Äter jag rätt?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2644
  Avatarlolbomb
  Deltagare

  Hej alla!

  Jag har precis börjat med LCHF och har hållt på sen i onsdags. Något jag har noterat är att jag är väldigt hungrig, jag känner mig mätt – men ändå hungrig på något sätt. Dessutom känns det som att man äter väldigt mycket, även om man egentligen inte gör det. Jag försökt att dra ner på kolhydraterna innan men nu verkligen börjat på riktigt.

  Men det jag har ätit i dag till exempel:
  Frukost: Äggröra med 2 ekologiska ägg, halvmycket champinjoner. Grönte med lite mjölk (3% fett)
  Lunch: 10 – 15 musslor och skivad lax (inte så mycket, bara direkt från paketet)
  ”Mellanmålet”: Spraygrädde (kan man äta det?) med gojibär direkt ur en skål
  Middag: 6 köttbullar stekta i smör.
  Ytterligare mellanmål: ~ 50 gram mandlar, lite alprosoja-mjölk.

  Har ätit väldigt mycket spraygrädde i dag… Tyvärr. Gojibär har hög kolhydratsprocent men de är ju väldigt små, kanske ätit 10 – 15 på hela dagen.

  Är det här bra? För mycket? Fel? Jag undrar dessutom om alprosoja-mjölken. Är den något bra? Jag oroar mig dessutom om för mycket fett, bland annat i spraygrädden. Ska jag sluta helt med den? Är ju bara 3kh/100 gram.

  Jag är 17 år förresten, om det spelar någon roll. Tack för hjälpen!

  #41646
  Avatarevelinas
  Deltagare

  Fettmängden spelar ingen roll hur mkt men tillsätt så mkt smör du kan till varje måltid och det är nog bättre med vanlig vispgrädde än spraygrädde.. Alprosoyadryck har en helt egen tråd om du söker på alprosoya så kmr det nog upp 🙂
  Istället för grädde o bär till mellanmål kan du ju kanske ta ostskivor o skinkskivor med smör lr majonäs i för att komma upp i mer fett? 🙂

  #41645
  AvatarAnna1989
  Deltagare

  Tycker att det ser ut som om att du behöver äta mer rejäla mål mat istället för småplock här och där. Tänk basic med kött, fågel, fisk, skaldjur, smör, majonnäs, bea, hollandaise och ägg. Därefter kan du lägga till grädde i vissa mål (tex en skväll i äggröra/omelett eller sås till middagen). Tänk på att du ska äta ordentligt och bli mätt men inte övermätt. Sen kan du tillsätta lite grönsaker som tillbehör (allt som växer ovan jord räknas som ok men lök, tomat och paprika innehåller mer kolhydrater och det bör man vars försiktig med).

  En bra grej är att äta fettrikt och med riktigt lågt kh-innehåll till frukost, då sätter man fart på fettbrasan och håller sig mätt länge. Ett bra ex är 1/2 paket bacon stekt i smör och sen äggröra/omelett (jag gör på 2 ägg, en skvätt grädde och lite peppar) stekt i det överblivna fettet i pannan.

  Fråga på om du har funderingar 😉

  #41644
  AvatarAnna1989
  Deltagare

  Alpro soya innehåller rätt mkt kolhydrater förresten. Dessutom så har soyabönans inverkan på kroppen diskuterats mkt på nätet, Googla och läs på!

  #41643
  AvatarAnonym
  Gäst

  Det är fettet som är själva nyckeln till att bli mätt. Eftersom du nästan inte äter kolhydrater så behöver du fett, annars blir du hungrig helt enkelt.
  Läs lite här: Får man inte hjärtsjukdom av fett / mättat fett?

  Äggen på morgonen kanske ska röras ihop med smör eller bli en äggröra med grädde.

  Musslorna och laxen kanske ska ha sällskap av cremé fraichê

  Mellanmål, vad är det? Jag är för mätt för sånt. Eventuellt kaffe med grädde i.

  Köttbullarna kanske ska ha sällskap av en gräddsås eller kanske blomkålsmos (med smör i)

  Jag äter helst tre-fyra ggr/dag.
  Frukost: Middagsrester eller Lchf-bröd med 1-2mm smör på och lika mycket ost. Sköljer ner med min half'n'half: hälften kaffe hälften grädde.
  Lunch: Mer ”half'n'half”. Kanske Finncrisp med 1-2mm smör på.
  Middag: Lagar en fetrik maträtt, gärna tillräckligt för att få en matlåda för dagen därpå.
  ev kvällsmat: Kanske 2 ägg rörda i smör och salt, kanske mer lchf-bröd. Kanske en röra på ägg, grädde och kryddor jag är sugen på.

  Mellanmål behövs inte. Jag hinner inte bli värst hungrig.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.