Att hålla vikten? Tiden efter strikt lchf till mer frihet och liberal lchf.

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Att hålla vikten? Tiden efter strikt lchf till mer frihet och liberal lchf.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4167
  AvatarJoel88
  Deltagare

  Hej

  Jag har idag nått mitt huvudsakliga mål från 111 kg till 80 kg med hjälp av strikt lchf (mindre än 5 kh om dagen) sedan den 14 mars 2011. Hur lägger jag om min vanliga preussiska meny på ägg, bacon, färs, lite grädde, och lite stureost, bearnaisesås, vitaminer och fläskkarré, i oliak grad, till en mer vanliga lchf för att hålla min vikt, gärna mer liberal? Har tänkt att experimentera mig fram, men hoppas kunna äta ”vanliga” kolhydrater en gång i veckan iaf.

  Idag har jag firat (och fuskat) som aldrig förr. Har ätit en Max grand delux cheese & bacon med dubbel pommes med barbecue dippsås och ramlösa toppat med en lyx choklad milkshake och en zipp på polarens cola. Efter det har jag kalasat och firat med mina vänner i form utav 1 st 50 cl öl och ½ flaska rödvin. Men imorgon börjar verkligheten igen.

  Hur lägger jag upp en normal hållbar kost, men som jag forfarande mår bra av. För jag kan sanningsenligt erkänna att jag nu, i efterhand, inte alls mådde bra av en väldigt, väldigt strikt lchf kost, även om vikten rasade snabbt. Yrsel, håravfall, lågt blodtryck med lätt blodsprängda ögon, lite vimsighet, (muskelförlust), (svaghetskänsla) och ”vakuum känsla” i huvudet var en del av vardagen i några månader, även om det lätt var värt det. Kan tillägga att jag dock skrev min kandidatuppsats i historia och fick VG på den, trots strikt lchf, så inte blir man direkt dummare precis. Fick också mycket energi och livsglädje av den superstrika lchf kosten, framförallt när vågen rasade snabbt och effektivt.

  En del vardaglig fusk kommer återkomma, mitt mål är dock att tappa 3-4 kg till över ½-1 år. Har egentligen inte mentalt förberett mig för det här, men tänkt mig en följande meny mellan tummen och pekfingret.

  Frukost:
  Normalfet Yoghurt jordgubbe och vanilj, eventuellt med lite nötter och kaffe, kanske ett kokt ägg. Tiden för stekt ägg och bacon är förbi, men tänker aldrig äga müsli, flingor eller gröt till frukost igen. Frukt?

  Lunch: ? Inte en aning, kebabsallad? Tacotallrik utan bröd med organisk sås men med tomat, sallad och annat? Tips?

  Kvällsmat:
  Vitkål, blomkålsmos (ibland potatismos och annat syndigt) köttbullar, kyckling, fläskfärs, ost, creme fraice etc. Tips på goda saker?

  Ute mat: Kommer totalt att ignorera lchf här och äta som alla andra.

  Fest dricka: Huvudsakligen vin, men även öl i viss grad.

  1 gång i veckan:
  Pasta, potatis, bröd, öl, choklad, godis etc (dock inte allt samma vecka) kommer att intas på lördagar i olika grad, men i övriga veckan blir det ”normal” hälsosam lchf, inte strikt jobbig lchf.

  I övrigt kommer träning att förekomma minst 3 ggr i veckan, antingen styrka eller vanlig härlig crosstrainer. Promenader med vänner och hund kommer också ske dess emellan.

  Vad säger ni? Hur löser jag det här? Vill inte gå upp igen nu när jag nått mitt mål. Är jag i rätt tankebanor eller borde jag lägga upp det annorlunda? Vill känna att jag kan leva ett normalt liv, utan viktjakt och ångest för att jag råkat få i mig en smula av något otillåtet. Vill känna frihet.

  Mvh / Joel (23 år, student, man) 😉

  #64325
  AvatarAsfridora
  Deltagare

  Hej Joel!

  Välkommen hit!

  Grattis till din viktnedgång!

  Jag har bara kört LCHF i 2 veckor, men jag tänker också köra så strikt som möjligt med så få kh som möjligt!

  Quote:
  För jag kan sanningsenligt erkänna att jag nu, i efterhand, inte alls mådde bra av en väldigt, väldigt strikt lchf kost, även om vikten rasade snabbt. Yrsel, håravfall, lågt blodtryck med lätt blodsprängda ögon, lite vimsighet, (muskelförlust), (svaghetskänsla) och ”vakuum känsla” i huvudet var en del av vardagen i några månader, även om det lätt var värt det. Kan tillägga att jag dock skrev min kandidatuppsats i historia och fick VG på den, trots strikt lchf, så inte blir man direkt dummare precis. Fick också mycket energi och livsglädje av den superstrika lchf kosten, framförallt när vågen rasade snabbt och effektivt.

  Jättetack för den här infon om dina erfarenheter med strikt LCHF!

  När det gäller din fråga så kan jag inte ge dig något svar – iallafall inte i natt, eftersom det innebär isåfall att jag måste leta info om detta i Skaldemans böcker! Och det är jag för trött för! 🙂

  #64324
  AvatarGohper
  Deltagare

  Jag har inte kommit till min målvikt än, men har ändå funderat på hur jag ska bete mig när jag väl är där.
  Jag tror att följande kan hjälpa:
  1. Det viktigaste, ät bara tills du är ohungrig, eventuellt liiiite mer men inte mycket.
  2. Ät bara när du är hungrig, inte bara sugen.
  3. Dyker suget upp för mycket, öka andelen fett.

  Om det finns något mer vet jag inte än, men det är mina tankar när målvikten är nådd

  #64323
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  trappa upp med lite grönsaker och prova dej fram??

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.