Äter jag för mycket

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6145
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Väger 149,1kg nu. Har gått ned 1,5kg på en vecka med LCHF samt minskat mitt midjemått med 4cm. Jag undrar om jag äter för mycket eller lagom eller för lite:crying-smiley:.

  Ex på frukost:
  1dl turkisk yoghurt
  1 skvätt a-fil
  20g nötter (hasellnötter, mandel)
  20g blåbär
  En skiva lchf-bröd med hyvlat smör och 4 skivor helfet ost
  2 ägg
  Blir ca 8g kolhydrater

  Mellanmål
  1ägg och lite keso 50-100g
  2g kolhydrater

  Lunch
  kycklingfile 1st
  sallad
  pizzasallad 80g
  coleslaw 80g

  8g kplhydrater

  Mellis
  LCHF-macka med skivat smör och 4 skivor ost

  Middag
  300g kasslergratäng LCHF
  5g kolhydrater

  Dricker två-tre koppar kaffe med grädde i
  Dricker 2l vatten om dagen

  Frukosten kan byttas ut
  äggröra på 4 ägg
  1 paket bacon
  kaffe
  1macka lchf med hyvlat smör och ost 4 skivor

  Har gått med i matdagboken och jag matar in allt jag äter och all motion så får jag äta 1000-2000kcal till, dvs jag äter mindre i energi än mitt egenteliga behov.

  #92663
  Avatarmatigt
  Deltagare

  Det ser ju inte ut att vara för stora portioner i alla fall. Men känner du behov av mellanmål? Många skippar ju det på LCHF för man inte blir hungrig mellan målen, och är det så att du blir hungrig så kanske du borde plocka bort mellanmålen och öka fettet i maten? Men trivs du med mellanmål så får ju du såklart äta det. Bara jag som tycker att det är jobbigt att behöva äta hela tiden kanske 😉 Grattis till vikt och framförallt centimeterminskningen!

  #92659
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Tack för svaret. Får ta lite mer majonäs till ägen kanske. Jag äter frukost vid 6 och det är ganska långt fram till 12 så därav tar jag ett lättare mellanmål

  #92653
  Avatarpoppiloppan
  Deltagare

  Hej!

  Vad kul att du både gått ner i vikt och centimeter!

  Spontant så tycker jag nog att det ser ut att vara mycket mat, men å andra sidan så upplevde jag själv att jag var hungrig och åt både mycket och ofta första tiden med LCHF. Efter ett tag började min hunger regleras och jag började äta mer sällan och mycket mindre portioner.

  Idag behöver jag inte mellanmål (inte ens när jag är off-lchf) och jag misstänker att man ofta vänjer kroppen vid mellanmål och att det kan ta lite tid att komma ifrån det.

  Du kommer säkert märka om viktnedgången fortsätter, i så fall funkar ju detta upplägget för dig. Om det står stilla eller går uppåt så kan det ju finnas anledning att börja se över det lite mer.

  Lycka till!

  #92660
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  En del säger att man ska äta sig mätt, andra att man ska äta mindre osv. Jag blir inte klok på detta 🙂 Ska skippa melliset på eftermiddagen. Enligt matdagboken Så ligger mitt intag av fett på mellan 70-80% Proteiner 15-25% kolhydrater 3-8% max 20kh/dag. Jag går ca 5km varje dag och mitt energibehov är 3700kcal och jag ligger på 2000kcal så jag äter mindre energi än vad jag behöver. Detta innebär väl att man bränner energireserven som är fettet.

  #92661
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Hur mycket dricker ni per dag? Finns det någon gräns övre/undre för vätskeintag eller dricker ni när ni är törstiga? Har ju bara hållit på 1 vecka så jag svänger väl kanske i vikt. Kan man kolla på något sätt att man ligger rätt i LCHF eller är det bara att kolla att man ligger runt 20 kh.

  #92657
  AvatarLimp
  Deltagare

  Äter man sig mätt på fet mat, brukar mättnadskänslorna vara längre och det i sin tur medför att man behöver äta mer sällan.

  Jag dricker vätska/vatten bara när jag är törstig. Numera… av någon anledning som jag kan ej förklara… brukar jag även kunna inta måltider utan dryck. Är den sallt brukar jag dock som oftast vilja dricka ett glas vatten efteråt.

  #92655
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Vätskeintaget varierar men jag försöker att ta minst ett glas efter måltider törstig eller ej. Dessutom använder jag iite mer salt än vanligt.

  Det där med mättnad är lite lurigt. Jag menar att man ska äta sig mätt, annars finns risken att man får i sig för lite om man kaloriräknar. Sedan får man skilja på den mättnadskänsla man får av fett och den som kommer av full mage. Det kan ta ett tag innan man lär sig att man kan bli mätt även om magen rymmer mer. Kommer c:a 20 minuter efter intag av fettrik mat.

  #92654
  Avatarpoppiloppan
  Deltagare

  Det här med mättnaden är en av fördelarna med LCHF tycker jag. Med vanlig kost äter jag mig oftast riktigt riktigt mätt, och först då känner jag mig nöjd.

  Med LCHF slutar jag oftast äta redan när jag är ”icke-hungrig”. Blir jag lika mätt med lchf-mat som jag annars blir med vanlig mat så mår jag illa. Jag okynnesäter i princip aldrig utan matintaget blir helt styrt av min hunger, och frikopplat från känslor. Väldigt skönt!

  #92658
  AvatarLimp
  Deltagare

  Just p.g.a av den av Slaktiviteten beskrivna fallgropen med mättnad, har jag slutat lyssna på kroppen. Kroppen min ger fel signaler och orsaken är att jag genom storätande skadat allt vad heter känsla för mättnad och behöver därför lära mig det på nytt. Jag räknar kallt med att det kommer ta årsvis tid i anspråk. Därför äter fasta tider och har anpassat mängden mat så att jag håller mig mätt tiden mellan måltiderna och inte heller överäter under måltiden. Det i sin tur flttar mitt fokus från maten till annat. Dvs. numera lever jag inte för att äta, utan äter för att leva.

  #92662
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Läser man på matdagboken.se om LCHF så råder man att äta mellis för att när kroppen är hungrig så drar den ned på fettförbränning samt att man får ett ojämt blodsocker. Försöker att äta ca 1/3 av allt jag behöver vid 3 mål. Dvs 7g kh 35-40g protein samt rsten fett.

  #92656
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Jag håller definitivt inte med matdagboken, mellanmål anser jag vara av ondo då kroppen börjar bränna fett efter c:a 3 timmar. Äter man då mellis kan det bromsa detta. Jag har fått fart på min viktnedgång just genom att skippa mellanmålen helt på sistone även om de bestod av enbart protein och fett.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.