. + att det faktiskt är sjukt gott med 10 öl 1 påse chips men polarna då och då.

  Jag vill ju gå ner min lilla kula för att sedan köra lchf light eller glida över mer på GI.

  #32889
  AvatarSase
  Deltagare

  JAG tycker inte att en ätardag är ok, det är lätt att falla tillbaka i samma mönster som innan lchf. Går jag på fest eller dyligt äter jag mig lagom mätt innan o på festen äter jag det jag vet är okej inom ramen för lchf. Klart man kan ”unna” sig ibland men jag tycker ändå, eller rättare sagt JAG tänker ändå lchf hela tiden o har i ga problem med det.. Jag dricker ett par glas rött ibland utan dåligt samvete. Alla är olika, lchf funkar olika på olika människor och alla kör ju på sitt eget vis 🙂

  #32888
  Avatarulfons
  Deltagare

  Du bör inte enligt min åsikt ha en ””ätardag” de första 4-5 veckorna, den tiden behöver kroppen för att ställa om sej från att använda kolhydrater till fett. Om du sen fuskar en dag och äter kohydrater TROR jag inte har någon större betydelse om det stannar med det, och du inte fuskar i fler dar i rad. Har det tagit så lång tid att ställa om tror jag inte man ställer tillbaka på en dag.

  #32887
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Håller med, kör iaf 4 veckor utan… klart du kan träna, just vikten kanske går långsamt, men mät dej, det är ju ändå kulan du vill bli av med, inte så mycket kilon? Lycka till!

  #32882
  Avatartoru
  Deltagare

  Jag har ätardag i princip varje dag… En köttbit med bearnaisesås. Fläskfilé med gräddstuvade champinjoner, Grillad lax med aioli… Inte en ”dålig” dag i sikte… Godis och pilsner har jag inget behov av alls längre.. 8)

  #32892
  Avatarjonas_kungen
  Deltagare

  Jag tackar för alla svar. Motivationen är det inget fel på så nu blir det stenhårt ett tag framöver.

  Ha det

  #32884
  AvatarAnettan
  Deltagare
  Quote:
  Jag har ätardag i princip varje dag… En köttbit med bearnaisesås. Fläskfilé med gräddstuvade champinjoner, Grillad lax med aioli… Inte en ”dålig” dag i sikte… Godis och pilsner har jag inget behov av alls längre.. 8)

  *GILLA*

  Nä ätar dag hade jag nog hoppat.. Eller jag hade hoppat det. Har haft 3 sådana. Julafton, nyår och nyårsdag.

  #32886
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Ha, ha, bra svar Toru;)

  #32881
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Har kört lchf i 3veckor nu och märker tyvärr bara lite resultat. Jag är 1,85 och väger 73kg. Jag har dock en liten kula på magen som jag vill bli av med

  Jag blir så konfunderad av att du valt just LCHF. Med den vikten till den längden är du ju nästan underviktig. Vill du verkligen gå ner i vikt mer? Har du tänkt banta hela dig bara för att få bort magen? Är det inte bättre att du äter typ GI o tränar bort magen. Om du skippar ”10 öl o 1 chipspåse med polarna” hjälper det nog till; som sagt så heter det inte ”ölmage” för intet 😉

  #32891
  Avatarjonas_kungen
  Deltagare

  agnetash:

  Jo du har helt rätt. Men jag är mycket intresserad av kost samt att jag läste boken ät dig frisk. Blev så pass intresserad att jag tänkte testa lchf bara för att se hur kroppen reagerar m.m. samt om det var möjligt att köra lchf och behålla samma styrka på gymmet. Imponerande nog har jag faktiskt ökat på gymmet efter det att jag startade med lchf. Kulan börjar så smått försvinna med (jag intalar mig det varjefall).

  Jo visst hade det hjälpt om jag hade skippat 10öl och en påse chips, jag får skylla på min dåliga karaktär

  Toru:

  Gillar ditt svar, du har så rätt så!!!

  Ha det gott alla och lycka till

  #32885
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Jag tror lchf är perfekt för att få bort kulan… mät dej=))

Visar 14 inlägg - 1 till 14 (av 14 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.