Ätstörning och LCHF?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #462
  Avatarmat_hilda
  Deltagare

  Jag är en tjej som haft ätstörningar i 4 år. Jag har svällt mig och rastat, hetsätit och gått upp.
  Väger idag strax över 60 sträcket, är 170 cm. Har provat alla dieter men har inte mått bra varken fysiskt eller psykiskt. Vill inte vara provocerande och ha ”bantningstips” utan vill bara bli mer fast. Äter ca 2500-3000 kcal om dagen nu med LCHF. Är inte mätt annars! tränar mycket samt går med min hund.

  Jag undrar om det är någon som har erfarenhet med ätstörningar och att bli friskare med LCHF? Jag känner att mitt sötsug är helt borta och jag har inga hetsätningattacker längre. Har fått tillbaka min hunger och mättnadskänslor vilket jag tycker är mycket positivt.

  Tror ni att man kan gå ner i vikt med LCHF fast man är normalviktig? Alltså gå ner i underhudsfett? EJ muskler!

  Hoppas ni kan hjälpa mig! Verkar finnas många kunniga människor här 🙂

  /Mathilda

  #9526
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag lider av hetsätning, inte bulemi utan av BED (binge eating disorder) o jag tycker LCHF fungerar bra för mig. Det fungerar bra eftersom jag lyckas gå ner i vikt men det fungerar även bra mot min hetsätning.

  60 kg till 170 cm, då behöver du inte gå ner i vikt (hade jag vägt 60 kg till mina 166 cm hade jag svimmat av lycka) C:a 2400 kcal verkar vara normalt intag för kvinna 18-30 år med en vikt av 62 kg. Eftersom du är väldigt rörlig kan du behöva mer d.v.s det är lagom det du äter.

  När man tränar bort hetsätning bestämmer man väldigt precisa ättider. Därför äter jag tre gånger om dagen, inga mellanmål eftersom de kan vara signalen till en attack. Jag är väldigt noga med att bara äta riktig mat, inga kakor eller efterrätter som väcker den björn som sover. Det underlättar ju att man bara har mat hemma som i regel måste lagas till. ”Bara-stoppa-i-munnen-mat” som nötter o mandlar försöker jag att inte ha hemma; en nöt blir lätt tjugo nötter som blir åttio…..

  Varför vill du ta bort underhudsfett? Vågar du verkligen laborera nu när du lyckats uppnå så många bra effekter?

  #9527
  Avatarmat_hilda
  Deltagare

  känner igen det där med att en nöt blir tjugo.. som blir åttio… eller mer 😛

  Att bli av med mer underhudsfettet är ren fåfänga, haha 😉 jag mår mycket bättre när jag väger under 60. Vet att det låter fanatiskt men det stämmer verkligen. När jag känner mig svullen så mår känns de skit!

  Hur mycket kalorier tror ni att ni äter i genomsnitt per dag?

  Agnetasch: hur mycket har du gått ner med hjälp av LCHF?

  #9525
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag har gått ner c:a 5 kg på 3 månader. Jag äter 1800 kcal/dag + mjölk i kaffet. Jag har druckit mer kaffe på sista tiden för att få fart på magen (lönlöst) = mer mjölk o ingen viktnedgång >:(

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.