Baka med grovt mjöl

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1161
  AvatarAggnes
  Deltagare

  🙂 En fråga från en LHCF-nykomling till er som kan mer om mjöls olika egenskaper och hur kolhydraterna fungerar. Jag har fått ett recept som förutom en massa fröer innehåller grovt rågmjöl, jag tror att kolhydrathalten ligger runt 55g/100 på rågmjölet. Hur fungerar det med en LCHF-diet?
  Mitt namn till trots så är jag mer sugen på att försöka baka grovt bröd med jäst hellre än ägg och bakpulver.
  Är det så att kolhydraterna i ett grovt mjöl med viss procent skal och kli bara passerar genom kroppen och på så sätt inte påverkar insulinproduktionen, eller???
  Hur ska man veta? ???

  #15786
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Du kan tyvärr inte ha kakan OCH äta den. Antingen äter du LCHF eller så äter du vanligt bröd.
  Rågmjöl innehåller (enligt SLV) 60,2 g kolhydrater/100 g Om det nu råkar innehålla lite fibrer så ”oskadliggör” inte dom kolhydraterna. Vad fibrer kan göra är att de drar med sig fettet man äter o det är ju inget önskvärt inom LCHF.
  Jämför 60,2 g kolhydrater/100 g med de 5g kolhydrater/100 g man brukar säga att man ska hålla sig under när det gäller ett livsmedel o dra dina egna slutsatser 😉

  #15789
  AvatarAggnes
  Deltagare

  :'( Jag säger då det. Aldrig får man vara riktigt glad… 😉 Nej det menar jag inte, det är väl bara en fråga om att lära sig och förstå hur det funkar.
  Jag suger i mig allt som en svamp och receptet jag refererade till låg på LCHF receptsidan (Hälsoknäcke). Påstods ge ett lågt kolhydratvärde, 4 %… hmmmm

  #15787
  AvatarFranke
  Deltagare

  Angående fibrer och kolhydrater så räknas inte det tidigare (även kallat kostfibrer) med i mängden kolhydrater i föda. Innehåller brödet 55g kolhydrater och en stor mängd kostfibrer, så är fibrerna UTÖVER dessa 55g, och ger ingen energi.

  #15788
  AvatarAggnes
  Deltagare

  Aha, tack för den informationen Franke! 😉

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.