ätstörningar, PCO och LCHF

Etiketter: , ,

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6022
  Avatartravly
  Deltagare

  Hej

  har nyligen blivit diagnostiserad med bulimi, har sen tidigare en hormonrubbning, PCO som ofta är kopplad till bulimi och kanske så även i mitt fall, även om jag tvivlar på att det bara är det som har lett till min ätstörning. I alla fall. Har läst på lite på nätet nu och sett att vissa rekommenderar en GI-diet för folk med PCO, jag valde att ta det ett steg längre och prova LCHF, har hållt på sedan i måndags nu och mår riktigt bra faktiskt, har gått ner 3,6 kg sen dess vilket känns helt fantastiskt. och detta utan att svälta mig själv, otroligt skönt. Det jag också känner av är en mindre påträngande känsla att vilja hetsäta. Känner hittills att jag kan kontrollera den.

  Okej, till mina frågor
  Är det någon mer här med diagnosen PCO? Hur tycker ni att LCHF eventuellt har hjälpt er?
  Någon som har en bulimidiagnos? Har LCHF gjort någon skillnad för er?
  Kan man verkligen äta ”hur mkt som helst” så länge man undviker kolhydrater? Nu märker jag ju att jag inte känner för att äta lika mkt, är ju oftast kolhydrater jag hetsäter av men skulle vara skönt att få ett svar på den frågan så jag lättare kan kämpa emotmina ätstlrningsdemoner när de säger att jag inte borde äta..

  Tacksam för svar! 🙂
  Rebecca

  #91737
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Eftersom jag inte har fått någon diagnos på ätstörning, så svarar jag bara på en av dina frågor. Även om vissa av mina vänner skulle hävda att jag har ätstörningar när det ser vad jag äter. 🙂

  Det finns naturligtvis gränser för hur mycket du kan äta innan du går upp i vikt även om du inte äter kolhydrater. Däremot är det sannolikt att du måste fortsätta äta även när du är mätt för att någon sådan effekt ska uppstå.

  #91739
  AvatarCountrygirl
  Deltagare

  Är pcos:are och har jobbat med mina ätstörningar länge.
  LCHF fungerar bra för mig…
  Triggar väldigt lätt igång på kolhydrater och måste verkligen kämpa emot tuggmonstret. För stora portioner kan också trigga igång mig – så små tallrikar.
  Hoppas du hittar en lchf form som fungerar för dig.

  #91740
  AvatarCountrygirl
  Deltagare

  Här hittar du mycket läsvärt om PCOS, insulinresistens och varför vi har sånt extremt kolhydratsug.

  http://www.123minsida.se/PCOochPCOS/49658048

  #91741
  AvatarLimp
  Deltagare

  Men då borde ju LCHF vara den perfekta ”medicinen”…

  #91738
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  jag är fd anorektiker och tycker att lchf är det bästa som hänt mig. Alla svälta mig självtankar är borta. Jag äter när jag är hungrig tills jag blir mätt. och jag mår bra i kropp och själ.
  Jag tror det är svårt att äta hur mkt som helst med lchf. Hormonerna talar om när du är mätt. Då får man inte i sig mer. Det är iaf väldigt svårt att äta mer bara för att det är gott. The botten is nådd lixom 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.