Äter LCHF men går inte ner, vad gör jag för fel? Hjälp!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Äter LCHF men går inte ner, vad gör jag för fel? Hjälp!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6126
  AvatarTida
  Deltagare

  Jag äter LCHF men går inte ner och jag fattar inte vad jag gör för fel. Jag har ätit LCHF tidigare och alltid förlorat vikt men nu står jag i princip still sedan oktober.
  Fick mitt första barn 2008 och födde vårt fjärde i september 2012, så kroppen är väl lite sliten, men lite borde jag väl gå ner ändå.

  Jag tränar 5-6 gånger per vecka, löpning 4 dagar (3-12km beroende på pass) styrka 1-2 dagar (kör vanliga övningar utan maskiner plus kettlebell)
  En vanlig mat-dag kan se ut som följer:

  Frukost: Tedrink på ca 4 dl rött te, 40 gram totalt av osaltat smör och kokosfett samt ett rått ägg. Ibland struntar jag i ägget i drinken och äter tex två kokta ägg med en aaaning kaviar på istället.

  Lunch: Rester från middagen eller restauranglunch (ca 1, max 2 ggr/vecka) och då äter jag oftast buffé och väljer kött och grönsaker.

  Middag: exempel från föregående vecka:
  Köttfärslimpa med ostgratinerad fänkål och bea
  chiligryta med ostchips, creme fraiche, bönsallad och lite tomatsalsa
  Ugnsgratinerad falukorv med tomatpure och ost och stuvad (philadelphiaost) spenat till
  Kycklinggryta med ugnsgrönsaker (någon morot kan slinka ner men mest ovanjordsgrönsaker)

  Mellis/efter träning/kvällsfika
  smoothie på kokosmjölk, lite hallon, ibland blåbär, rapsolja, rått ägg
  brieost med salami
  liten näve cashew eller jordnötter

  Jag tar tillskott av omega3, multivitamin samt probiotika.

  Någon som har tips på vad jag eventuellt bör ändra? Äter jag för mycket? För lite? Jag blir så frustrerad av att inget händer!
  Om jag bara visste vad jag skulle göra istället skulle jag helt ge upp. Men svulla kolhydrater och skippa träningen känns ju inte som ett vettigare alternativ :-/ Men jag börjar känna mig smått desperat och i huvudet sitter det en liten röst som viskar ”kanske ska prova VLCD-kost i alla fall” trots att jag tror att det är rena skräpet egentligen…

  #92513
  Avatarmarjasin
  Deltagare

  Mät andra saker, t ex midjemått m m. Om du tränar så mkt som du säger så kan det vara att du bygger muskler (som väger mer än fett)

  #92514
  Avatarmatigt
  Deltagare

  Nu har jag absolut ingen aning om hur din kropp ser ut men har du anpassat maten efter din nya vikt? Sett till att du inte äter för mycket mat eller protein? Kanske att du inte har såå många kilon kvar så att du kan vara en av dom som behöver dra ner lite på nötter, bär och mejerier, kanske till och med dra ner energiintaget? Det kändes som en lång tid för att kunna påstå att det är en platå också. Hm.. Lägger du till fett där vid lunchresturangen? Inte bara kött och grönsaker? Bönsallad innehåller väl en del kolhydrater.. Falukorv kanske inte heller är det optimala ifall du stått still länge. Jordnötter brukar ju inte rekommenderas såvitt jag läst men det har ju inte så fasligt hög khmängd och du åt ju inte större mängder lät det som. Tycker din träningsmängd borde kompenserat dom där små detaljerna. Det var dom saker jag reagerade på i alla fall, hoppas det löser sig för dig!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.