Avstannande viktnedgång, hjälp mig att analysera.

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Avstannande viktnedgång, hjälp mig att analysera.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5987
  Avataroksiv
  Deltagare

  Hej,

  Måndagen vecka 32 började jag min LCHF diet, jag vägde då 101,8 kg. Nu efter nära nog 6 veckor väger jag 95 kg. Kanon på alla sätt och vis om det inte varit att jag vägt 95 kg +/- 0,5 kg de senaste 19 dagarna. Med andra ord slutade viktnedgången efter vecka 4.
  Så, vad kan ha hänt?
  Har jag börjat stoppa i mig mer kolhydrater? Troligen inte.
  Kan lista gårdagens och dagens mat:
  Torsdag 13/9:
  Frukost: 3 stekta ägg och två stycken Babybel ostar.
  Lunch: Dagens buffé. Plockade på mig 4 stycken skivor ytterfile i currysås samt 4 stycken skivor fläskkorv.
  Kvällsmat: Blandat med ost, skinka, ägg, paprika, brié och gurka. Klämde även 200 g LCHF-glass 1,5g kolhydrat per 100 g.

  Fredag 14/9
  Frukost: 2 kokta ägg med lite äkta majonäs. 2 tjocka skivor parma. 3 st babybel.
  Lunch: Dagens Black/White med peppar- och beasås samt ångade grönsaker. Tog det lite försiktigt med morötterna.
  Kvällsmat: Blir fredagsmys med mina döttrar idag och då köper jag rimligtivs en LCHF-burgare på MAX samt en ölkorv eller liknande till TV.

  Så här har alltså min kost sett ut senaste 6 veckorna. Några glas vin varannan lördag ungefär. Har egentligen inte ätit uppenbara kolhydrater någon gång. Ingen öl, bullar godis eller liknande.

  Jag inser att min viktnedgång över tid är helt rimligt, 6 veckor och minus 6 kg. Men varför har den avstannat? Den enda skillnaden nu och för 20 dagar sedan är att jag nu spelar innebandy 1 grr/vecka. Knappast en anledning att tro att jag lägger på mig muskler istället.
  Är lite knäckande att vågen inte rör på sig öht.

  Vad tror ni?

  #91392
  AvatarLimp
  Deltagare

  Jag gissar på för litet fett och för mycket proteiner. Du har nog fått felaktig balans och då fördel proteiner. Öka fettet och dra ner proteinerna en aning. Registrera gärna dina intag i någit av nätete matdagböcker och studera resultatet som visas i gram fett, proteiner och kolhydrater. Målet är att ha minst 70% fett, 20% proteiner och max 5% kolhydrater om srävan är strikt LCHF.

  #91393
  AvatarLimp
  Deltagare

  Jag gissar på för litet fett och för mycket proteiner. Du har nog fått felaktig balans och då fördel proteiner. Öka fettet och dra ner proteinerna en aning. Registrera gärna dina intag i något av nätets matdagböcker och studera resultatet som visas i gram fett, proteiner och kolhydrater. Målet är att dagliogt intag ska bestå av minst 70% fett, 20% proteiner och max 5% kolhydrater om srävan är strikt LCHF.

  #91394
  AvatarLimp
  Deltagare

  Jag gissar på för litet fett och för mycket proteiner. Du har nog fått felaktig balans och då fördel proteiner. Öka fettet och dra ner proteinerna en aning. Registrera gärna dina intag i något av nätets matdagböcker och studera resultatet som visas i gram fett, proteiner och kolhydrater. Målet är att dagligt intag ska bestå av minst 70% fett, 20% proteiner och max 5% kolhydrater om strävan är strikt LCHF.

  #91395
  Avataroksiv
  Deltagare

  Misstänker också att det handlar om för lite fett.
  Frågan är bara hur jag får upp fettet i tex lunchen? Har inte riktigt lust/möjlighet att laga egen lunch förutom på helgerna.

  #91386
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Om det är buffé som du brukar äta på lunchen så brukar det väl finnas såna där små bregottpaket vid salladsbordet. Det är ju en idé iaf. 🙂

  #91396
  Avataroksiv
  Deltagare

  @Lillnettan 394102 wrote:

  Om det är buffé som du brukar äta på lunchen så brukar det väl finnas såna där små bregottpaket vid salladsbordet. Det är ju en idé iaf. 🙂

  Tanken har slagit mig, problemet att de lunchrestauranger i närområdet endast erbjuder Lätta (usch).
  Dock bad jag om extra Bea till maten idag. Iofs är jag inte helt hundra på innehållet, de kan ha smugit ner kolhydrater i såsen.

  #91388

  När det blivit så för mig har det tagit några veckor och sen har viktnedgången kickat igång igen. Nu efter ett år orkar jag inte hetsa upp mig längre utan väntar ut platåerna..

  #91387
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jag får säga att jag är tyärr skeptisk och tror inte att viktnedgången kommer att skyndas på bara för att du äter mer fett. Räkna på allt du äter ochkorrigera sedan för önskade resultat. Att gissa på ett ungefär hur mycket man får i sig är inget annat än en gissning.

  #91391
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Restaurangbea kan vara allt från fullfet till lättskräp med 3% fett. Bäst är att ta reda på vad den aktuella restaurangen kör med.

  Prova minska protein och öka fett om det går. Tänk på att LCHF-burgaren från MAX inte är särskilt HF.

  #91397
  Avataroksiv
  Deltagare

  Ska försöka köra lite striktare och se vad som händer. Har ingen anledning att stressa men man vänjer sig mentalt vid att vågen ska visa -1,5 kg varje vecka. Lite tungt därför försöker jag söka svar.
  Bara kämpa på.

  #91398
  Avataroksiv
  Deltagare

  Nu verkar det vara på rätt väg igen. 94,3 i morse.

  #91389
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  Om du lagar ordentligt med middag så kommer du ju få över till lunchlåda 🙂 Jag skulle nog skippa efterrätter å så. Jag stannade oxå upp i början ett tag, kroppen undrade väl vad som hände och behövde tänka efter, sen satte det fart igen och jag gick ner från 1-3 kg i veckan 🙂

  #91399
  Avataroksiv
  Deltagare

  Är väl medveten om detta med matlagning och lunchlådor. Lever tyvärr ett liv som inte riktigt möjliggör detta. Är dock sedan en vecka hårdare på kosten. Tex kvällsmålet som precis är intaget. Fyra fläskskivor stekta i rikligt med smör, i det kvarvarande fettet stekte jag tre ägg. Fantastiskt gott och fett men framför allt mättande.

  #91390
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  tar ju inte mkt längre tid att steka några ägg extra. Eller avsätta några lediga dagar till att koka ihop och ha i frysen =)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.