Äter för mycket, står still :(

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5472
  Avatarkitkat_h
  Deltagare

  Har märkt att mina portioner för en människa som mig (tjej 163cm hög, 23år) är på tok för stora. Äter ofta samma portioner som mina manliga kolleger på jobbet som är män på 2m och 30årsåldern…:blink-smiley: Men jag gillar mat och jag gillar att äta mig mätt. Portionsstorleker är supersvårt..suck. Det är oftast helgfrukostarna som skenar iväg. Vad äter ni under en helgdag? Frukost?

  #84468
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Tja, idag blev det äggmjölk samt några skivor salami.
  Har hållt mig mätt på detta jättelänge, men nu börjar det kurra lite i magen.
  Blir lunch om en stund, vi ska testa chicken mcnuggets (recept finns på detta forum).

  annars kan det bli lchf gröt/rysk yoghurt/rostade nystartsmackor med mkt smör o ost.

  Ät när du är hungrig o sluta ät när du är ohungrig.

  Har du ökat i vikt?
  Hur äter du? En massa mellanmål?

  #84472
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  sluta ät för mycket! Kan låta… ”hårt”, men du säger ju själv vart felet är… ät som du brukar göra idag, skriv ner här, så kan vi ge dig feedback.
  Jag äter gärna och lätt alldeles för mycket. Något som funkar för mig är att
  1. Äta cleant/rent. Ät kött, ha en sås till det, eller kryddsmör, kanske nån körsbärstomat eller gurkstav för syns skull, eller ett par ägg. Thats it! Inga flashiga grytor med 8 ingridienser.
  2. Uteslut mejeriprodukter, är en bov detta! Har jag grädde hemma, då använder jag den inte bara i matlagningen utan jag vispar den med bär, gör glass, har den i kaffet/teet, eller tar tom nån klunk som den är ibland.
  3. Ha inget ”snask” hemma. Inga nötter. Ingen frukt. Inga bär. Möjligtvis lite god ost, baconsvålar, ölkorv eller dyl, men bäst att ta bort småätandet så gott det går.
  4. Skippa onödiga mål, är du inte hungrig, ät inte frukost, försök stå emot mellanmål. Sikta på 3 mål lchf mat om dagen, med mkt fett.
  5. Var lite tuff mot dig själv. Utmana dig lite. Stå emot första hungerimpulsen. Vänta en timma eller två till.
  6. Väg/mät dig en gång i veckan, rapportera allt du äter/gör här

  Prova? Kostar inget! Är enklare än det verkar! och du kommer känna stor tillfredsställelse! 🙂

  Sluta lipa o kör hårt!

  #84477
  AvatarNiagara
  Deltagare

  Har ungefär samma problem som du – jag älskar mat! Dock har jag alltid ätit bra mat, och aldrig gått över ett BMI på 25. Nu ska de sista 5 kilona av, och jag märker att det är mycket svårare än för de med mer övervikt.
  Det som är konstigt att att jag fortsätter äta fast jag blir mätt på väldigt lite. Ofta är man väldigt hungrig innan maten och tar för stora portioner. Sen tänker man ”men det är ju synd att slänga…”
  Några tips: Laga matportioner redan innan och frys in, i storlek med din handflata ungefär. Ett annat alternativ som inte får dig att äta lika ofta är om du, helt tvärtom, aldrig har färdiglagad mat i kyl/frys. Du får testa vad som fungerar bäst för dig 🙂 Och framförallt: se till att inte ha så mycket ”smaskiga mellanmålssnacks” hemma, då är det lätt att åka dit!
  På helgerna om man vaknar sent försöker jag ofta ”spara” mig till lunchen så det bara blir 2 mål om dagen. Se det som en utmaning!

  Annars kan jag bara åter punktera hur viktigt det är att äta långsamt, njuta av varje tugga och dricka mycket vatten under tiden du äter (då känner du att du blir mätt).

  #84478
  AvatarNiagara
  Deltagare

  En helgfrukost för mig brukar vara 2 st NyStart!-mackor, en med ost och en med kalkonpålägg. Och sen bara vatten och dricka. Ibland gör jag äggröra på 2 ägg och 4-5 baconskivor istället.
  Tänkte prova nu att bara äta en NyStart!-macka och ta ett kokt ägg till istället 🙂 Får se om jag blir mätt på det, men det tror jag.

  Om du vill så fota dina portioner och lägg upp bilderna, så får du säkert råd om det är för mycket eller inte.

  #84473
  AvatarToo-tiki
  Deltagare

  Själv äter jag tre kokta ägg till frukost och en kopp thé med kokosfett i.

  #84469
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag dricker ofta ett glas vatten innan maten, känner att det mättar bättre.

  #84475
  Avatarkitkat_h
  Deltagare

  Vardagarna brukar jag ofta hålla disciplin och äta helt okej även fast jag får tänka på det mkt. Bra att ha ett jobb så att man får mat-rutiner! Så vardag äter jag okej men det är helger eller när jag har semester som allt bara svävar iväg. Äter en massa till frukost på helgerna och en lunch, lite småät innan middagen sen är man uppe i väldigt stor matkonsumtion den dagen:glare-smiley: fast man inte ätit nån dessert eller så. Har ni tips på en helgfrukost som inte ger så mycket energi.

  #84476
  Avatarkitkat_h
  Deltagare

  Gjorde samma frukost denna helg, lördag och söndag. Blev mätt och nöjd. Man ska nog hitta en frukost man blir NÖJD på, alltså både mättnad och för suget.
  Vad tror ni om detta, omelett på 2ägg, nåra skivor gouda och 2 fincrisps med bregott och ost?[ATTACH=CONFIG]613[/ATTACH]

  #84470
  AvatarMadde01
  Deltagare

  Jag hade nog hoppat finncrispen…..
  Triggar mitt sötsug samt tycke rjag att det är för många kolhydrater däri.

  Omelett är ok, ägg o bacon, äggmjölk.

  Jag äter oxå ofta mera till frukost på helgen (idag har jag bara ätit en burk makrill + lite thé)
  man sitter hela familjen o äter i lugn o ro, man pratar etc. Igår blevd et dock bara äggmjölk samt lite pålägg.

  #84474
  AvatarLitchi
  Deltagare

  @kitkat_h 384229 wrote:

  Har märkt att mina portioner för en människa som mig (tjej 163cm hög, 23år) är på tok för stora. Äter ofta samma portioner som mina manliga kolleger på jobbet som är män på 2m och 30årsåldern…:blink-smiley: Men jag gillar mat och jag gillar att äta mig mätt. Portionsstorleker är supersvårt..suck. Det är oftast helgfrukostarna som skenar iväg. Vad äter ni under en helgdag? Frukost?

  Känner så väl igen detta. Sambon tycker jag skall äta som honom, att det är konstigt.. irriterande då män och kvinnor har olika behov.

  #84471
  Avatargoamarie
  Deltagare

  Liten tallrik 😀

  Men 2 ägg är lagom. Känner du att du har ”råd” med kollisarna i finn crispen så funkar det ju för dig 🙂
  Tkr det ser bra ut 🙂

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.